Active kids are happy kids. / Aktive børn er glade børn.

Med efterår kommer kantareller. With fall comes chanterelles.

Og jeg elsker kantareller….jeg syntes simpelthen det er en af de bedste delikatesser vi kan finde i de danske skove i denne tid. Der skal næsten intet til for at de bliver til den skønneste mundfuld. Jeg er så heldig at den kunst mestre min mand…han tryller altid med kantarellerne vi finder, og her vil jeg dele en af de retter som er super simpel, men smager himmelsk.

freshly picked chanterelles.

freshly picked chanterelles.

And I love chanterelles …. I think it is one of the best specialities we can find in the Danish forests during this time of year. You don’t need to do that much for them to become the most delicous mouthful. I am fortunate that this art master my husband … he always does magic with chanterelles we find, and here I will share one of those recipes that is super simple, but tastes heavenly.

Når du har plukket kantarellerne, er det vigtigt at få renset dem for jord og andet skidt. Det letteste er at bruge en pensel, og børste skidtet af, så vidt det er muligt, prøv at undgå at skylle dem.

Once you have picked the chanterelles, it is important to clean them for soil and dirt. The easiest is to use a brush, and brush the dirt off, as far as possible, try not to wash them.

cleaned chanterelles ready to be put on the pan.

cleaned chanterelles ready to be put on the pan.

 Kantareller med svinemørbrad.

Du skal bruge /all you need:
kantareller/ chanterelles
½ fl. hvidvin/ ½ bottle of white wine
½ l. fløde/ ½ l. cream 
en god klump smør/ a big lump of butter
en svinemørbrad/ a tenderlion
en god kvist frisk timian/ a sprig of fresh thyme
løg/ onion
frisk pasta/ fresh pasta
parmesan ost/ parmesan cheese
frisk basilikum/ fresh basil
bacon/ Danish bacon2016-08-06-17-21-40Sådan gør du:
– Rens dine kantareller
-Smelt en god klump smør på en pande. Kom dine kantareller i og brun dem til de tager lidt farve.
-Tag dem af og svits nu nogle løg på panden. Når de er bløde tager man også dem af.
-Skær svinemørbraden i passende stykker og svits dem på panden.
-Kom nu det hele i sautepanden sammen med ½ fl. hvidvin og en kvist frisk timian. Lad det stå og simre til hvidvinen er reduceret til halvdelen.
-Tilsæt nu fløden som også skal reducerer til ca. halvdelen. Smag til med salt og peber.
– Kog nu frisk pasta og server med frisk parmesan ost, ristet bacon og frisk basilikum.2016-08-06-17-33-45
How to make it:
– Clean your chanterelles
-Melt a good lump of butter on a pan. Put your chanterelles on the pan and wait till they get a bit coloured and take them off.
-Now fry some onions in the pan. When they are soft, take them off the pan.
-Cut the tenderlion into suitable pieces and fry them in the pan.
-Put it all back on the pan with ½ bottle of white wine and a sprig of fresh thyme. Allow to simmer and the white wine has to reduce by half.
-Add the cream and now it also has to be reduced to about half. Season with salt and pepper.
– Cook the fresh pasta and serve with fresh parmesan cheese, roasted bacon and fresh basil.
2016-08-06-18-50-21

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Active kids are happy kids. / Aktive børn er glade børn.