Nyheder og overraskelser fra Northmodern

Creative World i Frankfurt.

For en uge siden hoppede jeg på en flyver til Frankfurt for at besøge Paper og Creative World for første gang. Jeg har set mange messer, men det har været indenfor mode og interiør…så denne havde jeg helt andre forventninger til…jeg ville gerne inspireres til en masse sjove nye materialer eller måder at bruge materialer på. Og det blev jeg…

Denne messe er et mekka for DIY entusiaster…Den er delt op i 3 afdelinger Paper World som hovedsageligt henvender sig boghandlere der skal have lidt nyt lækkert i kort, notesbøger, opbevaringskasser og alt det andet der hører til i den afdeling. De har i denne afdeling et ret checket trend område, hvor de har stylet produkterne i nogle af de mest fremherskende tendenser til sæsonen AW 15.

Så er der Creative World som er med alle de hobby artikler man næsten kan drømme om, her var der et trend område der også bestod af borde hvor man kunne slå sig løs og prøve nogle af de nye teknikker eller idéer af. Tydeligvis et område der henvender sig til dem der gerne vil have fingrene helt ned i produkterne…Havde jeg haft mere tid…tror jeg nok jeg havde taget en hel dag ved disse borde, det så top hyggeligt ud.

Så var der Christmas World, der kan man få alt fra kunstige juletræer til pingvinhoveder og alt mulig andet, der kan relateres til jul.

En af de tendenser jeg syntes at have set flere steder er den lyse hvide, transperante og feminine stil. Et eksempel fandt jeg på Christmas World, hvor en stand havde lavet en helt eventyr verden med disse finurlige piger, alfe eller elverpiger…med pingvinhoveder…længe leve humoren…jeg var vild med dem midt i alle nisserne. En skøn måde at pynte op til vinterlandskab i en butik.

Penguin Fairy at Christmas World 2015.

Penguin Fairy at Christmas World 2015.

I Creative World viste de hvordan du kan omsætte det feminine til et sjov og fint DIY projekt. Her har de lavet gamle hæklede flakoner om til lampeskærme.

DIY project at the Creative World 2015. Turn your crochet napkin into a lampshade. DIY project at the Creative World 2015. Turn your crochet napkin into a lampshade.

DIY project at the Creative World 2015. Turn your crochet napkin into a lampshade.

Origami har aldrig været større her i vesten end i øjeblikket, alle forsøger sig med at folde fine figurer i papir. Og har man tålmodighed vil man kunne lave de fineste lamper som her.

Origam has never been bigger n the west as now, here an exampel seen at Creative World.

Origam has never been bigger n the west as now, here an exampel seen at Creative World.

Paper World bød også på en masse hvide lyse og lette papirer, i en smukt mix med sølv fik det et helt futuristisk look.

Stationary from Paper World in the futuristic trend theme.

Stationary from Paper World in the futuristic trend theme.

Der var også stadig stor fokus på naturen både som i bæredygtige materialer, men også med inspiration fra dyr og blomster.

På Posca’s stand var det nærmest, som at gå på galleri og se kunst udstilling….de viste et bredt udsnit af hvad man kan bruge deres tuscher til og havde fået en masse forskellige kunstnere til at bidrage med deres bud. Dette eksempel er ret skønt, både motivet er fint, men at det er tegnet på bunden af en gammelt fad, er lige mig. rigtig fin inspiration.

Posca Creative World copy

På trend området så vi også denne mere natur inspirerede tendens, hvor vi lader os inspirerer af naturen og dens skatte. De botaniske billeder er der rigtig mange af, og så vil vi gerne signalere øko tankegang ved at bruge det brune papir i stedet for det blegede. Så papir med omtanke kunne være en ny trend. Jeg så mange eksempler på virkelig fint papir lavet på bæredygtige metoder.

Paperworld showed naturel inspiration on eco friendly paper.

Paperworld showed naturel inspiration on eco friendly paper.

Og så er jeg jo en “sucker” efter det lækre kerne læder, så disse notes bøger faldt jeg pladask for…og de falder også super fint ind i den trend.

leather notebook with leaf stamp. Seen at Paper World Frankfurt 2015.

Leather notebook with leaf stamp. Seen at Paper World Frankfurt 2015.

En anden skøn idé var disse kort lavet af finér med noget papir imellem, man kan så trykke et dyr ud og folde så det kan stå…en sød måde at sende en hilsen, de havde  lige vundet en design pris for produktet.

Card in wood veneer. You can pop out the animal and fold them to be 3D, very cute idea seen at PaperWorld 2015.

Card in wood veneer. You can pop out the animal and fold them to be 3D, very cute idea seen at PaperWorld 2015.

Kunne du være interesseret i et DIY projekt i den bæredygtige afdeling. Så havde jeg i sidste uge lavet en taske af en rest stof og nogle gamle bælter. Du kan se hvordan du laver den her.

DIY idea for the magazine Soendag. Easy recycle your old belts.

DIY idea for the magazine Soendag. Easy recycle your old belts.

Har du vinterferie med ungerne, så var det måske et sjovt projekt…find hvad I har i gemmerne af stofrester eller brug et par gamle jeans og find nogle af de bælter der alligevel aldrig længere bliver luftet. Og lad kreativiteten få frit løb.

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyheder og overraskelser fra Northmodern