Gi' den som sommelier til påskefrokosten.

Det kribler i de “grønne” fingre.

Jeg elsker denne årstid, hvor alle de små løg i haven begynder at titte frem, og hvor der skal til at lægges planer for hvad der skal plantes i haven. Forleden kiggede jeg til mine dahlia knolde, som har overvintret i kælderen. Og der var spirer på…så det må være tegn til at de skal i noget jord….ved dog ikke endnu med 100% sikkerhed om det er en kende for tidligt, for der var vist frost i nat….meeen håber drivhuset har holdt på varmen.

I love this time of year where all the small bubls are peaking up from the grown, and it is time to plan what to plant in the garden. The other day I looked at my dahlia which have been in the basement during the winter. And there were sprouts on … so it must be a sign that they need to be put in some soil…. I am not sure it’s not too early, because there has been frost tonight … .but hopefully the greenhouse has been warm enough.

Choosing which flowers to seed. The seeds was harvested last year in my garden.

Choosing which flowers to seed. The seeds was harvested in my garden.

dahlia knoldeKnoldene blev lagt i en blanding af vådt og tørt spagnum. Og sat ud i drivhuset. Det var bare fordi jeg havde en del vådt jord ståene, så det ville jeg gerne have brugt noget af. Så nu er det blot at håbe at frosten er væk for i år og at de bliver lidt kraftigere af at stå i drivhuset frem for at komme hjem i stuen som jeg ellers plejer at gøre, men jeg syntes ofte de bliver så ranglede og tynde…så måske vokser de langsommere og bliver kraftigere (min egen lille teori).

The tubers were placed in a mixture of wet and dry sphagnum peat moss. And placed in the greenhouse. The reason why I used wet soil was just that I had some in the garden and I would like to use that. So now it’s just to cross my fingers that there will be no more frost. I hope by placing them in the greenhouse, they will become slightly stronger, than last years. They were placed at home in the living room, but I think  they become so lanky and thin. ..so maybe by growing slower they become thicker and stronger (my own theory).

The greenhouse is now filled with pots. And my patience now has to come to a test...

The greenhouse is now filled with pots. And my patience now has to come to a test…

Jeg fik jo en kasse med skønne forårs blomster for noget tid siden, de blev flittigt brugt i nogle artikler, jeg skulle i gang med at style….men dette er min favorit. Hvide perlehyacinter i en skøn potte fundet på loppemarked…Det gør da én helt glad i låget.

I got a box of beautiful spring flowers some time ago, see the box here, the flowers were extensively used in some articles I was about to style …. but this is my favorite. White muscari in a funny pot found at the flea market … I can’t help smiling when I look at it.

Muscari in white. These are from Gartneri Pedersen, and styled in vintage pot by me.

Muscari in white. These are from Gartneri Pedersen, and styled in vintage pot by me.

Er tålmodigheden ikke så stor og en kommende påskefrokost lige om hjørnet, så gør som jeg….så karse og gør det eventuelt i æggeskaller som her…så er de nemme at dekorere et påskebord med. Spiselig pynt er en sød idé syntes jeg…

If patience isn’t you, and you have an Easter lunch coming up, then this is a great idea….. so cress and do it in eggshells like here …  they are easy to make and look decorative on an Easter table. Edible decorations are a cute idea, I think …

Cress in eggshells for the easter lunch.

Cress in eggshells for the easter lunch. Very easy DIY.

Og så lige en opfordring…hvis du laver en forårsoprydning i dine skabe og tænker jeg smider lige nogle duge, noget sengtøj og andet godt tekstil ud, så tænk lige en ekstra gang, for det kan blive til meget godt…Jeg har lige vævet et tæppe, og syet et andet tæppe af gammelt sengetøj, og da jeg kom i sommerhuset forleden faldt jeg over en rund gammelrosa dug, som jeg med garanti aldrig kommer til at bruge (mest fordi vores bord er firkantet, for farven var fiiin.) Mens jeg så fjernsyn fik jeg klippet den i spiral, så det blev til et stort nøgle garn, og nu strikker jeg et pudebetræk. Det bliver fint…og der er også blevet tid til at lave påske negle 😉 med en neglelak fra Appeal4, der tænker miljøvenligt, når de fremstiller deres lakker, så der er ingen af disse kemikalier i Toluene, Formaldehyde, Formaldehyde resin, Camphor eller DBP (Dibutyl Phthalate).

And this is just a call … if you will be doing some spring cleaning in your cupboards and will be throwing some tablecloths, bedsheets and other good textile out, then think twice, it can become something else… I’ve just woven a rug, and made another blanket of old linens, and when I came in the summer house the other day I came across a round rose coloured tablecloth that I never am going to use (mostly because our table is square, the color was perfect.) as I watched TV, I got it cut in the spiral, so it ended as a big yarn key, and now I knit a pillowcase. It will be fine … and there has also been time to make Easter nails;-) with a nail polish from Appeal4 who think environmentally when producing their coats, so there is none of these chemicals in Toluene, Formaldehyde, Formaldehyde resin , Camphor or DBP (Dibutyl Phthalate).

Knitting the pillowcase with yarn from an old tablecloth. Easter nails with polish from Danish brand Appeal4 in col. Baby of Cadiz.

Knitting the pillowcase with yarn from an old tablecloth. Easter nails with polish from Danish brand Appeal4 in col. Baby of Cadiz.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gi' den som sommelier til påskefrokosten.