Sustainable interior trends.

Bedroom make-over.

The final look of our new bed from JYSK and my DIY headboard.

The final look of our new bed from JYSK and my DIY headboard.

Jeg har længe drømt om et cool og luksuriøst soveværelse… jeg er den vildeste hygge-trold…elsker min seng i de kolde måneder. Jeg sidder i min seng og se TV, læser blade eller nyder en hyggestund med en af pigerne. Så da jeg begyndte at tale om en make-over…kiggede min mand lidt træt på mig….men denne make-over kræver ingen mand, blot en handy-woman…og jeg skulle mene at falde indenfor den kategori.

Så jeg begyndte at planlægge…det skulle helst ikke koste en million, dog gerne ligne at det havde kostet en million. Og så skulle det være en god blanding rustik, industrielt look blandet med luksus komfort.

Before the makeover the bed was turned up against the end wall. After the headboard i against the end wall.

Before the makeover the bed was turned up against the end wall. After the headboard i against the end wall.

I have for a long time dreamed of a cool and luxurious bedroom I love my bed during the cold months. I sit in my bed and watch TV, read magazines or enjoying a moment with one of my girls. So when I started talking about a make-over …my husband looked a little tired at me …. but this make-over requires no man, just a handy-woman … and I would think that  I falls within that category.
So I began to plan … it should not cost a million, however, it would be okay if it looks like it had cost a million. And so it should be a personal look. A mix of rustic, industrial look mixed with luxurious comfort.

DIY Headboard to frame your mattress. Make your bed like on the finest hotels.

DIY Headboard to frame your mattress. Make your bed like on the finest hotels.

Så jeg måtte tænke kreativt…og det blev til storshopping i JYSK, lidt fingersnilde og kreative påfund…så jeg kunne ligge som prinsessen på ærten i bedste New Yorker stil. Jeg har valgt at have fokus på en god madras. Dette er en kontinental Gold C35 Dreamzone, og vi har den på 140 cm bredde. Den er RIGTIG god, jeg nyder hver nat. Og tænker på hvorfor man ikke har købt ny før. Som min far siger…”hvis man sammenligner hvor mange timer man bruger i sin seng, med hvor mange timer man bruger i sin bil…og ser hvor mange penge man bruger på bilen i forhold til en god seng, så hænger det jo slet ikke sammen”. Og det er der altså noget om…Men det gode ved denne madras er at den faktisk ikke er så vanvittig dyr, men stadig meget komfortabel. Lige et lille tip…den er faktisk på tilbud indtil d. 19/2-16. Men ud over madras har vi også købt ny dyne, puder og sengetæppe. Dynen er toplækker…gåsedun fra Ringsted Dun, og som den håbløse romantiker jeg er, har vi dobbelt dyne. Og al sengetøj er hold i hvid, grå og sort.

So I had to think creatively … I did a lot of shopping at JYSK, and thought out some creative whims … so I could sleep like the princess in New Yorker style. I have chosen to focus on a good mattress. This is a continental Gold C35 Dream Zone and we have it 140 cm width. It is REALLY good, I enjoy every night. And think about why we have not purchased new before. As my father says … “if you compare how many hours you spend in your bed, with how many hours you spend in your car … and see how much money you spend on the car compared to a good bed, that don’t really make sense. ” And I can only agree… And the good thing about this mattress is that it is actually not as expensive as I would think. And rigth now it is actually on offer until d. 19 / 2-16. But beyond mattress we bought a new duvet, pillows and bedspread. The quilt is fantastic… goose down from Ringsted Dun and as a hopeless romantic I am, we have a double duvet. All linens are held in white, gray and black.

All bedlinen aer from JYSK and held in the colours white, grey and black.

All bedlinen are from JYSK and held in the colours white, grey and black.

For at indramme den nye madras har jeg lavet et hovedgærde, der hæver det hele lidt på luksus skalaen. Og den er faktisk ikke så svær at lave…hvis du har kørerkort til stiksav og hæftepistol kan det ikke gå helt galt. Se med her hvordan du gør.

To frame the new mattress I have made a headboard that elevates it all a little on the luxury scale. And it‘s actually not that difficult to do … if you have a licens to an electric saw and staple gun you can’t go wrong. Watch here how.

