Hygge i haven med secondhand fund.

Vi bygger en drøm

Denne post indeholder reklamelinks. Men alle ord og meninger er mine egne og på ingen måde påvirket af dette.

the teenage anneks as it looks today end February 2018

the teenage anneks as it looks today end February 2018

Det er koldt udenfor, men vi drømmer og knokler for at få vores drøm af et teenage anneks færdigt til sommer….

Første etape.

Vi har tegnet, og drømt om det her anneks længe, og i sommers tog vi skridtet og gik igang… det er et større projekt, som vi begge glæder os helt vildt til at se stå færdigt….Og pigerne kan næsten ikke vente til de kan inviterer veninder på weekender i deres eget hus.

Grund-ideen.

Vi har tegnet huset som moduler, man kan sætte sammen. Hvert modul er 3 x 4 m. og i første omgang er det to af disse moduler, der bliver bygget. De er placeret som et L. Så det ene værelse, har et vinduesparti mod haven, der er 3 meter og det andet har et på 4 meter. Begge er med nogle virkelig flotte foldedøre, der kan skydes helt til den ene side, så rummene kan åbnes helt op, ud mod den terrasse, der er bygget ud foran huset. Så på sommerdage, hvor terrassen vokser sammen med huset, bliver rummene nærmest dobbelt så store. Vinduerne er fra Outline vinduer, som nærmest kan skræddersy vinduerne efter dit behov.

Inside the house it is stille one big room with floor and ceiling but no walls yet.

Inside the house it is still one big room with floor and ceiling but no walls yet.

Vi gik i gang i sommers.

Da huset skal bygges i ferier og weekender kræver det god tid…og da vi forsøger at lave alt selv skal der god planlægning til, for at det ikke ender med panik i sidste øjeblik. Vores plan er nemlig at Silvan kan få en artikel i deres blad FORNY her til foråret om hvordan man bygger første etape, som bestod af al det udvendige. Hvordan man måler op til skelettet, og rejser det. Hvordan man bygger væggene, lægger tag og sætter de store vinduer i, og til sidst maler hele huset. Vi byggede også en terrasse ud foran, den endte med at blive lidt større projekt, da min mand syntes der skulle være trappe hele vejen rundt…og det ser bare virkelig pænt ud. Huset er blevet malet sort som også hovedhuset og vinduerne er hvide med sprosser, så det syner som en helhed på grunden.

Men alt om husets opbygning kan du inden længe læse i FORNY, som kan hentes i din lokale Silvan butik fra 19 marts 2018.

Status lige nu

Lige nu er hele huset isoleret i gulve, lofter og vægge. Gulvet er lagt, lofterne er oppe og nu venter vi at elektrikeren kommer og trækker strømmen i væggene, så kan væggene nemlig også komme op. Væggen mellem de to rum og skydedøren skal derefter også op. Og så skal der bygges møbler, for det er planen at en del af møblerne skal bygges direkte til rummene.

Så i dag sidder jeg her med pigerne der tegner og planlægger hvordan møblerne skal stå i deres værelser. For så kan vi lave en tegning til elektrikeren… Og vi kan begynde at blive mere konkrete i hvilke møbler de gerne vil have, og hvordan de skal bygges. For de skal helst tage så lidt plads som muligt, samtidigt med de skal være funktionelle og designmæssigt i top….

the teenage anneks as it looks today end February 2018

the girls are sketching,  how they want their furnitures to be in the rooms.

Læs også :

Jeg og flere trendforecastere har jo spået microhomes, som det nye sort, så her får vi chancen for at lave vores egen version. Men du kan læse om trendensen her. de-nyeste-boligtrends-2018-2019

Og så besøgte jeg et godt eksempel i Århus her. aarhus-hotel-ferdinand-koerer-micro-homes

Praktisk og funktionelt – også på kroppen

Men lige nu er det bare så pivkoldt, at jeg skal have fundet det rette ”workwear” der kan holde min fødder og krop varm….Jeg har lidt været slem til at hoppe i et par crocs (Yes, I know it is sooo last season…eller endnu værre…) når jeg skal fra hovedhuset ned i annekset og arbejde…men det holder bestemt ikke fødderne varme i øjeblikket. Så lige nu har jeg kig på lidt forskellige ”arbejdssko” og nej, det er ikke Jimmy Choo, som i slet IKKE…men det er fandme praktisk og funktionelt, og det er lige hvad det skal være for mig nu….så må jeg drømme om at danse på terrassen i Jimmy Choo når alt er færdigt de kulørte lamper blinker og musikken strømmer ud på terrassen sådan en Indian sommeraften….yeeeaahhh…

shoe-dreams

Arbejdsstøvlerne er fra Engelbrecht Strauss der specialisere sig i salg af arbejdsbeklædninng på nettet, så her kan jeg faktisk finde ALT hvad jeg har behov for. Stiletterne er fra Jimmy Choo, der specialisere sig i at opfylde kvinders drømme om den rette afslutning på et par pæne stænger…..eller også gør den afslutning bare at det bliver et par virkelig pæne stænger…. Jeg drømmer, men vælger nok praktisk ! Og så kan jeg lige oplyse at støvlerne lige nu er nedsat til kun 500 kr. så du sparer en masse penge….og det kan vi jo også godt lide….

Håber du blev inspireret... send endelig din ris og ros og måske dine gode idéer... jeg vil elske at høre fra dig ! Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

 • Peter Amundsen

  Hej Lene
  Jeg har læst om jeres Anneks-projekt her og i Forny (I omvendt rækkefølge)

  Har i en bygge/konstruktions-tegning over projektet som i vil dele.

  Jeg vil f.eks gerne se på hvilket niveau man skal aflevere tegninger til byggetilladelsen.

  På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Peter
   Vi har ikke store 3D programmer og den slags så det vi har brugt er tegninger lavet i hånden fra oven/plantegning, snittegning og siderne. Så det er ikke så avanceret…
   Og nu er dette jo vores design, men du kan jo lave det præcist som det passer bedst i din have. Tror bare du skal kaste dig ud i det, der er jo også kommet nye regler at du ikke skal søge, når byggeriet er under 50 kvm. og du overholder alle bygningsrelementsregler…højde, afstand til skel, isoleringskrav og den slags…Så du kan gå igang, men skal så når det er færdigt melde det til din kommune.
   Venligst Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hygge i haven med secondhand fund.