Tips og tricks til at skærer græskarhoveder til Halloween.
Det er nu vi skal igang med at lave græskarhoveder til Halloween…brug de sidste dage af efterårsferien på, at få skåret nogle fine græskarhoveder sammen med ungerne. Det er et af de hyggeligste krea projekter, og det ser så skønt ud på terrassen eller på fortrappen.
DIY blogger 2018
Hov….jeg er nomineret til årets DIY blogger, der er få dage igen og stemme, så hvis du har lyst vil jeg bliver max glad for din stemme, det foregår lige her.
Dette skal du bruge til et halloween græskar :
-Gode knive, jeg bruger en klassisk Victorinox “schweitzer” kniv. Min datter bruger vores lille Global grønsagskniv. Det er et spørgsmål om hvad du syntes ligger bedst i hånden, så længe du arbejder med en god skarp kniv.
-et stort græskar
-lidt papir til skabeloner
-en tusch til at tegne mønsteret op
-knappenåle eller tape til at sætte skabelonerne fast med
-en metal ske til at grave græskarkødet ud
-hvis du har værktøjet til linoliumstryk, så er de ret gode hvis du bare vil fjerne det yderste orange skal og lave mønstre. De kan købes her
Sådan laver du et græskarhoved :
Det er ret simpelt at skære et græskarhovede, men der er et par tricks der giver et bedre resultat, som jeg kommer ind på undervejs.
-Start med at vælge en skabelon eller tegne direkte på dit græskar. Du kan finde nogle skabeloner til øjne, mund og næse her.
-Tegn dem op på papir og klip dem ud, herefter kan du placere dem på dit grækar. TIP: du kan tænke over hvor langt nede ved bunden du laver din mund, for så vil dit lys blive synligt, og ønsker du ikke det, skal du sørge for at placere lidt højere end højden på et fyrfadslys.
-Placér dine skabeloner direkte på græskarret, det kan du enten gøre med tape eller knappenåle.
-Tegn nu rundt om dine skabeloner med en tusch.
-Når du har tegnet alle skabelonerne af, skal du lave et låg. Det kan være et zigzag mønster eller bare et rundt låg alt efter smag og behag. Det bliver det første du skærer, for at kunne komme ned i græskarret.
-Nu skal du have gravet al græskar kød og kerner ud. TIP du kan bruge kødet til pandekager, morgenboller og suppe. Jeg har tidligere vist min opskrift på pandekager med græskar halloween-pumpkin-carving-and-cookingDen kan varmt anbefales og så undgår vi også for meget madspild.
-Nu skal du skrabe al kød og kerner godt ud. TIP Jeg skraber lidt ekstra der hvor ansigtet skal skæres. Det gør det lidt lettere for børnene, der skal sidde og skærer, at væggen ikke er for tyk.
–TIP Alt afhængeligt af hvor store huller du skærer til øjne og mund. Skal du være opmærksom på, at der skal være luft til, at du ikke ender med at koge græskarret indefra med dit lys. Så hvis du har skåret små øjne, næse og mund skal du lave flere huller i toppen, hvor varmen kan komme ud.
-Ønsker du yderligere mønster på græskarret, kan du skærer det med et af den type værktøjer man bruger til at skærer i linoliumsplader. Du kan finde dem her.
Læs også hvordan du kan lave lækre snacks af kernerne fra dit græskar. halloween-med-snacks
Rigtig god fornøjelse…Jeg kommer til at lægge flere ideer til Halloween her på bloggen. Vil du være sikker på at få nye indlæg i din indbox, så gå ind og følg med på Facebook eller på bloglovin’ eller på instagram. Og så pinner jeg også masser af sjove ting på Pinterest, så følg med overalt, eller bare et af de steder, hvor du også er ofte.
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design
No comments yet