DIY Headboard (instruction is in Danish.)

DIY hovedgærde med øreklapper.

Dette skal du bruge :

Mdf plade i 12 mm tykkelse. De er 122 cm i bredden, og så skal du bruge bredden på din madras plus 2 cm. (vi brugte et stykke 142 x 122 cm + to stykker á 30 cm x 122 cm) du kan få de lige stykker skåret i Silvan.

4 små vinkel jern (Silvan)

2 store vinkeljern (Silvan)

Små skruer der max er 12 mm lange (Silvan)

Hæftepistol (den kan du købe både i Stof og Stil og i Silvan)

8 mm klamper til hæftepistolen.

Stof til at beklæde det hele. Dette palme stof er fra Stof og Stil, du skal bruge højden x 2 plus lidt ekstra så du får mønstrets rapport til at passe. dvs. ca. 3 m.

Vi har sat sort stof på ydersiden af øreklapperne, det er også fra Stof og Stil og der skal du bare bruge højden 1 gang altså 130 cm.

Tråd i matchende farve. (fra Stof og Stil)

12 stk. Knapper til at betrække (fra Stof og Stil)

Værktøj til at lave de betrukne knapper. (fra Stof og Stil)

Lang nål til møbelpolstring (fra Stof og Stil)

Hobbyskum der er 80 x 200 cm kan købes i JYSK

Pladevat kan du købe i Stof og Stil, du skal bruge 3 m (det er 220 cm bredt)

Snoet agraman (møbelsnor) til kanterne af øreklapperne.(fra Stof og Stil)

Værktøj:

Limpistol ( jeg bruger Bosch ledningsfri)

Hæfteklamme pistol

Stiksav (Bosch)

Bore/skrue maskine (Bosch)

Some of the materials you need for this project.

Some of the materials you need for this project.

Sådan gør du :

 1. Klip dit stof i to lige lange stykker på hver 1,4m. OBS. Hvis stoffet er med mønster skal du være opmærksom på, at du måske skal rykke stoffet lidt for at rapporten passer. D.v.s. at når du køber stoffet, skal du sikre dig, at du får det mere du har behov for. Her skulle vi rykke det 40 cm. ned for rapporten passede. Det er på samme måde, som når du skal have mønstret tapet til at passe sammen. Når det skal syes sammen, så mønstret passer skal du være meget opmærksom og sætte nåle i. Jeg startede med at tegne en streg med mønsterkridt hvortil det andet stykke stof skulle syes. Herefter lagde jeg det andet ovenpå ret mod ret. Og foldede sømrummet ind så mønstret også passer på sømrummet. Men det kan være svært, så gør det omhyggeligt ellers ser det ikke pænt ud. Og husk dette er kun hvis det er mønstret. Ensfarvet er meget lettere at sy sammen. Men når du mener det er sat sammen, som det skal være, så start med at sy det sammen med store sting, så det er let at pille op, hvis det skal rykkes lidt. Vend det og pres sømrummet til hver sin side, og check mønstret hele vejen ned. Når det er ok, syr du sømmen med normal stinglængde, så det kan holde.
 2. Nu har du et bredt stykke. Det skal klippes til, så det passer i bredden til dit hovedgærde. Da denne seng er 140 cm har vi valgt at lave hovedgærdet 142cm bredt plus der skal bukkes noget rundt, så i alt skal bredden være 160 cm. Og højden skal være som du allerede har klippet den, nemlig 140 cm.
 3. Du skal også huske at du skal bruge 2 stykker stof til indersiden af dine øreklapper, de skal være 50 x 140 cm.

  measure your board for where to drill holes for buttons.

  measure your board for where to drill holes for buttons.

