Ta' til Smilets By - Århus.

Sommerhus make-over !

Vejret har været okay, men ikke så varmt, at man ikke kunne lave noget….og det er jo faktisk rart for én som mig, der egentlig har det bedst med at få lavet lidt i min ferie. Projekter, hvor man virkelig kan se der sker noget…sådan ét tog vi hul på, nemlig at male hele sommerhuset. Og det tog 2 effektive dage, hvor hele familien (2 voksne og 2 børn) gav den gas med malerpenslen.

Dette er hvad du skal bruge. Hybrid Plus fra Pinotex, kan både bruges på flader der tidligere er malet med olie baseret og vand baseret maling. Som vores var en god blanding af.

Dette er hvad du skal bruge. Hybrid Plus fra Pinotex, en pensel og så ellers bare et par dage og et par gode maler-arme, så er huset som nyt. 

Vi har valgt denne maling, fordi vi havde malet huset tidligere med både vandbaseret træbeskyttelse og olie baseret træbeskyttelse, og Pinotex Hybrid Plus dækker det hele….Det er en drøj og fed maling at bruge, så vi blev overraskede over vores forbrug, som endte med mindre end hvad vi havde beregnet. Den forhandles hos Sadolin over hele landet.

Huset som det så ud før med en koks grå farve.

Huset som det så ud før med en koks grå farve.

Det var jo ikke fordi at huset var grimt, men det trængte til at få en omgang træbeskyttelse, da det kun havde fået en gang maling og så ville vi også rigtig gerne have det sort i stedet for gråt. Et dansk sommerhus skal nu engang være sort med hvide vinduer….så det er det blevet.

Sommerhuset 2 dage senere...nu i Classic Black.

Sommerhuset 2 dage senere…nu i Classic Black.

Vi besluttede at gå i gang lidt sent mandag, men så malede vi også lidt om aftenen, og tirsdag var alle med og vi fik malet det sidste og kunne kl. 17 lukke malerbøtten og sætte os til rette igen på terrassen med udsigten til et nymalet hus.

Så kom alle i sving...med kost og malerpensler...

Så kom alle i sving…med kost og malerpensler…

Så har du et par dage og lyst til ny farve på sommerhuset, så er det bare at fatte penslen, se med her hvordan det foregik hos os, da hele familien kom i sving. Og det er faktisk et ret hyggeligt familie projekt, som alle med stolthed efterfølgende kan sige de har været en del af.

Flora havde tjansen som rengøringsmusen...så hun fjernede alle spindelvæv og skidt der måtte være på vægge og under udhæng.

Flora havde tjansen som rengøringsmusen…så hun fjernede alle spindelvæv og skidt der måtte være på vægge og under udhæng.

Alle vægge skulle rengøres og planter skulle lidt ud fra væggene og Flora gik det hele efter med en kost, så vi ikke skulle slås med spindelvæv og skidt.

Det store espalier måtte også ned og stå op ad en stige mens vi malede bagved.

Det store espalier måtte også ned og stå op ad en stige mens vi malede bagved.

Ofte føles det næsten som om forarbejdet er det mest tids krævende når der skal males, men det er ret vigtig at alt er klar til at blive malet på, så man ikke står og tvære maling på beskidte vægge. Og så gør det arbejdet lettere hvis du taper indfatninger ind med maler tape.

Vinduerne har fået malertape på siderne så det er lettere at male op til.

Vinduerne har fået malertape på siderne så det er lettere at male op til.

Det kan måske godt se ud som det er næsten den samme farve på billederne, men her kan man tydeligt se forskellen. Og mens vi malede var det også helt tydeligt, hvor vi var kommet til. Kontrasten mellem de sorte vægge og hvide vinduer er virkelig blevet flot…

Og husk det tager faktisk kun et par effektive dage…det er da let !

Husets gavl med den hvide bænk. Det er virkelig blevet lækkert.

Husets gavl med den hvide bænk. Det er virkelig blevet lækkert.

på terrassen er espalieret til slyngrosen kommet op igen og de smukke New Dawn roser står så fint til de sorte vægge.

På terrassen er espalieret til slyngrosen kommet op igen og de smukke New Dawn roser står så fint til de sorte vægge.

 

 

 

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ta' til Smilets By - Århus.