Ugen der gik !

Omtanke og nøjsomhed, er det nye sort !

Det er den tid på året hvor vi bliver bombarderet med nyheder fra alle fronter…og igår var jeg inde og se nyheder fra Holm kommunikations kunder…
Og fokus var denne gnag på bæredygtigt design, så der var en række virkelig lækre produkter produceret med omtanke for miljøet udstillet i deres showroom.
Der har nok aldrig været større fokus på bæredygtigt design, så emnet er top aktuelt og produkterne virkelig mange, så der er ingen undskyldning for ikke at tænke sig om “inden du køber flere hvide kopper “.
Som Gitte Just, direktør fra Danish design association, så rigtigt sagde ” Verden har ikke brug for flere hvide kopper ” også selvom de har fået en ny smuk facon…vi har i bund og grund ikke brug for dem…

Gitte Just, dda

Gitte Just, danish design association. PÅ bordet ser I farver fra Dyrup og den super lækre bakke fra OOhh er håndlavet af genbrugsmaterialer af kvinder på Sri Lanka. Og potterne er vandtætte så de kan fungere som alt fra urtepotter til blyantsholdere, de har en virkelig lækker struktur.

Gitte fortalte meget entuastisk og inspirerende om baggruden for bæredygtigt design…hvad er design, og hvornår startede det hele…alt samme meget spændende og facts om hvor meget affald vi hver især producere dagligt…Og jeg mener det var 8 kg…Jeg har virkelig svært ved at finde 8 kg…så burde vores skraldespand herhjemme jo vejer 32 kg hver aften…det virker helt vildt, men jeg er godt klar over at der er mere end bare husholdningsaffald inkluderet. Men fact man bliver lidt skræmt af…
Og nu da jeg jo er den store fortaler for re-design af alt, men specielt tøj…så var fact om at 70 millioner tons tekstiler årligt går op i røg…virkelig noget der får mig næsten til at græde, når jeg ved hvor meget griseri der er forbundet med ny produktion af tøj…så tænk over næste gang du overvejer at smide noget ud, det kunne være den bare skulle smides i et farvebad og så kunne den klare en sæson mere…eller sæt nu en ny lynlås i, det kan altså ikke tage mere end en aften…og så bliver aftnene brugt fornuftigt…;-) det er de små ting…
Jeg underviser jo faktisk unge i at re-designe deres tøj fra sidste sæson, det er en tankegang de skal have med fra starten…jeg ku’ blive ved…
Nå, men et super foredrag…YES…YES…YES…omtanke & nøjsomhed er det nye sort !

Felt watch

Felt watch fra Leff amsterdam.

Hvad angår struktur er jeg jo lidt præget af min tid med tekstiler, så det første der fangede mit øje i showroomet var dette ur…som er lavet af 60 % genanvendt PET. Jeg er fuldstændig vild med looket, jeg blev totalt draget af det og har lyst til at røre…
Uret er designet af Sebastian Herkner for Leff Amsterdam.

Og efter at have talt bæredygtighed skulle vi selv udfolde vores kreative evner, i form af runde mobiler skåret af overskudskarton fra paspartout, tapeter fra Mandrup-Poulsen og maling fra Dyrup. Jeg endte i snik snak…det er jo som selvstændig rigtig hyggeligt at komme ud og tale med kollegaer en gang imellem. Så det var ret begrænset hvad jeg fik lavet men en stor rund cirkel med lidt “mormor” guld tapet, og så sæsonens pasteller…lidt masking tape og så fik jeg lige lyst til at trykke lidt stjerner på…Den blev sød, men vil hel klart have godt af selskab af en 4-5 andre…men så produktiv var jeg altså ikke.
Den krea workshop stod Dorthe Brøgger og Mette Groth for fra it’s all about. Se meget mere af hvad de kan her.

Mobiler af genbrugsmaterialer. Workshop af "it's all about".

Mobiler af genbrugsmaterialer. Workshop af “it’s all about”.

Check også Lubech Livings Oohh kollektion her, og læs historien om et helt igennem bæredygtigt produkt.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik !