Så er der julevin og parkeringsskive på vej !

Julestemning og god mad i Århus.

Først vil jeg ønske dig og dine kære, en skøn og kreativ jul med masser af sjove julerier…og et fantastisk nyt og funklende år forude…det ligger jo lige om hjørnet…Og af hjertet tak fordi du læser med…jeg er meget taknemmelig, for at der efterhånden er så mange der har lyst til kreative, fashion og interiør indspark fra min side. I 2016 vil jeg gøre alt for at dele endnu flere labre nyheder, og komme med sjove idéer til dig. Så “stay tuned!”.

First, I wish you and your loved ones, a beautiful and creative Christmas with lots of fun creative Christmas projects and a fantastic new and sparkling year ahead … it is just around the corner … And from my heart, I want to thank you for keep reading my blog  I am very grateful, that there are so many, who want creative, fashion and interior input from my side. In 2016, I will do everything to share even more luscious news, and come up with fun ideas for you. So stay tuned”.

Hotel Villa Provence, Århus, Denmark.

Hotel Villa Provence, Århus, Denmark.

Lørdag- første dag af en god lang juleferie. Vi har droppet adventsgaver i år og i stedet valgt at bruge lidt ekstra på en juletur til Århus…bare os fire…ren hygge…god mad og lidt shopping. Så første check in var på Hotel Villa Provence.

Saturday- first day of a long Christmas holiday. We decided not to give each other advents gift and instead spend the money on a trip to Århus, just the four of us…getting in the Christmas mood with good food and some shopping. So first check in was at the Hotel Villa Provence.

Salling covered with lightbulbs. Christmas 2015.

Salling covered with lightbulbs. Christmas 2015.

Efter det lidt shopping og så spiste en fantastisk frokost på Kählers Spisesalon….Vi havde hørt meget godt om stedet, og har prøvet smørrebrødet i deres restaurant i Tivoli, som også er helt fantastisk…Vi bestilte hver 2 stk. smørrebrød…begge valgte vi deres “Himmelske hønsesalat” fra fritgående høns…og jeg valgte en Vesterhavsvandring med skinke fra Fanø og høost…og lunt pocheret æg…uhhmmmm…det var gode smørrebrød…hvis du også gerne vil klemme lidt af det søde ned bagefter skal du ikke bestille mere, men hvis du ikke skal det kan du godt tage 3 stykker smørrebrød, og der er virkelig mange lækre at vælge imellem. Vores piger valgte begge en super lækker salat med andeconfit, den var virkelig god…smagte lige lidt…;-)

After check in we went for some shopping, after that we went for a delicious lunch atKählers Spisesalon …. We had heard many good things about the place, and tried the “smørrebrød”( a Danish national dish) at their restaurant in Tivoli, which is also quite stunning
We each ordered 2 pcs. of “smørrebrød” … both chose their “Heavenly chicken salad and I chose aNorth Sea Hiking” with ham from Fano and høost and warm poached egg uhhmmmm … it was good smørrebrød if you also want a bit of dessert afterwards do not book more, but if you do not have that, you may well take three smørrebrød, and there are really many delicious to choose from. Our girls both chose a super delicious salad with duck confit, it was really good tasted just a little … 😉

Øverst "vesterhavsvandring og den himmelske hønsesalat på Kählers Spisesalon...i Århus, Denmark.

Øverst “vesterhavsvandring og den himmelske hønsesalat på Kählers Spisesalon…i Århus, Denmark.

Og så er det jo sådan at jeg har en ret sød tand…specielt hvad chokolade angår…så jeg hoppede i chokoladekagen, mens de andre var til gammeldaws æblekage og medaljon med rabarber og lakrids…helt sikkert også gode valg…

And the fact is that I have a pretty sweet tooth especially as regards chocolate … so I jumped into the chocolate cake, while the others went for old-fashioned apple pie and medallion with rhubarb and liquorice certainly also good choices

Chokoladekagen på Kählers spisesalon.

Chokoladekagen på Kählers spisesalon.

Er du i Århus så check den restaurant ud…den har også fået en bemærkning i Michelin Guiden…den er helt sikkert et besøg værd.

If you are in Aarhus , check this restaurant out it has also been mentioned in the Michelin Guide it is certainly worth a visit.

Farverige og fantasifulde figurer i træ, lavet af Kitt Dusinia.

Farverige og fantasifulde figurer i træ, lavet af Kitt Dusinia.

Men vi kunne jo ikke sidde der og dangdere den hele dagen…vi skulle da lige forbi julemarkedet i Ridehuset, og et par butikker mere på tilbagevejen til hotellet. Men i ridehuset mødte jeg den dygtigste pige, der laver små træfigurer af affaldstræ fra møbelproduktion. de har de smukkeste farver og mønstre og ikke to er ens…jeg er helt vild med dem.

But we could not just sit there and hang about the whole day … we decided to pass by the Christmas market in Ridehuset, and a few more shops before heading back to the hotel. At the market, I met this talented girl, who make small wooden figures of wood waste from furniture manufacturing. they have the most beautiful colours and patterns and no two are alike I absolutely love them!.

Kitt Dusinia sad og malede de fine træfigurer på julemarkedet i Ridehuset i Århus,

Kitt Dusinia sad og malede de fine træfigurer på julemarkedet i Ridehuset i Århus,

En anden sød ting til enhver mussel-lover er disse miniature stel som øreringe eller vedhæng i halskæder, helt vildt bedårende…også set i Ridehuset.

Another sweet thing for any mussel-lover, these miniature plates, cups and pots as earrings or pendant, absolutely adorable also seen inRidehuset”.

små miniature tallerkner i øreringe fra Wau smykker.

små miniature tallerkner i øreringe fra Wau smykker.

Og søndag gik dagen i den Gamle By og en god frokost og ellers hjem til Kbh. igen…men det vil jeg fortælle om i næste indlæg, der er nok at glæde sig til…for den gamle by har da virkelig noget at byde på…både hvad jul angår men bestemt også den 70’er afdeling og rockmuseet…det var sjovt.

And Sunday we went to “the Old City” and had a good lunch and otherwise home to Copenhagen. Again … but I will tell you all about that in the next post, there is plenty to look forward to the old city really has a lot to offer … both what christmas concerns but certainly also the 70’ies part of the town and the rock museum it was fun.

Den gamle by i Århus, Denmark.

Den gamle by i Århus, Denmark.

2 comments

 • Bendt Nielsen

  Hej,
  Det er en fin beretning fra jeres juletur til Århus, og jeg sætter stor pris på at du har rost de musselmalede smykker.
  Glædelig jul til dig og familien.
  Hilsen Bendt Nielsen
  Wau Smykker

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Bendt
   De er så fine…god ide.
   Du og familien ønskes også en skøn jul herfra.
   Venligst Lene Nissen

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er der julevin og parkeringsskive på vej !