Briller...et nyt accessorie !

Origami stjerner til jul.

Jeg udgav sidste år en stor JULEBOG, nemlig “den store gør det selv bog om JUL“. Den giver masser af idéer til en funklende jul uden at du ripper bankkontoen. Der er nemlig masser af pynt lavet af genbrugsmaterialer som f.eks. papir. Og her vil jeg vise jer en af tingene fra bogen nemlig den fine 5 benede origami stjerne….den er ret simpel at lave, men ser frygtelig kompliceret ud. Men jeg lover når du har lavet de første 3, så kører det som en drøm. Se sidst i indlægget min youtube video, hvor det tydeligt fremgår hvordan du gør.

20161202_140732-animation

Stjernen er simpelthen så fin på en gren eller juletræet, Og du kan også gøre som jeg og bruge den på pakker, det ser ret fint ud. Find den også i min julebog som ser sådan her ud og findes i samtlige boghandler landet over og hvis de er løbet tør kan de bestille eller du kan selv bestille den her.

Den store gør det selv bog om JUL, af Lene Nissen på forlaget Muusmann. Den koster 199,95 kr.

Den store gør det selv bog om JUL, af Lene Nissen på forlaget Muusmann. Den koster 199,95 kr.

Brug også stjernerne som her på pakker og dekorationer.

Æsker i bordeaux ruskind er fra Nordstjerne, og passer så fint med de sarte rosa stjerner.

Æsker i bordeaux ruskind er fra Nordstjerne, og passer så fint med de sarte rosa stjerner.

Du skal bruge lidt farvet papir. Du kan lave dem i alle størrelser, men prøv med ca. 21 x21 til at starte med, det er altid lettest i store størrelser.

step 01, 02 & 03

step 01, 02 & 03

Klip en kvadrat ud, fold den 1 gang på midten så du får en rektangel, fold endnu engang så du får en kvadrat, og fold ud igen til rektangelen. Tag nu og fold det nederste højre hjørne op mod  den åbne kant og lad den foldede kant ramme midterfolden.

Step 04, 05 & 06

Step 04, 05 & 06

Fold ud igen og fold nu højre hjørne ved den åbne kant ned mod midterfolden. Nu har du på din rektangel et kryds når du åbner. Tag nu nederste venstre hjørne og fold hen til krydsets midte.

step 07, 08 & 09

step 07, 08 & 09

Tag den foldede kant og fold halvt tilbage, så de to foldede kanter til venstre ligger over hinanden. Fold nu højre foldede kan op og ligge langs med den dobbelte foldede kant. Nu rykker man ligesom midterpunktet lidt. Fold nu bagover så du får en kræmmerhus lignende ting.

step 10, 11 & 12

step 10, 11 & 12

Nu skal du klippe en lige linje hvor papiret ikke er alle lag.

step 13, 14 & 15

step 13, 14 & 15

Fold papiret ud. Nu skulle du gerne have en 5 kant. Tag fat om spidserne og fold dem ind i hinanden, så du har 2 folder i den ene side og 3 i den anden side af en trekant.

Step 16, 17 og 18

Step 16, 17 og 18

Fold nu spidsen ned mod den lige og åbne kant ca. en fingers bredde fra kanten (ca. 1,5 cm). Fold den ud igen. Nu har du ligesom en lille femkant inde i midten.

step 19, 20 & 21

step 19, 20 & 21

Saml nu igen spidserne, men hvor femkanten i bunden ligesom er din bund. Du kan inden du gør dette folde alle de lige kanter ind lidt hen over midten for at gøre folderne mere tydelige og det bliver lettere at holde femkanten i bunden på plads(du kan se dette step både i min video på youtube og i giffen i starten af indlægget). Men ellers springer du til at lægge spidserne ned og en efter en. Når du har dem nede presser du figuren flad og vender den om.

step 22, 23 og 24

step 22, 23 og 24

Nu skal du folde spidserne på femkanten i midten ind, du folder én efter én og hen over hinanden. Den sidste er lidt kringlet, men åben den første lidt og fold indunder, så låser den ligesom stjernen. Nu kan du sætte en snor i eller bruge dem som pynt på anden vis.

5 pointed origami star, 5 benet origami stjerne.

5 pointed origami star, 5 benet origami stjerne.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Briller...et nyt accessorie !