Guide til styling med loppefund.

Verdens bedste brændenælde suppe

Så er det tid…de står lige nu alle steder i grøftekanterne- brændenælderne….og strutter af kraft og saft…Og de er sprængfyldte med gode vitaminer, så det er bare på med handsken og kom ud og plukke de friske topskud. Du kan nemlig lave “verdens bedste brændenælde suppe” lige nu, og om når der begynder at blive lavvande på madkontoen, så er dette også et virkelig godt alternativ til en gang pasta. Jeg ved faktisk ikke hvad det har kostet for suppe til 4 personer, men det er ikke meget….og husk det er sundt.

Se også opskriften på porresuppe med kartofler her dagens-suppe

World's best nettle soup.

World’s best nettle soup.

Dette skal du bruge til 4 personer.

tilberedningstid ca. 30 min.

150 g brændenælder

350 g skrællede kartofler

1 stort rødløg

2 fed hvidløg ( du kan eventuelt også bruge frisk ramsløg, det er jo sæson også for dem nu)

1 lille bundt frisk timian

og eventuelt lidt rosmarin ( det er efter smag og behag)

lidt Salvie til pynt ( du kan også bruge lidt timian eller rosmarin…)

1,2 l vand

2 kylling bouillonterninger

200 g bacon i skiver

en skefuld creme fraiche til hver portion

Spis flute til.

Brændenælde suppe ingredienser.

Brændenælde suppe ingredienser.

Sådan gør du :

-Start med at riste bacon på panden.

-Skræld kartoflerne, løget og hvidløg og skær det hele i små tern.

-Hæld fedtet fra panden op i en stor gryde og kom kartofler, løg og hvidløg heri. Lad det få lidt farve og blive lidt bløde.

-Kog vandet og opløs boillonterningerne heri.

-Herefter kommer du brændenælder og krydderurter i og hæld den opløste bouillon oveni. Lad det hele koge i 10 minutter.

-Blend nu suppen til en jævn masse.

-Server med en skefuld cremefraiche og pynt med friske krydderurter og bacon.

Spis flüte til.

Brændenældesuppen serveret med creme fraiche, krydderurter og bacon.

Brændenældesuppen serveret med creme fraiche, krydderurter og bacon.

Nogle af de gode egenskaber brændenælder har:

-Den har et stort mineral og jern-indhold.

-Den har vist at have en god virkning mod smerter ved slidgigt, og ved jævnligt indtag ( f.eks. som te) kan den stoppe udviklingen af slidgigt.

-Den virker mod eksem og akne, da den er blodrensende. Så bland den i maden eller indtag den som te, hvis du har problemer med den slags.

-hvis man lider af allergier kan den også have en positiv virkning. Har man f.eks. høfeber, så er det en god idé at drikke 3 kopper brændenælde te dagligt og eventuelt starte en måned før sæsonen starter, så er ens immunforsvar kampberedt ;-).

Brændenælden som den står frisk og klar til at blive plukket her i foråret.

Brændenælden som den står frisk og klar til at blive plukket her i foråret.

Du kan også lave te på brændenælder, det er en nem måde at få et jævnligt indtag af de gode mineraler den indeholder. Lav teen om aftenen og sæt den i køleskabet natten over så du får en kold læskende drik til dagen.

braendenaelde-soup-4

Håber du blev inspireret... send endelig din ris og ros og måske dine gode idéer... jeg vil elske at høre fra dig ! Lene Nissen / Peekaboo design
   

2 comments

  • Tina

    Uhm meget lækkert:-)
    Vi spiser også vores ukrudt her på gården.
    Mælkebøtte blade og skvalderkål i salaten osv.
    Tak for en lækker opskrift, den skal vi klart prøve af:-)
    En smuk dag til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja…prøv den…den er virkelig god…Og det lyder godt med skvalderkål og mælkebøtter i salaten… man kan jo ligeså godt blive gode venner med “skidtet”…Jeg er endnu ikke helt nået til mælkebøtterne, men tænker de burde prøves, de ser lige nu meget lækre ud…God dag til dig herfra !

      Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Guide til styling med loppefund.