Jeg er "upcycler" til fingerspidserne...

Homemade cold brew coffee frappé.

Homemade cold brew coffee frappé.

Homemade cold brew coffee frappé.

Denne sommers kolde favoritdrik – Frappé

Jeg er blevet kaffedrikker….og ja, det er lidt sent, men denne drik er svært at modstå. Frappé lavet på koldbrygget kaffe hitter altså herhjemme. Og så kan den spices op med en klat flødeis for dem med den søde tand (dvs. mig ;-))

Så er sommeren for alvor kommet til DK, og vi har behov for masser af kolde drikke. Jeg er egentlig ikke kaffedrikker, men har nu lavet en koldbrygget kaffe frappé som jeg er helt vild med. Den har smagen af kaffe men fordi den er lavet på koldbrygget kaffe har den ikke en bitter smag.

Sådan laver du koldbrygget kaffe.

Det kræver ikke det store at lave din egen koldbryggede kaffe. Du skal bare have en grovkværnet kaffe. Så skal du have en beholder med et tætsluttende låg, et tyndt bomuldsklæde og noget koldt vand.

Savner du inspiration til mad og drinks, kan du eventuelt smutte forbi Københavns-nye-madmekka

All you need for making your own cold brew is : coffee and water.

All you need for making your own cold brew is : coffee and water.

Dette skal du bruge til 1 liter koldbrygget kaffe:

-125 g grovkværnet kaffe (der findes special kaffer til at lave koldbrygget kaffe på, som denne fra Kerch Kafferosteri, dette er en 100% arabica.)

et sylteglas til 1 l. med tætsluttende låg

-et klæde eller endnu bedre en lille bomuldspose du kan si kaffen igennem.

-1 l. kold vand

Dette er en form for slow brewing coffee.

Det der tager længst tid i denne proces er faktisk ventetiden, mens kaffens smag og aroma trænger ud i det kolde vand. Men til gengæld kan du have en liter koldbrygget kaffe stående i køleskabet i op til 2 uger. Og når du først har lavet den, er det hurtig at lave en frappé. Se hvordan længere nede i indlægget her.

Vil du følge mine små videoer, så hop over og abboner på min youtube kanal her.

Sådan gør du:

Start med at måle 100 – 125 g. groftmalet kaffe af.

Hæld det i dit glas med låg.

Hæld knap op til kanten med kold vand.

Rør rundt så du får en jævn masse af kaffe og vand.

Sæt låget på og lad kaffen stå i 8-12 timer. Du kan faktisk lade den stå op til 24 timer. Det afhænger af hvordan du ønsker smagen. Smag eventuelt undervejs, så du opnår præcis den smag du bedst kan lide. Jeg foretrækker at lave den om aftenen og si den næste formiddag. Jeg er ikke sådan super præcis, men omkring 12 timer, syntes jeg er fint.

Når du har den rette smag, sætter du dit bomuldsklæde ned i en kande eller en anden beholder. Hæld nu forsigtigt din kaffemasse over i klædet.

Hæld herefter din koldbryggede kaffe tilbage i dit glas og hæld ekstra kold vand på til du har 1 l.

Stil den på køl i køleskabet og når den er blevet kold er den klar til brug.

Det er også snart højsæson for at lave din egen syltetøj, få den letteste opskrift her.

this frappé is a hit on the hot summer days.

this frappé is a hit on the hot summer days.

Dette skal du bruge til 1 Frappé:

-2 dl. koldbrygget kaffe

– 1 stor spsk. sirup

– 4 store mælkeisterninger

– 4 almindelige isterninger

Og hvis du ønsker lidt ekstra lækkert, så kom et par store skefulde vanilje is på toppen.

Og så skal du bruge en blender der kan knuse isterninger, jeg bruger en Bosch Vita boost, den kan klarer det meste.

TIP :Du kan fortynde den lidt med vand eller mælk alt afhængelig af, hvor kraftig du ønsker kaffe smagen.

For making the frappé you'll need a blender, this one has a ice cream program which is perfect, but a normal blender can also do the job.

For making the frappé you’ll need a blender, this one has a ice cream program which is perfect, but a normal blender can also do the job.

Sådan gør du:

Du skal starte med at lave nogle store isterninger af mælk. Jeg bruger letmælk, men du kan bruge den type mælk du foretrækker. Og så skal du lave nogle almindelige isterninger. Det er en god idé at lave dem dagen i forvejen.

Når isterningerne er frosne, starter du med at hælde 2 dl. Koldbrygget kaffe i din blender.

Kom herefter 4 store mælkeisterninger, og 4 almindelige isterninger i blenderen.

Kom en stor spiseskefuld sirup i, og tænd blenderen og kør lidt pulse, til du kan fornemme at alle isterninger er knust.

Hæld det i et højt glas, og hvis du som jeg er lidt til den søde smag, kan du komme et par skefulde vaniljeis på toppen.

Du kan også stadig finde masser af brændenælder, hvis du mangler opskrift på en super delicious suppe, så prøv lige denne…også en billig løsning her sidst på måneden 😉 verdens-bedste-brændenælde-suppe

You will be sure to make a good impression, if you serve this cold drink for your guests on a hot summer day.

You will be sure to make a good impression, if you serve this cold drink for your guests on a hot summer day.

Følg Peekaboodesign her

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest youtube  Linkedin

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er "upcycler" til fingerspidserne...