Fanø - natures pearl in the Wadden Sea.

Linolie maling – holder i længden.

Det har stået på “to do”- listen meget længe…døren til orangeriet, var begyndt at skalle. Det har sin charme, men hvis træet skal holde længe skal det behandles. Så jeg måtte i gang igen. Da det jo faktisk nok er 6 år siden jeg sidst har blandet en omgang linolie maling har jeg fuldstændig glemt blandingsforholdet, men havde den olierevne pasta, koldpresset linolie (det anbefales dog fra Original Linolie, at du bruger krystalfernis istedet for linolien) og noget sikkativ stående, så det var jo bare at blande det op til en passende konsistens.

It has been on my “to do” – list for very long … the door to the greenhouse, was starting to peel. It has its charm, but if the tree should last a long time, it should be treated. So I had to start making the paint and do some painting. As this is actually 6 years since I’ve mixed linseed oil paint, I have completely forgotten the mixing ratio, but had the oil pasta, cold pressed linseed oil and somewhat drier in my workshop, so it was just to mix it up to a suitable consistency.

The door before the restoration.

The door before the restoration.

Det er jo altid forarbejdet der er det vigtigste, og derfor skal du virkelig gå til den og få al løs maling af. Og hvis du skal gøre det helt rigtig skal du bruge en C klinge eller du kan gøre som jeg og bruge en spartel. Det vigtige er at du ikke bruger en slibemaskine der vil varme det op så du faktisk kommer til at brænde malingen fast igen. Så det er håndkraft og en stor portion tålmodighed.

It is always important that you get all loose paint off. And if have to do it right you will need a C blade or you can do like me and use a putty knife. The important thing is that you do not use a grinding machine that will warm it up so that you are actually going to burn the paint stuck again. So it’s handwork and a large portion of patience.

The door under process.

The door under process.

Når du har slebet din dør helt ned, skal du til at blande din maling. Jeg har købt min maling hos Original Linoliemaling, og hos dem kan du også få god vejledning. Men det er noget med at blande ca. halv- halv pasta og krystalfernis (eller som jeg gjorde koldpresset linolie) og så tilsætte lidt sikkativ, og til hvid skal der maximalt tilsættes 10ml sikkativ pr. kg linolie pasta. Men de er super hjælpsomme hos Original Linoliemaling, så de er de rette at hive fat i, hvis du har fået mod på at male med linolie i stedet for acrylmaling.

Once you’ve sanded your door down, you need to mix your paint. I bought my paint at Original Linoliemaling, and with them you can also get good guidance. But you have to mix half half pasta and cold pressed linseed oil and then add a little drier, and the white colour you can maximum add 10ml siccative per. kg linseed oil paste. But they are super helpful in Original Linoliemaling, so that is the right place to go if you want to paint with linseed oil instead of acrylic paint.

The sanding process.

The sanding process.

Når du først kommer i gang med at male, bliver man så glad, for det er bare meget mere behageligt at arbejde med. Du kan stryge flere gange frem og tilbage uden problemer, og du kan på den måde arbejde malingen godt ind i træet. Nogen syntes det er sværere at arbejde med, jeg syntes helt klart at det er lettere. Det tager noget længere tid at tørrer, og det tørrer ved UV stråler, derfor er det godt at male når der er lyst, altså i sommerhalvåret hvis det er udendørs. Og jeg skulle skifte noget af kitten ved vinduerne, der er det så praktisk at linolie kit og linoliemaling arbejder så fint sammen at man sagtens kan male ovenpå selvom kitten ikke er helt tør endnu.

When you get started with the painting, you get so happy, it’s just much more pleasant to work with. You can go over the same spot several times back and forth with ease, and you can work the paint well into the wood. Some might think it is harder to work with, to me it seemed quite clear that it is easier. It takes somewhat longer to dry and it dries with UV rays, therefore it is good to paint when there is light, so in the summer months if it is outdoors. And I had to change some of the linseed oil putty by the windows, but it is so convenient that linseed oil putty and linseed oil paint work so well together that you can easily paint the putty even though is not completely dry yet.

the finished door.

the finished door.

Nu kan jeg se frem til at male alle vinduerne, men det bliver ikke i år, da jeg ikke har mere ferie.
Now I can look forward to paint all the windows, but it will not be this year, as I have no more vacation.20160801_132559

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fanø - natures pearl in the Wadden Sea.