 4. Mål nu ud på din mdf plade hvor du vil have dine huller til knapper. Huske du behøver kun knapper hvor pladen går over madrassen, der er ingen grund til at lave det bag madrassen. Jeg målte 15 cm ind fra hver side og herefter målte jeg stykket til at være 112 cm det dividerede jeg med 5 og satte lodrette streger. Herefter gjorde jeg det samme fra toppen. Målte 15 cm ned satte en streg, og herefter tog jeg samme afstand og satte streger. Nu har du et gittermønster med kvardrater på din plade.
 5. Ved hvert andet kryds skal du bore hul til en knap forskudt i hver række. Det borer du med et lille (2 mm) bor.
 6. Tag din hobbyskum. Læg den så den øverste del af din plade bliver dækket, den behøver ikke gå helt ned, da det nederste stykke af hovedgærdet er bag din madras. Hæft det på hele vejen rundt. Dette skal klippes lige til kanten og hæftes på med hæftepistolen.
 7. Nu klipper du et stykke dobbelt af din pladevat. Den skal til gengæld bukkes rundt om kanterne, så du skal klippe det ca. 9 cm bredere og højere i begge sider og ender.

  Add foam and batting to the frontside of your board.

  Add foam and batting to the frontside of your board.

 8. Hæft det på bagsiden af din plade.
 9. Og nu til sidst skal dit stof hæftes på pladen. Den gøre du på samme måde som din pladevat. Start eventuelt foroven og lav herefter nogle pæne hjørner, og hæft siderne. Det er vigtigt at stoffet sidder stramt, men må heller ikke sidde, så det trækker nogen steder.

  Be careful when folding the corners of the fabric.

  Be careful when folding the corners of the fabric.

 10. Nu skal du lave dine betrukne knapper. Dem laver du efter anvisningen på pakken. Klip først stoffet i cirkler som anvist og læg det i den rette størrelse form. Skub øverste del af knappen ned over. Sæt lige en lille klat lim ned i inden du trykker bagsiden af knappen fast på. Brug limpistol da det tørre hurtigt og er let at arbejde med.

  Make your fabric covered buttons.

  Make your fabric covered buttons.

 11. Sæt nu knappen på kraftig snor og din lange møbelnål. Kør nålen gennem stof, pladevat og skumgummi og gennem hullet i mdf pladen. Tag et lille stykke pladevat, stram snorene til og hæft snoren rundt om pladevatten.

  Run the needle through the fabric, batting and board to the backside.

  Run the needle through the fabric, batting and board to the backside.

 12. Tegn nu formen på dine øreklapper op på dine 30 x 122 cm. mdf plader. Start med den ene. Sav det ud med stiksaven. Brug den herefter som skabelon for den næste, så de bliver helt ens.

  Draw and saw your side to the headboard.

  Draw and saw your side to the headboard.

 13. Når begge er savet ud, beklæder du dem efter samme princip som den store plade. Dog skal du lige montere 1 stort vinkeljern oppe ved det bredeste stykke af øreklappen og to små ned langs den smalle kant. Dem skruer du blot fast med små skruer. Og de skal sidde på ydersiden af øreklappen. Herefter beklæder du ydersiden med to lag pladevat og det skal kun gå lige til kanten.
 14. Når det er gjort, hæfter du skumgummi, pladevat på indersiden, fuldstændig som du gjorde før.
 15. Nu sætter du sort stof på ydersiden, og hæfter det rundt på kanten.
 16. Og så skal dit mønstrede stof sættes på indersiden. Det skal nu klippes til langs kanten og ligger glat langs den buede kant på øreklappen.
 17. Når det sidder pænt hele vejen ned limer du et bånd på for at skjule alle dine hæfte klammer. Derfor skal du være præcis når du gør det, så det er til at skjule under et smalt bånd.
 18. Gør dette med en limpistol.
 19. Nu skal du montere dine øreklapper på den store plade. Det gør du med skruer gennem vinkeljernene. Pres øreklappen godt ind til hovedgærdet og skru fast.

  Connect the sides to the board.

  Connect the sides to the board.

 20. Og så er det ellers bare at sætte det bag din madras, ønsker du det lidt højere, kan du eventuelt lave nogle ben til det eller skrue det fast direkte på væggen.

TIP : En god idé kan være at hæfte med lidt større afstand til at begynde med, og når du kan se det hele sidder som det skal, så giver du det hæfteklamper hele vejen rundt.

Rigtig god arbejdslyst…lad mig endelig høre hvis du får lavet et fint hovedgærde til dit personlige soveværelse.

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sustainable interior trends.