Packing tips for Bali...

Sustainable design for the future.

Tyskland har altid været på forkant indenfor bæredygtige produkter. Derfor har de også på Heimtextil et område dedikeret til unge designstuderendes bud på upcyclede produkter. Hvert år udpeger en jury en 1., 2. og 3. plads som hver går hjem med æren og en pose penge. Du kan her se hvad jeg skrev om det sidste år. I år havde man ikke eksperimenteret så meget med at lave nye materialer af eksisterende produkter, men brugt dem mere direkte. Jeg vil her vise dig mine favoritter, dem der havde arbejdet med materialerne på en interessant og nyskabende måde, denne gang måske ikke så kommercielt, men mere “artistic”, så produkterne egnede sig mere til unika værker.

upcycled vintage rug becoming a super chic sofa cover. Seen at Heimtextil 2017.

upcycled vintage rug becoming a super chic sofa cover. Seen at Heimtextil 2017.

Denne sofa er jeg helt vild med…jeg forestiller mig den på sådan en sydlandsk terrasse sammen med peacock stolen og masser af tæpper og lanterner…Men det skønne er naturligvis det smukke gamle tæppe, der har fået en ny funktion på et metalstel. Den er lavet som en del af en serie kaldet WHOAMI designet af Jirina Greyn fra  Hochschule Niederrhein på linjen for tekstil design, Tyskland.

From the collection WHOAMI designed by Jirina Greyn from Hochschule Niederrhein

From the collection WHOAMI designed by Jirina Greyn from Hochschule Niederrhein.

Aneta Dvoráková fra Academy of Arts, Architicture and design i Tjekkiet, løb med en 2. plads for hendes kunstværker. Hun har brugt gamle “unwanted” blomstermalerier og trævlet lærredet op. Hvorefter hun sirligt har vævet dem sammen igen. billedet får herefter et helt magisk, let og drømmende udtryk. Man kan stadig fornemme blomster motivet, men hele måden det er sat op på og strukturen i det nye lærred er helt unik. Jeg er VILD med den rustikke ramme op mod det fine væveri. Meget smukt og sanseligt og hvert enkelt bliver nye kunstværker.

If you look closely, you will be able to see the flowerpainting.

If you look closely, you will be able to see the flowerpainting.

Details from Aneta Dvoráková upcycled paintings, she studies at Academy of Arts, Architicture and design in the Czech Republic..

Details from Aneta Dvoráková upcycled paintings, she studies at Academy of Arts, Architicture and design in the Czech Republic.

Et andet sjovt eksempel var strikkede gopler som en lysende lampe. Garnet var naturligvis spundet af fibrene fra genanvendt plastflasker og industriaffald. Den er lavet af Theresa Scholl som også studere på Hochschule Niederrhein i Tyskland.

2017-01-10-16-39-45

gobler

Første pladsen gik til Michael Wolf fra Hochschule Niederrhein på linjen for produkt design, Tyskland. Han havde ladet sig inspirere af Japan, hvor man udnytter ethvert øjebliks ro til at tage et hvil, om man er i det offentlige rum, til konference eller på arbejdspladsen er lige meget….de søger altid et hjørne med ro til at hvile. Denne model er en mindre version af japanernes tatami, som er en slags madras de folder sammen og kan have med sig. Denne som Michael Wolf har valgt at kalde Inemuri Hitotsu er mindre og ment som et slags cover til dit hoved, så man kan lukke sig ude fra omverdnen og få ro til et hvil. Materialerne er naturligvis også 100 % upcyclet både metervaren der ses yderst men også fyldet indeni.

2017-01-10-16-41-18 Det hele var en del af messen Heimtextil 2017, som er en af mange messer Messe Frankfurt er arrangør af. Næste år er datoen for messen 9 – 12 Januar 2018, så har du en butik hvor der skal købes tekstiler ind skal du sætte et stotrt kryds i kalenderen allerede nu…eller måske du også bare har en stor interesse for tendenser som mig…så giver denne masse dig et godt forspring på den front.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Packing tips for Bali...