Stjernestøv over Nytårsbordet !

DIY Nytårshatte.

Ja, jeg ved godt du kan finde masser af sjove og festelige hatte i samtlige butikker lige nu, men hvis de også skal passe til din bord dekoration, så kan du også lave disse super flotte hatte selv…og det er så let, at du kommer til at elske at du har valgt den løsning….

The easy DIY New Years hat that matches your tablesetting.

The easy DIY New Years hat that matches your tablesetting.

De bliver en smuk del af pynten på bordet, som vidner om en festaften er ved at begynde. De er lette at lave og sætte prikken over i’et når der skal holdes nytår.

Dette skal du bruge :

Karton med print i guld og sølv. (Søstrene Grene, CC Hobby og Panduro hobby har det)

Sølvfarvet crepe papir (Panduro hobby)

Hvid tråd

Tynd rund hvid elastik. (Panduro hobby)

En tallerken med en dia. På 20 cm. 

Sådan gør du :

 

  1. Vælg hvilke kartoner du vil sætte sammen, det er flot at mixe guld og sølv, og eventuelt et med prægning og et der er glat. Herefter tager du tallerkenen og bruger som skabelon og tegner cirklerne op. Klip dem derefter ud.
  2. Herefter ligger du 2 cirkler ved siden af hinanden med et overlap på 4-5 cm på det bredeste sted. Og syr på symaskinen langs kanten af den øverste. Så er de sat sammen i den ene side. (hvis du ikke har nogen symaskine kan du sagtens sy begge sider i hånden. )
  3. Nu skal du have klippet kvasten til toppen. Den er lavet i crepepapir. Klip til hver hat et stykke der er 26 cm bredt og 12 cm. højt. Fold det på langs, så det er 6 cm højt, klip nu hakker ned i fra den åbne side og 1 cm. fra kanten på den lukkede siden.
  4. Nu kan du rulle denne sammen så den danner en fin kvast. Sæt tape på til at holde den sammen.
  5. Placér nu kvasten i toppen af hatten. (du kan eventuelt fæstne den med en klat lim ).
  6. Og nu skal du så rulle hatten sammen så den bliver tragte formet. Og så syr du den sidste side med nål og tråd i hånden.
  7. Når dette er gjort er det eneste du skal gøre at montere en elastik til at tage under hagen, så hatten ikke falder af.
  8. Det gør du lettest ved at klippe et stykke elastik der er 34 cm langt, og så binder du knude i hver ende. Sæt et stykke tape hen over elastikken til at holde den i hver side af de laveste buer på hattene. (hvis det ikke holder kan I eventuelt sætte dem fast med en hæfteklamme.)

TIP :

Hvis du ønsker en mere farverig version kan du bruge gavepapir, tapet eller andet flot papir du limer på karton, og så har du nogle helt anderledes hatte. Du kan også bruge silkepapir i flere farver til kvasten.

Vi har til nytårsbordet valgt at bruge stellet Platinum fra Royal Copenhagen, rød- og hvidvins glassene er fra Holmegaard og hedder Fontaine Champagne glassene er fra IKEA. Sølvbestikket fra Georg Jensen hedder dobbeltriflet.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stjernestøv over Nytårsbordet !