søndags sysler.

Ta’ til Smilets By – Århus.

Ferien står for døren…rigtig mange siger god ferie i dag, så jeg vil lige komme med en anbefaling til at blive i Danmark og nyde nogle af vores egne skønne pletter…I dag vil jeg foreslå en lyn visit til Århus-Smilets By. Start med at booke dig ind på dette hotel, der ligger midt i byen, tæt på alt.Intro Villa ProvenceDu bliver mødt af denne gårdhave, som er stylet og indrettet af den talentfulde blomsterkunstner Tage Andersen. Hotel Villa Provence gårdhavenJeg var så heldig at bo i en af hotellets suiter…så der var dømt forkælelse i form af karbad og himmelseng…jeg havde det som blommen i et æg…jeg skulle arbejde lidt mens jeg var der, så det var fantastisk med plads til det og så i fuldstændig hjemlige omgivelser. Indretningen var holdt i den franske stil med antikviteter hentet hjem dernede fra, og film og teater plakater på væggene.   Hotel Villa Provence SuitenStemningen på hotellet er ganske enkelt fantastisk for én som jeg…Jeg ELSKER personlig indretning og det har de virkelig formået at skabe på dette hotel. Personalet er hjælpsomme og meget venlige. Hotel Villa ProvenceSå giv digselv den luksus at overnatte her og nyd det hele…gårdhaven, de smukke lokaler og det søde personale.

Og nu da Michelin guiden har bevæget sig udenfor Københavns området og fået øjnene op for nogle af de dygtige kokke på den anden side af bæltet, så und digselv en middag på Restaurant Frederikshøj, som netop har modtaget en stjerne i Michelin guiden.

Her lidt af hvad du kan forvente, at den eksperimenterende kok Wassim Hallal og hans team vil præsentere dig for. Det er alt fra marmorerede kartofler til røg og karamelliserede kugler fyldt med sorbet is…det er en oplevelse for alle sanser, der er SÅ meget for øjet, det hele er så smukt anrettet at det ikke kan beskrives, det dufter vidunderligt og så er der de fineste smage at nyde…en udsøgt fornøjelse, som brænder sig fast…og man vil længe efter drømme sig tilbage.

IMG_20150611_233453

The Chef Wassim Hallal fro the restaurant Fredrikshøj in Århus, Denmark.

The Chef Wassim Hallal from the restaurant Fredrikshøj in Århus, Denmark.

På vej hen til restauranten kan du gå langs vandet og lige nu og frem til 5 juli se en masse smukke, sjove, søde og overvældende skulpturer i sandet, den årlige udstilling Sculptures by the sea finder sted lidt endnu. Så tag tiden og gå langs vandet og nyd alle de kreative skulpturer på din tur. Kinesiske Qian Sihua sender et gult kys…ud over byen.

Qian Sihua from China sent us a kiss. See the sculpture by the sea in Århus untill 5 july 2015.

Qian Sihua from China sent us a kiss. See the sculpture by the sea in Århus untill 5 july 2015.

Og har du dagen efter mod på mere kunst, så tag et smut på Aros, lige nu udstiller E.B.Itso. Han har været en tur nede på den Italienske ø, Lampedusa hvor mange bådflygtninge efter deres ankomst har efterladt tøj og bådrester. Det har han indsamlet og brugt i hans værker. Et eksempel er de foto han har taget dernede er alle rammet ind i træ fra bådene. E.B.Itso prøver gennem hans kunst at give nogle af de oversete eksistenser en stemme gennem ham.

E.B. Itso exhibits at the art museum Aros in Århus, this is Photos from the Italian Island Lampaduso, where the boats have been transporting refugees to Italy.

E.B. Itso exhibits at the art museum Aros in Århus, this is Photos from the Italian Island Lampedusa, where the boats have been transporting refugees to Italy.

Men Aros har jo så meget andet at byde på, så gå en tur der og nyd alt det skønne…for der er rigtig meget af det samlet i ét hus. Og man vil nok finde hver sine favoritter.

The art museum in Århus ARoS has a huge selection af contemporary art.

The art museum in Århus ARoS has a huge selection af contemporary art.

Dette er bare et lille bitte udpluk af hvad Århus har at byde på…for der er også god shopping skønne områder i byen der kan udforskes, men har du bare én overnatning, så ville jeg priotere sådan her…

Rigtig god tur….og send mig gerne hints til andre gode steder, det kunne være sjovt at høre hvor jeres favoritplet i Danmark er. 😉

 

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

søndags sysler.