Copenhagen fashion week is over...what to watch next spring part 1.

Copenhagen Fashion Week, what to watch next spring part 2.

 

Nicholas Nybro showed a fantastic SS16 Collection at Copenhagen Fashion week.

Nicholas Nybro showed a fantastic SS16 Collection at Copenhagen Fashion week.

 

Nicholas Nybro.

Vi starter med Nicholas Nybro, han lavede et show, der var så spetakulært og overraskende, at han efterfølgende kunne modtage stående applaus. Modellerne gik til musik, hvor køernes muhuu’en og hanegal indgik på bedste vis, og de havde halm i kunstfærdige kreationer i håret. Materialerne var lige fra bomulds poplin i skjorte striber til metalliske kunstmaterialer. Og nogle show pieces var lavet med strå og chiffon i afdæmpede nude farver. Det hele var en skøn fusion mellem Morten Korch og store rokokko teater rober. Jeg er fuldstændig og aldeles solgt…så smukt !

The 3 best shows during Copenhagen Fashion Week.

Starting with Nicholas Nybro, he made a show that was so spectacularly and surprising, that he subsequently receive standing ovations. The models walked the catwalk accompanied to music where cows muhuu’ed and roosters crowing, and they had straw in elaborate creations in their hair. The materials were very different from cotton poplin in shirt stripes to man-made fibre materials with metallic surfaces. And some showpieces made with straw and chiffon in muted nude colors. It was all a fusion of Morten Korch and large rococo theater robes. I am completely and utterly sold … so beautiful!

Nicholas Nybro's SS16 Collection shown at the Cityhall in Copenhagen during the fashionweek.

Nicholas Nybro’s SS16 Collection shown at the Cityhall in Copenhagen during the fashionweek.

Freya Dalsjø.

Det næste show jeg faldt på halen over var Freya Dalsjø….wauv…hold nu op…smukkeste modeller, dejligste styling…check det hår ud…Og så var det bare en let og sommerlig kollektion med skønne silhuetter og flagrende sommer skørter. Farverne var holdt i lyse toner og transperante hvide materialer.

The next show that caught my eyes was Freya Dals …. Wauv  it was breathtaking beautiful models, delicate styling … check the hair out … And then it was just an-easy-to-wear and summery collection with beautiful silhouettes and flowing summer skirts. The colors were kept in bright tones, and transperante white fabrics.

Freya Dalsjoe showed a delicate SS16 Collection at Copenhagen fashion week.

Freya Dalsjoe showed a delicate SS16 Collection at Copenhagen fashion week.

YDE Copenhagen by Ole Yde.

Jeg elsker bare godt håndværk, og jeg syntes Ole Yde har det. Han har en særlig evne til at få de klassiske styles til at “shine”. Det er ikke fashion, men mere klassikere/favoritter, der bliver stylet til tiden. Og denne kollektion var skøn og afslappet på en eksklusiv og sofistikeret måde.

I just love good workmanship, and I think Ole Yde has that. He has a special ability to get the classic styles to shine”. It’s not fashion, but more classics / favorites that are styled for today. And this collection was beautiful and casual in an exclusive and sophisticated way.

The Danish designer Ole Yde showed his SS16 Collection at the interior shop Paustion during the Copenhagen fashion Week.

The Danish designer Ole Yde showed his SS16 Collection at the interior shop Paustian during the Copenhagen fashion Week.

Jeg får lyst til at nævne nogle stykker mere….for der var virkelig nogle gode kollektioner denne gang, men disse er dem der først popper op i mit hoved, så de har sat sig bedst fast….
get the urge to mention a few more …. there was really some good collections this time, but these are the ones that first pops up in my head….
 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Copenhagen fashion week is over...what to watch next spring part 1.