Copenhagen Fashion Week, what to watch next spring part 2.

Copenhagen Fashion Week part 3. Shows as perfomance art.

Der var denne gang på Copenhagen Fashion Week, en tendens til at lave mere end bare et catwalk show. Der blev vist salon visninger som i gamle dage, litteratur oplæsninger med modeller iblandt, ballet og mere scenografiske installationer hvor modellerne indgik som en del af. Alt sammen for at understrege inspirationen og stilen i brandets kollektion.

Jeg vil vise jer nogle meget forskellige, men på alle måde meget vellykkede shows fra ugen.

This time at Copenhagen Fashion Week there was a tend to made more than just a catwalk show. There were shown salon views like in the old days, literature readings with models among, ballet and more scenographic installations where models became part of it. All to emphasize the inspiration and style of the brand’s Collection.

I will show you some very different, but all manner of very successful shows of the week.

Den første var en smuk silke kollektion med farverige blomster print designet af Tatiana Andersen Camre. Kollektion hedder Fleurs des Cygnes og betår hovedsagelig af løse tunika kjoler, kimonoer og løse pyjamas styles. TAC‘s SS16 kollektion blev præsenteret på David Samlingen i København af yndefulde balletdansere.

The first one was a beautiful silk collection with colorful floral print designed by Tatiana Andersen Camre. The Collection is called Fleurs des Cygnes and did mainly consist of loose tunic dresses, kimonos and loose pajamas styles. TAC‘s SS16 collection was presented at the David Collection in Copenhagen of graceful ballet dancers.

The first was a beautiful silk collection with colorful floral print designed by Tatiana Andersen Camre. Collection called Fleurs des Cygnes and Hotels comprises mainly of loose tunic dresses, kimonos and loose pajamas styles. TAC's SS16 collection was presented at the David Collection in Copenhagen of graceful ballet dancers.

The show started at the courtyard of the David Collection and led us though the beautiful historic Building with the ballet dancers showing the clothes.

Et andet dansk brand som virkelig forstår at understrege deres syn på livet og også dets mørkere sider, er Han Kjøbenhavn. Denne gang foregik showet på en byggegrund ude ved det gamle Carlsberg, der mest af alt lignede en nedlagt “trailerpark” i lysegråt. Der holdt biler og campingvogne, og ved dem stod sofaer med terrorist / bankrøver lignende typer med store ulve-lignende hunde i. Midt i det hele stod endnu en fyr under en slags bruser, med den grå maling der dækkede alt der, som om han bare ventede på at blive en del af “alt det grå”. Lidt trist, men super flot scenografi og meget cool stylet.

Another Danish brand that really knows how to emphasize their view of life and also its darker sides is HAN Kjøbenhavn. This time the show took place in a plot of land out by the old Carlsberg, which most of all looked like a disused trailer park” in light gray. There were, cars and caravans, and by them stood sofas with terrorist / bank robber similar types with large wolf a-like dogs by their sides. In the midst of it all was even a guy in a shower, with the gray paint that covered everything, as if he was just waiting to be part of all the gray”. A little sad, but super nice scenography and very cool styled.

Han Kjøbenhavn showed their SS16 Collection at a building plot in Copenhagen.

Han Kjøbenhavn showed their SS16 Collection at a building plot in Copenhagen.

Den sidste jeg vil nævne i denne sammenhæng er Anne Sofie Madsen, som viste en mindre kollektion der hedder “Consume me”. Den blev vist i Kødbyen i et råt lokale, hvor neon lys og en sparsom scenografi dannede rammen, for en henslængt fyr på gulvet der læste digte op, mens modellerne kom ind og stillede sig langs væggen i det rum der udgjorde den lille scene.

The last thing I want to mention in this context is Anne Sofie Madsen, which showed a small collection called “Consume Me”. It was shown in the meatpacking district in a raw room where neon lights and a sparse set design was the setting for a sprawling guy on the floor who read poetry, while the models came in and stood along the wall of the room made up the small stage.

The last thing I want to mention in this context is Anne Sofie Madsen, which showed a small collection called "Consume Me". It was shown in the meatpacking district in a raw room where neon lights and a sparse set design was the setting for a sprawling guy on the floor who read poetry, while the models came in and stood along the wall of the room made up the small stage.

An Anne Sofie Madsen Collection staged by Esben Weile Kjær. For SS16 “Consume me”.

Photo by Copenhagen fashion week and Peekaboo design.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Copenhagen Fashion Week, what to watch next spring part 2.