Forlæng sommeren på terassen !

Pop cakes !!!

Så er der Pop cakes fra en Pop tøs…

Ja, man kan vel ligeså godt stå ved det, ikk’ ?

Jeg har haft springvandshår…og har været vild med både Wham og Bananarama… Så Pop cakes det må lige være mig.

Jeg er begyndt at undervise nogle skønne tøser i “Snack & kager”…der smager… og Idag vil jeg lære dem at lave pop cakes…vi har kun 2 timer, så det bliver lidt en udfordring, men jeg tror vi alle er klar til det.

Pop cakes fra Peekaboo design.

Pop cakes fra Peekaboo design.

Det er det nye…hotte…alle taler om dem…hop med på bølgen…og se hvor den bringer dig…i sjove kreative udfoldelser… Jeg vil hermed dele min opskrift, som er med lidt inspiration fra Politikkens bog “Macarones, cupcakes, popcakes og andre søde kager”…og så har jeg snydt lidt og brugt lagkage bunde, så vi ikke skal bage kagen først…det kan vi simpelthen ikke nå på 2 timer…. det er trods alt vigtigere at få nogle fine pyntede kager med hjem. Så lidt fra bogen, som jeg iøvrigt varmt vil anbefale…og layoutet i den er helt vidunderligt…specielt det første opslag hvor kageredskaber og ting og sager er gengivet i meget skøn stregtegning…men det sidste opslag hvor grafikeren, forfatteren, fotografen og assistenten er tegnet som påklædningsdukker er virkelig super cool, på den søde og feminine måde ;-)…Jeg er vild med bogen og får lyst til at lave alle kagerne … Gå ned og køb den hvis du ikke allerede har den…

Men her får I lige min version af opskriften Pop Cakes.    Ca. 30 stk.

popcake fra Peekaboo design

popcake fra Peekaboo design

Færdig kage, kan være lagkage bunde, muffins el.lign .( vi bruger lagkagebunde ) :

240 g færdige lagkage bunde

240 g peanut butter

2 ? 3 spsk. Kakao pulver

5 ? 6 spsk. Appelsin juice

Pynt :

150 g mørk smelte chokolade

Sølv sukkerkugler eller krymmel

Pinde til at sætte kagerne på. ( vi brugte grill spyd i træ, halvér dem og klip spidserne af.)

Pop massen:

1. Skær lagkage bundene i små tern.

2. Nuller det mellem fingrerne til du har en ensartet krumme masse. Det er vigtigt at der ikke er store stykker imellem, da det ikke bliver godt når du skal lave dine kugler. 3. Kom nu kakao pulveren i. og herefter peanut butteren i krummerne.

4. Nu er massen stadig lidt tør og du putter lidt juice i 5 ? 6 spsk. Lidt af gangen, så du har føling med at det ikke bliver for vådt.

5. Når du har en god masse, hvor konsistensen ikke er for våd eller tør. Du kan lige netop rulle nogle kugler.

6. Så ruller du dem endelig ikke større end en normal slikkepind.

7. Gør din flamingo plade klar ved at beklæde den med husholdningsfilm, og stik huller til dine pop cakes.

8. Når du har rullet kugler i samme størrelse og ikke for store stikker du pindene i, og her er det vigtigt at du ikke stikker for langt igennem.

9. Sæt dem på pindene stukket i din plade og sæt dem i køleskabet mindst 30 min. Pynten:

1. Sæt nu et vandbad over. Dvs. du tager en gryde med lidt vand i bunden, sætter på en kogeplade hvorefter du tager en metal skål der kan stå oveni.

2. Læg chokoladen der skal bruges til at overtrække popcakesene med i metalskålen?start med halvdelen, når den er smeltet tager du gryden af varmen og lægger resten af chokoladen i, rører rundt til den også er smeltet?

3. Tag nu dine popcakes ud af køleskabet, og begynd at dyppe dem i chokoladen og bagefter drysser i dem med lidt krymmel.

4. Sæt dem tilbage på jeres plade og i kølesakabet.

5. Nu skal I bare vente til chokoladen er stivnet og så er popcake?ene klar til servering.

RIGTIG GOD FORNØJELSE !

Og lad mig endelig vide hvordan det gik ! 😉

 

1 comment

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forlæng sommeren på terassen !