True Blue....

Nyheder og overraskelser fra Northmodern

Så er messen Northmodern slut, og vi er mættet med lækre design nyheder…og mens jeg skriver og kigger billeder kan jeg godt se, at det må blive et par indlæg, for der var mange fine sager.

Først i den kommercielle afdeling syntes jeg denne sæson’s topscorer indenfor fornyelse og positiv overraskelse helt klart var MENU. Det var SÅ super gedigne og lækre produkter de viste…jeg faldt pladask for deres daybed i rosa uld og lyst træ. De havde også en serie uld tæpper og de var også virkelig smukke. Og for mig var det en overraskelse at se så mange møbler fra dem…thumps up til Menu…

Menu daybed designed by Anita Johansen.

Menu daybed designed by Anita Johansen.

Der kommer rigtig mange træ møbler, vi kommer til at se masser af lækre sammensætninger af forskellige træsorter, og ofte i et helt stramt design. Jeg faldt for det unge brand Roon & Rahn’s taburet fra serien Rank. Den er inspireret af de industrielle taburetter, man havde på fabrikkerne tidligere. Den kommer til at ligge på 2000,- i butikkerne.

Northmodern Rank

Designduoen Roon & Rahn har lavet en serie møbler de kalder Rank, og her er taburetten en del af.

En af de største udfordringer i indretningen af en stuen, kan ofte være hvordan man integrerer den kæmpe kasse et TV er, på en lækker elegant måde. Check lige denne løsning…Jeg er helt solgt…Syntes det er super pænt.

TV frame in Wood designed by Ask Emil Skovgaard for his Company ASK.

TV frame in Wood designed by Ask Emil Skovgaard for his Company ASK.

Kunst og unikke detaljer i boligen er også et stort tema. Martine Myrup genbruger alt fra gamle natkjoler i de hæsligste polyester kvaliteter til gamle håndklæder, duge o.lign. Med dem udfordre hun sig selv til at lave smukke genstande. Det gør hun ved at vende eller klippe udenom det værste og derved bruge metervaren på en ny måde så den viser sig fra sin smukkeste side. Hun laver disse helt fantastiske gulvvaser. Det er kunst og kan kun stå til pynt, men det vil også være virkelig smukt.

Martine Myrup's unique floor vases all made of second hand fabric and all made by hand. These are old tablecloth with cross stitching.

Martine Myrup’s unique floor vases all made of second hand fabric and all made by hand. These are old tablecloth with cross stitching.

Birgit Tarp’s designcircus har lavet de forskellige trend områder på messen, og hun har flittigt brugt Iben Høj’s fine strik, som væg dekoration flere steder. Det gav igen den unikke stemning, vi alle ønsker i vores hjem.

Iben Høj's fantastic knit wall decoration.

Iben Høj’s fantastic knit wall decoration.

Messen bød også på arbejdende værksteder. Her sad nogle af de forskellig mindre virksomheder og arbejdede. Vi faldt over de fine foldede papir sager hos Himmelhesten.

Himmelhesten is working on paper art in the workshop zone on Northmodern 2015.

Himmelhesten is working on paper art in the workshop zone on Northmodern 2015.

1 comment

  • Kære Peek a Boo.
    Tusind tak for dit værdsatte besøg og din oveni dejlige oplevelse af northmodern. Skønt, at du både fandt nyheder og rig inspiration blandt udstillere og i vores inspirationspots. Vi vil glæde os til flere blogindlæg fra din kreative og journalistiske pen…

    Smil og forårstanker
    Design Circus

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

True Blue....