Luminous Christmas star.

Christmas at Royal Copenhagen 2015

Når først julebordene står i Royal Copenhagen’s butik på Amagertorv…så starter julen for alvor. Ja…ja…jeg har været i gang længe og jeg stopper ikke lige foreløbig, men de fleste andre nyder at starte her i slutningen af november.

Jeg var til åbningen i fredags, og I skal bestemt ikke snydes for et godt grin, for i år var det komikere der havde dækket bordene…til stor morskab for os danskere…der kender dem. De andre må nok bare undre sig lidt, og nyde at det trods alt er ret fint, også selv om man ikke forstår ironien i scenerne.

Once the Christmas table at the Royal Copenhagen store is set… the Christmas begins. Yes … yes … I’ve been in the Christmas spirit  for some time and I will not stop any time soon. But I am aware that a lot of people enjoy to start the Christmas late November. I was at the opening last Friday, and you should certainly not be cheated of a good laugh, because this year Danish comedians have set the tables … to the amusement of the Danes … who knows them. All others will probably just wonder a bit, but enjoy it after all, it is quite fine, even if you do not understand the irony of the scenes.

Snobberne Fritz og Poul's stue, hvor der er dækket op i deres foretrukne pastelfarver, og der er kinesiske øl til de tre aupair piger og i dagens anledning også sugerør. De lyserøde macaroes er formet som bryster, og juletræet er overdænget med med glimmer. Bag dette står skuespillerne Rasmus Botoft og Martin Buch.

Snobberne Fritz og Poul’s stue, hvor der er dækket op i deres foretrukne pastelfarver, og der er kinesiske øl til de tre aupair piger og i dagens anledning også sugerør. De lyserøde macaroes er formet som bryster, og servicen er intet mindre end Flora Danica. Bag dette står skuespillerne Rasmus Botoft og Martin Buch.

Mia Lyhne havde lavet en scene fra et morgenbord med hendes piger. Der havde vist været visit i sengen, og vedkommende havde haft for meget fart på ud af døren, så der hans kappe stadig hænger i døren...her er dækket op med julestellet.

Mia Lyhne havde lavet en scene fra et morgenbord med hendes piger. Der havde vist været visit i sengen, og vedkommende havde haft for meget fart på ud af døren, så der hans kappe stadig hænger i døren…her er dækket op med julestellet.

Peter Frödin havde dækket op i rygerstuen i bogstavligste forstand. Der var krostemning, højtbelagt smørrebrød og overfyldte askebægere. Øl og snaps i rigelige mængder. Vi fangede ham lige under et interview i krostuen.

Peter Frödin havde dækket op i rygerstuen i bogstavligste forstand. Der var krostemning, højtbelagt smørrebrød og overfyldte askebægere. Øl og snaps i rigelige mængder. Vi fangede ham lige under et interview i krostuen.

Bodil Jørgensen havde sat stabler af tallerkner frem i det sønderjyske køkken, så alle flygtningen kunne komme forbi til sønderjyske kagebord og drage videre med fyldte maver. Alt var holdt i traditionelt country stil...det kunne næsten have været Laura's køkken fra Matador. Der var brugt blå blomst og hvid riflet porcelæn og masser af Madam Blå.

Bodil Jørgensen havde sat stabler af tallerkner frem i det sønderjyske køkken, så alle flygtninge kunne komme forbi til sønderjyske kagebord og drage videre med fyldte maver. Alt var holdt i traditionelt country stil…det kunne næsten have været Laura’s køkken fra Matador. Der var brugt blå blomst og hvid riflet porcelæn og masser af Madam Blå.

Kirsten Lehfeldt har dækket op i et safari telt på savannen. Hun drømmer sig ned i varmen med den nærmeste familie, og dækket op med sort mega mussel og sort riflet...på store bløde puder og med selskab af eksotiske fugle og zebraer. med med ris a la manden i tasken, så traditionerne holdes i hævd.

Kirsten Lehfeldt har dækket op i et safari telt på savannen. Hun drømmer sig ned i varmen med den nærmeste familie, og har dækket op med sort mega mussel og sort riflet…på store bløde puder og med selskab af eksotiske fugle og zebraer. Ris a la manden kommer med i tasken, så traditionerne holdes i hævd.

Jarl Friis Mikkelsen har lavet en gennemsigtig kuppel man sidder inde i og indser gennemsigtigheden i hele julehysteriet...tror jeg nok at han mente, da jeg spurgte ind til det. Og så var der en plexiglas plade der balancerede på en rød bold, der skulle symbolisere hvordan vi netop skal balancere på bedste vis gennem julen.

Jarl Friis Mikkelsen har lavet en gennemsigtig kuppel man sidder inde i og indser gennemsigtigheden i hele julehysteriet…tror jeg nok at han mente, da jeg spurgte ind til det. Og så var der en plexiglas plade der balancerede på en rød bold, der skulle symbolisere hvordan vi netop skal balancere på bedste vis gennem julen.

Skynd dig forbi Amagertorv og se alle bordene “live”, så du kan dykke ned i alle de fine detaljer og komme i julestemning med et smil på læben.

Der er også jul lige overfor hvor pladsen er omdannet til et jule marked.

Hurry to Amagertorv and see all the tables “live”, so you can check out all the details and get into the Christmas spirit with a smile. There are also Christmas just opposite where the square is transformed into a Christmas market.

christmas market in Copenhagen.

christmas market in Copenhagen.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luminous Christmas star.