3 Days of Design i Cph.

Design diversitet

Jeg var et smut i Århus, for at møde nogle af de up-coming designere, der starter virksomheder op i området i og omkring Århus. Og der var alt…lige fra smykker, der udfordre vores opfattelse af hvilke materialer man bruger til den slags, til sko hvor komforten var i højsædet.

Region Midtjylland, Århus kommune og nogle private virksomheder har sat penge af til at markedsføre design virksomheder i Midtjylland under navnet Headstart Fashion. Derfor var vi en flok journalister og skribenter, der samlet drog fra København for at møde den jyske talent-skare indenfor mode, og det kommer der helt sikkert mere om i diverse medier. Jeg har leveret en artikel til Jyllands-Postens tillæg W, hvor jeg taler med 4 af dem….men her vil jeg rigtig gerne vise jer dem alle, og opfordre til at I klikker videre og går ind og finder ud af meget mere om hver af dem, for de har alle noget godt at byde på. Det hele foregik på Århus Rådhus.

headstart fashion at the city hall in Århus

headstart fashion at the city hall in Århus, Photo by Mia Mortensen for Headstart Fashion.

De yngste og nyeste skud på stammen var brandet “Agurk“, to piger, der sammen siden april 2014 har designet streetwear til piger. Skønne farverige prints og en stort ønske om at arbejde med en bæredygtig produktion.

Danish female streetwear brand Agurk, this is from their SS15 Collection

Danish female streetwear brand Agurk, this is from their SS15 Collection.

På accessorie siden var Rodtnes som har været i gang i 3 år. Mette Rodtnes der har virksomheden, har en baggrund som arkitekt, og designet af hendes tasker er næsten ligeså stramt og symetrisk som en moderne bygning…Og jeg er VILD med det. Udover Mette’s skarpe øje for de rette linjer, så er kvaliteterne også i top…Klassiske tasker med lidt kant…Se bare denne, som var min klare favorit denne sæson.

Lovely lightblue bag for this season...delicate materials and beautiful craftmanship, from  the Danish brand Rodtnes.

Lovely lightblue bag for this season…delicate materials and beautiful craftmanship, from the Danish brand Rodtnes.

LeonLouis har været på banen siden 2010. Hans design er mere avangarde og har fokus på høj kvalitet i materialer og forarbejdning. LeonLouis største marked ligger udenfor landets grænser, hvor der er et større marked for hans kompromisløse stil.  LeonLouis har lavet en lidt mere kommerciel linje der hedder LL72 by LeonLouis, den har fået en rigtig god start og den forventer Leon Louis sig meget af.

HORSE LEATHER JACKET from LeonLouis AW15 HEAVY WOOL KNIT from SS15 SHAPED PANTS .

HORSE LEATHER JACKET from LeonLouis AW15 HEAVY WOOL KNIT from SS15 SHAPED PANTS .

På smykkesiden viste Thorning/Astrup en kollektion, hvor de har udviklet en komposit materiale, der ser ud som beton, men har større styrke som smykke materiale. Det sammensætter de med andre naturmaterialer i geometriske former, lige nu er det kuben, der er den bærende form i deres kollektion. En super fin og enkel kollektion, hvor der bliver pirret til vores gængse opfattelse af smykker. Jeg var virkelig vild med deres look.

The new Danish jewelery brand Thorning/Astrup, make jewelery in materials looking like concrete. A new way of looking at jewelery.

The new Danish jewelery brand Thorning/Astrup, make jewelery in materials looking like concrete. A new way of looking at jewelery.

Det danske herretøjs mærke Journal var også repræsenteret, brandet står bag kollektioner af klassiske styles med øje for detaljer og snit, der gør en forskel. Der bliver eksperimenteret både med design og metervarer kvaliteter.

from a journal ss15

from a journal ss15

Endnu et af de bæredygtige tiltag i mode industrien er skomærket Nature. Bag står Eik Braun-Ottosen som ønsker at gøre os alle en tjeneste, nemlig at lave sko der passer til foden. Og samtidig gøre det på en måde. så der bliver forurenet mindst muligt. Så derfor er samtlige materialer enten genbrug eller bæredygtigt produceret. Hans mission er at gøre fodformede sko hotte igen…Jeg er ihverttilfælde klar til at hoppe i et par ;-)…efter for mange dage i stiletter.

Super cool shoes that your feet will love. All substainable fabrics and as the box says Warning...becuase you will get addicted.

Super cool shoes that your feet will love. All substainable fabrics and as the box says Warning…becuase you will get addicted.

Det sidste brand vi fik mulighed for at møde var An Ounce. Bag det står Rune Gade og Mie Tingsager, de laver tøj til kvinder med en typisk skandinavisk enkelhed. De rammer et marked af kvinder der ligger mellem casual Wear og aften Wear. Deres palette er med hovedvægt på sort og hvidt.

the Danish femal brand An Ounce. typically Scandinavian design, which is characterized with it's cool simpel look.

The Danish female brand An Ounce. typically Scandinavian design, which is characterized with it’s cool simpel look.

Jeg vender tilbage og viser mere af det jeg så, smagte og nyd i Århus, for det bliver ikke sidste gang jeg slår et smut forbi…

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 Days of Design i Cph.