Easy peacy marmor spisebord.

Det handler om strukturer iaften – i fra “Yt til Nyt”

Jeg vil iaften kl. 18 på DR1 vise hvordan man kan bruge marmor på andre måder og i andre farver, end hvad vi har set mest af de seneste år i boligtrenden. Som I kan se af mit tidligere indlæg har jeg lavet et supernemt marmor bord i de lækreste brune nuancer…det står stadig i spisestuen og jeg er VILD med det…

My version of a wall decoration / lamp made of upcycled materials.

My DIY version of a wall decoration / lamp made of upcycled materials.

Men jeg laver også en væglampe/ vægrelief…det er lidt inspireret af denne lampe fra “please wait to be seated” bare mere mig med lidt forskellige overflader og selvfølgelig genbrugsfund.

Ten planet lamp from Danish interior brand "please wait to be seated".

Ten planet lamp from Danish interior brand “please wait to be seated”.

Her vil jeg vise jer “trin for trin” hvordan I kan lave min lampe.

Du skal bruge :

 • Nogle platter, det kan være messing dækketallerkner, metal fade, runde porcelæns skærebrætter og selvfølgelig marmor skærebræt eller fad alt efter hvilken størrelse du har behov for.
 • spraymaling, jeg har brugt til den stang jeg montere det hele på…der brugte jeg sort spraymaling (silvan). Så har jeg brugt en blå spraymaling fra (Sadolin) til den ene porcelænsplatte, og til den anden brugte jeg en grå fra (silvan), du bruger meget lidt til denne dipdye effekt, så har du en rest er det rigelig fint, hvis altså den passer i dine farver.
 • Nogle lister- så du kan lave en hul stang, som de forskellige dele kan monteres på og som du kan skjule ledning indeni. Jeg købte disse i Silvan. En smal på ca. 2 x 2 cm som var 1,2 meter lang, den skære jeg ned til 1 meter og saver resten på 20 cm over så det bliver to stykker på 10 cm som jeg montere bagpå. Og på siderne af den smalle monterede jeg med små søm to lister der er 4 cm brede og kun 1 cm dybe. og selvfølgelig også 1 meter lange. Foroven og forneden bagpå satte jeg stykkerne på 10 cm. af den lille på 2 x 2 cm ind, og heri lavede jeg hul til ophæng, så ledninger stadig kan ligge inde bagved.
 • Derudover skal du bruge to fatninger, ledning med afbryder på, vinkeljern og kronmuffer til montering af fatninger til pærer alt det kan du finde i Silvan.
 • Og så skal du bruge nogle træklodser i forskellige størrelser til at skabe dybde i hvordan dine platter bliver monteret på stangen. Dem var jeg heldig at min mand lige kunne skære til mig….men ellers spørg på et snedkeri om du må kigge i deres afskær…de smider det alligevel ud.
 • Jeg har brugt en limpistol fra Bosch ( den er ledningsfri, hvilket er et kæmpe PLUS syntes jeg) og noget ståltråd til monteringen af de forskellige platter.
materials for the project. These are what I found in the begining, but some were left out at the end.

materials for the project. These are what I found in the begining, but some were left out at the end.

Sådan gør du:

 • Start med at lave din stang til at montere det hele på…det er ret simple, du kan se den ligger på billedet herover yderst til højre, hvor jeg har sat de brede sidestykker på den lille 2 x 2 cm midter del.
 • Nu skal du bestemme hvordan og hvor du ønsker dine elementer…og med træklodserne opbygger du ligesom et skelet de kan monteres på.
How to built up your skeleton for the elements you want to decorate the wall with.

How to built up your skeleton for the elements you want to decorate the wall with.

try to place all your elements so it looks nice.

try to place all your elements so it looks nice.

 • Når du har det som det skal være, skruer du alle klodser fast, og herefter kan du spraymale stangen

It can be difficult to fasten the elements, and some needs wire whille others can be glued fasten. Find the best sollution for each material.

It can be difficult to fasten the elements, and some needs wire whille others can be glued fasten. Find the best sollution for each material.

 • Når du skal fastgøre dine elementer vil du opleve at nogle kan blive limet på og andre kræver en lille ståltråd, men prøv dig frem så du finder den løsning der er bedst til materialet. Og så det er mindst synligt.
 • Du skal bruge vinkeljernene når du skal have dine fatninger monteret….her kræver den en lille elektriker eksamen at få samlet dine fatninger med ledninger og kronmuffer…jeg ville jo gerne at det var to fatninger der skal samles til en ledning der går ud af lampen. Men det er altså letnok, og i Silvan kan du købe en sort ledning med afbryder på, så det er easy peacy…men spørg derude hvis du er itvivl de er altid hjælpsomme.
How to attach the socket on the back of your lamp.

How to attach the socket on the back of your lamp.

 • Når du har fået alle elementer, fatninger og ledninger monteret så er det tid til at bore hul til ophæng…Jeg lavede det sådan at jeg først borede to mindre huller over hinanden, og så satte jeg et større bor i maskinen og borede det nederste stort…så kan du sætte en skrue i væggen og hovedet kan komme ind gennem det store hul og så vil det falde på plads i det øverste….det samme gør du nederst men omvendt. På den måde kan du styre stangen hvis du har fået for meget vægt på i den ene side og den gerne vil tippe. Så sætter du en skrue i væggen nederst og ind i dit hul nederst på stangen og det vil holde den lige på væggen.

 

Make these holes on the back of your skeleton and it will keep the lamp straight on the wall.

Make these holes on the back of your skeleton and it will keep the lamp straight on the wall.

 • jeg spraymalede de to porcelænsplatter, så de fik en dipdye effekt, det kan du eventuelt også gøre…det er noget med at holde dem ud i strakt arm og kun spraye på den ene side af platten…
The backside of the lamp just before it is ready to be hung on the wall.

The backside of the lamp just before it is ready to be hung on the wall.

Nu er der bare tilbage at skrue pære i fatningerne, skrue lampen op på væggen og tænd så har du dit helt eget lysende kunstværk på væggen…

The finale result and you can see tonight at DR1 how I made it. It is on the programme "fra yt til nyt" at 6 o'clock the 28/2-2017. Hope you get inspired !

The finale result and you can see tonight at DR1 how I made it. It is on the programme “fra yt til nyt” at 6 o’clock the 28/2-2017. Hope you get inspired !

Håber du føler dig inspireret, og får lyst til at bruge marmor på andre måder… Det kan ikke ses her, men faktisk er marmor rigtig flot når der kommer lys igennem…

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

 • Hej Lene

  Hvor er den altså bare fin <3
  Tror jeg vil eksperimentere med noget lignende 😉
  Og tak for sidst!

  Knus Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak…og selv tak, skønt at møde dig ! Håber vi ses igen !
   Vh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Easy peacy marmor spisebord.