Wine and (devine) Summer.

Roskilde festivalen gir’ Økologien et boost…

Nu kan du roligt tage på Roskilde Festival, uden at være bekymret for kosten. Du får nemlig rigtig god mad i boderne på Roskilde, for i år er målene for økologi i madboderne skyhøje. Sidste år kunne de prale af 54% af råvarerne var økologiske, men i år skulle de ramme 75 %. Og for medarbejder- og kunstner bespisningen er tallet helt oppe på 90% økologi. Roskilde festivalen har siden 2014 arbejdet med en strategi for et bæredygtigt madudbud. Strategien kulminerer i 2017 hvor også al maden på pladsen skal være 90% økologisk. Området Food Court ønsker at tilbyde høj kvalitet og et større og mere varieret udbud. Det er også her nye boder kan teste om deres produkt egner sig til festivalgæsternes smag.

Now you don’t have to worry about your diet during Roskilde Festival. You can get good organic food in the stalls at Roskilde, this year’s targets for the ecology of the food standards are really high. Last year 54% of the ingredients were organic, but this year they will reach 75%. And for staff and performers meals, the figure is as high as 90% ecology. Roskilde Festival has since 2014 worked on a strategy for a sustainable culinary experiences. The strategy will culminate in 2017 where all the food at the festival should be 90% organic. The Food Court wants to offer high quality and a wider and more varied range of food. This is also where new stalls can test whether their product is suitable for festival guests’ tastes.

Roskilde Festival by the orange stage.

Roskilde Festival by the orange stage.

Der er også tænkt på at al servicen, som maden bliver serveret på er lavet af bionedbrydelige materialer som majsstivelse, plantefibre og sukkerrørsaffald.

I 2015 modtog Roskilde Festival og Stop Spild Af Mad prisen ” Green Operations Awards” for deres indsats mod madspild under festivalen i 2014. Her samlede de 27,5 tons mad sammen som blev omdannet til måltider og delt ud på herberger.

Generelt må man sige at Roskilde festival virkelig går foran på madfronten som et godt eksempel for resten af landets (måske hele verdens) mange festivaler.

There is also thought of all the disposable tableware that is made of biodegradable materials such as corn starch, plant fibers and sugarcane waste.

In 2015 received the Roskilde Festival a Stop Wasting Food price “Green Operations Awards” for their efforts to combat food waste during the festival in 2014. Here the total 27.5 tonnes of food together which was transformed into meals and distributed to the shelters for the homeless.

Generally, one must admit that Roskilde festival really goes ahead as pioneers on the organic food section as a good example for the rest of the country’s (maybe the world’s) many festivals.

Stjernekok leverer maden til Stjernerne.

Michelinkokken Christian Puglisis der står bag Relæ og de to restauranter Manfreds og BÆST er årets samarbejdspartner på kunstner-catering. Menuerne kommer til at være et mashup af Manfred’s og Bæst. Maden vil blive serveret på fade, hvor alle ved bordet deler. Mange af råvarerne vil komme fra en gård i Lejre, hvor de dyrker en stor del af de grønsager de bruger i restauranterne.

Celebrity chef delivering food to the Celebrities.

Michelin chef Christian Puglisis behind Relæ and the two restaurants Manfreds and Bæst is this year’s partner for the artist-catering. The menus will be a mashup of Manfred’s and the Beast. The food will be served on platters where everyone at the table is sharing. Many of the ingredients will come from a farm in the Lejre ( close by Roskilde), where they grow a large part of the vegetables they use in restaurants.

Tatar sandwich fra Kødbyen.

Tatar sandwich fra Kødbyen.

Råt er godt.

Som noget nyt kommer TaTar fra kødbyens Mad & Marked på Food court og sælger tatar både den klassiske, men også en vegetarisk version lavet på gulerod. Og herfra kan jeg godt sige at de smager begge himmelsk…intet mindre !

Udover dem så kommer Roskilde Dyreskue med en cowboytoast lavet af hestekød og med det kække slogan ” Ingen fest uden hest”…ta’ den, siger jeg bare…(man var vel en heste-pige engang). Men jeg er også så voksen, at jeg godt kan smage at det faktisk smager rigtig godt, og se fornuften i at man anvender kødet til fødevarer i stedet for, som dyrefoder hvilket oftest sker i dag. Men det skal helt sikkert nok give anledning til en del diskussion på festivallen. Er man ikke til hest så kan Big A’s Burger bar leverer klassisk amerikansk Southern Fried Chicken burger med en jordbær milk shake….så man kommer med garanti ikke til at sulte eller ikke kunne finde sin livret på dette års festival.

Big A' s burger at Roskilde 2015.

Big A’ s burger at Roskilde 2015.

Raw is the new black.
A something new TaTar from Kødbyens Food & Market is coming on Food court and sells tartare both the classic, but also a vegetarian version made of carrot. And from here I can say that they taste both heavenly … nothing less!
Also “Roskilde Dyreskue” will be represented with a cowboy toast made from horse meat and with the bold slogan “No party without a horse”( in Danish it rimes ;-)) .. that actually tastes really good, and I can see the sense in using the meat for food instead of animal feed which generally occurs today. But I’m quiet sure it will certainly rise some discussions at the festival. If you don’t want horse for dinner, then Big A’s Burger bar delivers classic American Southern Fried Chicken burger with a strawberry milk shake …. so you will guaranteed not to starve at this year’s festival.
 13432177_1059222027504968_8579916834108680793_n

Derudover bliver det muligt at købe den første økologiske slush-ice fra JuicOrganic, og smage en ny øl fra Jakobsen, begge naturligvis økologiske. Jakobsen udviklede 2014 øllen RÅ til Roskilde Festivalen, og den er blevet så stor en succes at den er med i deres daglige sortiment. Den nye øl der kommer i år hedder “Food Court Ale” fordi det er her den bliver solgt. Og der er brygget 14.000 l. så der burde være nok…

Af de mere “fornuftige” drikkevarer kommer Naturmælk også til at være på festivallen, og de er med deres 100% økologiske mejeriprodukter oplagte til en lækker morgenmad.

Af desserter kan nævnes at Hansen is har deres solstang med. Den kan til forveksling minde lidt, og jeg siger kun lidt om en københavner stang. Bare lavet på rigtig økologisk fløde og virkelig lækker overtræk af appelsin og ananas saftis. Den kan også anbefales…

And as a new thing, it is now possible to buy the first organic slush-ice from JuicOrganic and taste a new beer from Jakobsen, both naturally organic. Jakobsen developed in 2014 the beer RAW to Roskilde Festival, and it has been so successful that it is in their daily range. The new beer coming this year is called “Food Court Ale” because that’s where it is sold. And they have brewed 14,000 l. So there should be enough …

Of the more “sensible” drinks Naturmælk will also to be at the festival, and they are with their 100% organic dairy products obvious to a delicious breakfast.

For desserts you can get ice from Hansen Is, they will bring their “solstang”. It can be compared with the “Københavner stang”. This is made on real organic cream and really delicious coating of orange and pineapple sorbet. It is also recommended …

From the presentation of some of the new food stalls at the Roskilde Festival.

From the presentation of some of the new food stalls at the Roskilde Festival.

Ville ønske jeg kunne skrive vi ses derude d. 25. juni – 2. juli, men til alle jer der skal derud…nyd musikken og ikke mindst den top lækre mad…

Wish I could write see you out there d. June 25-July 2, but for all of you to be furthermore … enjoy the music and especially the top delicious food …

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wine and (devine) Summer.