Efterårs DIY - Botaniske billeder.

Halloween Pumpkin carving and cooking.

Så er det lige om lidt, at der står H A L L O W E E N i hovederne på alle børn (og græskar). Vi har taget lidt forskud her i ferien, og vi fik lavet et “very scary” hoved……! Som nu står ude ved vejen og skræmmer alt og alle fra at nærme sig hytten…

In a very short time there will be written H A L L O W E E N in the heads of all children (and pumpkin). We have taken advances in the holiday and made a “very scary” head ……! Now standing at the roadside and scares everyone and everything from approaching the cottage

Ella with our Jack O'Lantern.

Ella with our Jack O’Lantern.

Det er jo egentlig ret simpelt at lave disse lanterner. Du udhuler græskarret og skærer dit ansigt eller mønster. Men de fleste smider så al græskar kød og kerner ud…det kan jeg næsten ikke få migselv til…og det er der flere grunde til, men hey, det er vist det man kalder ultimativ madspild…så jeg besluttede mig for, at vi skulle bruge det hele…Vi havde sidste år også brugt kernerne, som giver den bedste snack, men i år skulle kødet også bruges…så nu er vi jo nogle slikmunde….indrømmet ! så vi lavede græskar pandekager…

Frokost tip:

Vil lige nævne at jeg lavede en ny portion i dag og dem spiste vi med Parma skinke og revet ost i, til frokost….også rigtig godt….måske skulle man undlade vaniljesukkeret og i stedet komme lidt salt, men det smagte rigtig godt.

It’s really quite simple to make these lanterns. You erodes the pumpkin and cut your face or pattern. But most throws all the pumpkin flesh and seeds out I can hardly get myself to do that… and there are several reasons, but hey it’s the ultimate food waste … so I decided to use everything last year we also used the seeds for the best snack ever, but this year we also wanted to use the meat be we have some sweet tooths …. granted! so we made pumpkin pancakes ….

Lunch idea:

Just want to mention that I made a new portion of today and those we ate with ham and grated cheese, for lunch …. also very good …. perhaps you should refrain vanilla sugar and instead get a little salty, but it tasted really good.

pumpkin pancakes.

pumpkin pancakes.

Ingredienser:

3-4 store grydeskefulde blendet græskar kød

2 stk. æg

0,5 dl havregryn

2 spsk. sirup

1 spsk. olivenolie

1/4 tsk. bagepulver

1/4 tsk. vaniljesukker

1 tsk. sukker

0,5 dl letmælk

ca. 250 g mel (det er lidt på “gefüll”, da jeg som sagt ikke havde nogen vægt)

lidt rapsolie til stegning

Og lidt is til at serverer sammen med…så er det en sikker vinder !

Sådan gør du:

  1. Bag græskar kødet i en ovn ca. 15 minutter. ved 200 grader, så det bliver blød.
  2. Blend det med en stavblender.
  3. Tag en skål og kom omkring 3- 4 stor grydeskefulde af det blendede græskarkød i.
  4. Bland resten af ingredienserne i og rør det til en grødet konsistens.
  5. Varm en pande med rapsolie, og kom en sovse skefuld på, og spred det så det har en tykkelse på max. 1 cm. og steg dem gyldne på begge sider.

Now you would probably like a recipe, and that’s fair enough … I just not have a weight or the great culinary skills … but, however I’ll tell you what I did.

Ingredients:
3-4 cauldron tablespoons blended pumpkin meat
2 pcs. eggs
0.5 dl oatmeal
2 tbsp. syrup
1 tbsp. olive oil
1/4 tsp. baking powder
1/4 tsp. vanilla sugar
1 tsp. sugar
0.5 dl low-fat milk
about 250 g flour (it’s a bit on “gefüll”, as I said, I have no weight)
a little canola oil for frying
And a little ice cream to serve with … then it is a sure winner!
How to do it:

1.Bake your pumpkin meat in an oven about 15 minutes. at 200 degrees, so it becomes soft.
2.Blend it with a hand blender.
3.Take a bowl and put about 3- 4 large saucepan spoons of the blended meat in.
4.Add the rest of the ingredients in stir it into a mushy consistency.
5.Varm a pan with canola oil, and add a sauces spoonful of the dough, and spread it so it has a thickness of max. 1 cm. and fry until golden on both sides.  

Halloween pumpkin carving.

Halloween pumpkin carving.

Sådan laver du et græskar hoved.

Når du skal skære dit græskar hoved, kan jeg varmt anbefale at google lidt efter Halloween pumpkin templates…bare til inspiration, og eventuelt også gå ind og se nogle af de sjove youtube videoer, hvor der bliver vist tips og tricks til, hvordan du skære dit hoved.

Men start med at skære en top af hovedet, eventuelt takket som vi har gjort, så du kan komme ned udhule græskarret.

Tag al kød og kerner ud, skrab din væg, hvor du skal skære ansigtet, så den ikke er for tyk. det gør man lettest med en stor metal ske.

Tegn nu dit ansigt op på græskarret.

Begynd at skære, husk du skal hele vejen igennem, bliv ikke utålmodig hvis det ikke ryger ud af sig selv. Så køre du kniven rundt endnu engang…

Du kan f.eks. ved tænder, øjenbryn og øjne vælge at fjerne den orange skræl og kun lade det lyse kød stå, det giver en ekstra effekt.

Sæt et lys i og ud i mørket med lanternen…til skræk og advarsel !

How to make a pumpkin head.

When you cut a pumpkin head, I can highly recommend googling a little after Halloween pumpkin templates … just for inspiration, and maybe find some funny youtube videos, which will show you tips and tricks on how to cut your head.

But start by cutting a top of the head, you can do a zig zag line as we have done, then you can get down erode the pumpkin.

Remove the meat and grains, scrape your wall where you need to cut the face, so it is not too thick. it is easy if you use a large metal spoon.

Now draw up your face on the pumpkin.

Begin to cut, remember you have to cut all the way through the pumpkin wall, do not be impatient if your cut, do not drop out by itself. Then you run the knife around again …

You can, for example. by teeth, eyebrows and eyes choose to remove the orange peel and only let the light meat be, it gives an added effect.

Put a light in the lantern and into the darkness with it … as a warning!

 

1 comment

  • […] det lige op over at græskar hovedet skal skæres, så det er klar til Halloween. Du kan se på mit tidligere indlæg hvordan du gør det. Men for at undgå madspild, kommer her en opskrift på en lækker snack af […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårs DIY - Botaniske billeder.