Doodles på efterårsblade. Doodling on fall leaves.

Fotokunst – Nutid og datid.

Jeg er på det seneste blevet præsenteret for to vidt forskellige fotoudstillinger…og fotokunst er jo det nye sort…kunst har længe været hot, men fotokunst er MEGA hot…Og de er begge top aktuelle på hver deres måde.

Jacob A. Riis's banebrydende foto's af livet New Yorks slumkvarterer i starten af dette århundrede.Jacob A. Riis's banebrydende foto's af livet New Yorks slumkvarterer i starten af dette århundrede.

Jacob A. Riis’s banebrydende foto’s af livet New Yorks slumkvarterer i starten af dette århundrede.

Den første som jeg vil anbefale dig at smutte forbi er på kunstforeningen Gl. Strand, hvor de viser nogle af Jacob Riis’ foto af slumkvarterne i New York tilbage i starten af dette århundrede. Jacob A. Riis blev født i Ribe i 1849 og immigrerede i 1870 til USA, hvor han som tusindvis af andre søgte lykken. Efter at have overlevet igennem forskellige forhåndenværende ansættelser blev han i 1877 ansat som politireporter på New York Tribune, hvor han på dramatisk vis beskrev forbrydelser, ulykker og andre misforhold. Senere skiftede hans fokus til reformer af boliger og fattiges levevilkår, hvorom han udgav flere bøger og artikler. På avisen begyndte han med hjælp af den banebrydende blitz-teknik at fotografere indbyggerne i de slumlignende lejekaserner på Manhattans sydlige del, hvilket gjorde ham til den første, der benyttede blitz i en social sammenhæng. Som reporter, fotograf, skribent og foredragsholder oplyste han sit publikum med billeder og passionerede fortællinger om de fattige og deres kummerlige leveforhold frem til sin død i 1914.

A man atop a make-shift bed that consists of a plank across two barrels.

A man atop a make-shift bed that consists of a plank across two barrels.

Jacob A. Riis. The Ideal American Citizen viser, trods Riis’ død for mere end 100 år siden, den store aktualitet, som vi i dag kan finde i hans arbejde og samfundssituationen, som han så indædt søgte at påvirke. Stigende ulighed, immigration og muligheder og udfordringer i storbyers udvikling er problemstillinger, som vi i dag deler. Og udstillingen er med sin præsentation af det historiske materiale et tankevækkende indspark i forhold til disse aktuelle udfordringer.

Bandit's Roost, 59 1/2 Mulberry Street.

Den moderne form for fotokunst foregår i dag på  de sociale medier, og én som har lært sig at tage super cool foto, der skildre hverdagen og mennesker i dag er Kenneth Nguyen. Derfor er han blevet valgt som fotograf for skobrandet Vagabond’s lancering af de nye “The Urban Utility Boot” i København. Han har i 24 timer fulgt den danske musiker Freja Kirk og hendes venner rundt i København, hvor de har testet støvlerne. Det er der kommet en serie cool foto ud af, som du kan se sammen med billeder fra Stockholm og Milano nede i Vagabond butikken i Kronprinsensgade 12 i indre København.

Freja Kirk og hendes venner i Tivoli fotograferet af Kenneth Nguyens for "the urban utility boot" fra Vagabond.

Freja Kirk og hendes venner i Tivoli fotograferet af Kenneth Nguyen for “the urban utility boot” fra Vagabond.

En af modellerne fra serien af The Urban Utility Boot. De findes også i sorte og med snøre i forskellige højder. De er lavet i vandskyende læder på en gummisål, så de kan klare det skandinaviske vejr.En af modellerne fra serien af The Urban Utility Boot. De findes også i sorte og med snøre i forskellige højder. De er lavet i vandskyende læder på en gummisål, så de kan klare det skandinaviske vejr.

En af modellerne fra serien af The Urban Utility Boot. De findes også i sorte og med snøre i forskellige højder. De er lavet i vandskyende læder på en gummisål, så de kan klare det skandinaviske vejr.

I Stockholm er det Frida Vega Salomonsson der har fotograferet hendes tætteste venner iført de totalt vandtætte læderstøvler i den rå militær look. Milano har de fået Adriano Cisani der er kendt for at portrætterer modens uperfektheder og scoute nye designtalenter.

Lidt fristelser i Vagabond butikken. Jeg har disse på min wish list. Lidt fristelser i Vagabond butikken. Jeg har disse på min wish list.

Lidt fristelser i Vagabond butikken. Jeg har disse på min wish list.

Det kan blive farligt at gå ind for at se på fotokunst, for man kan som jeg blive distraheret af alle de skønne sko, støvler og tasker…her bare et par af mine favoritter….og det er ikke uden grund at jeg falder for dem, for de sko jeg allerede har fra Vagabond er simpelthen så fantastiske at gå i…De er det sikre valg hvis jeg skal i hæle en hel dag, så jeg ved at pasform og komfort er perfekt og kan derfor varmt anbefale deres sko.
Endnu et af Kenneth Nguyens foto fra Tivoli i København.

Endnu et af Kenneth Nguyens foto fra Tivoli i København.

 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

  • åhh jeg elsker fotokunst! Fedt indlæg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja…det er virkelig også så fedt….og to meget forskellige udstillinger….så der er både det moderne mode agtigt og det historiske social realistiske….begge rigtig interessante…😊dejligt at du kan lide indlægget. Tak ! Venligst Lene 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Doodles på efterårsblade. Doodling on fall leaves.