Søndags sysler : DIY 70'er RYA

Aamann’s passion for smørrebrød

Adam Aamann er en beskeden, men meget passioneret mand. Han holdt i slutningen af Januar 10 års fødselsdag for hans virksomhed, som har udviklet sig fra blot at være en enkel mindre “deli og take away” i Øster Farimagsgade, til i dag også at tælle Aamanns Etablissement,  en restaurant hvor fokus er smørrebrød og lune retter, og danske retter med fransk islæt både frokost og aften. En anden restaurant i Københavns Lufthavn og Aamanns Køkken på Refshaleøen, som leverer daglig kvalitets frokostordninger for firmaer samt catering og selskaber.

Adam Aamann has also made this cookbook that is called "Aamann's appetit", I can highly recommend that, too.

Adam Aamann has also made this cookbook that is called “Aamann’s appetit”, I can highly recommend that, too.

Til fødselsdagen holdt Adam en tale, hvor han levende fortalte om hans beskedne start og hvordan en madanmelders rosende anmeldelse af hans restaurant vendte op og ned på en ellers lukningstruet virksomhed. Det er tydeligt at Adam ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, og han har hele vejen igennem de 10 år, troet på hans koncept med at nytænke det danske smørrebrød, og det har båret frugt.

Adam Aamann tells his story to the press and all his freinds and family at the birthday party.

Adam Aamann tells his story to the press and all his freinds and family at the birthday party.

Fødselsdagen blev holdt ude på Refshaleøen, hvor han har åbnet et større sted, der kan huse mellem 40 og 200 mennesker til spisning…det er i de gamle B&W haller, der er højt til loftet på alle måder…og en uformel stemning med råt betongulv og et stort åbent køkken, så de spisende gæster kan følge med i hvad der foregår ude i køkkenet. Jeg er VILD med de rå lokaler der har et industrielt look, som passer perfekt med tidens bolig tendenser…Dette sted fungere til dagligt som køkken for deres catering, og så kan man her holde selskaber der med op til 200 spisende gæster.

The interior at the newest Aamann place....here you can have a party for 40 - 200 guests.

The interior at the newest Aamann place….here you can have a party for 40 – 200 guests.

When the location is filled with guests, it still looks really cool. this is from the birthday party.

When the location is filled with guests, it still looks really cool. this is from the birthday party.

Men tilbage til maden som jo er det…det hele handler om. Kogebogen Aamann’s appetit er IKKE en smørrebrødsbog, bare så du ikke tror at det er opskrifter på “dyrelægens natmad” og den slags…nej, i den finder du alt fra salater til hvordan du bager det bedste brød eller sylter dine grønsager. Den er let og overskuelig….en god gave til din madglade ven. 😉

Danish "smørrebrød" is Rye bread a kind of dark bread with different toppings...a must haves when you visit Denmark.

Danish “smørrebrød” is Rye bread, a kind of dark bread with different toppings…a must-have when you visit Denmark.

En af de ting Adam Aamann går meget op i er at alt skal være lavet fra bunden, derfor vælger de selv at sylte, braisere, stege og bage. Det bliver gjort af de bedste råvarer, som også nøje bliver udvalgt. Adam siger selv “Jeg er vokset op i en selvforsynende familie på Djursland, så kærligheden til ordentlige råvarer og ærligt håndværk er kommet ind fra barnsben. Jeg elsker smørrebrød, men mest af alt elsker jeg den skattekiste af gode råvarer og tilberedningsmetoder, som den klassiske danske frokost udspringer af. Netop frokosten – og særligt smørrebrødet – er det sted, hvor det danske køkken virkelig har manifesteret sig.

For mig er frokostbordet en værdifuld tradition, hvor familien samles for at give sig tid til hinanden og maden. Derfor er det frokosten, som udgør omdrejningspunktet hos Aamanns”.

Aamann's has 3 restaurants and one kitchen where he make catering for companies that needs a good healthy lunch.

Aamann’s has 3 restaurants and one kitchen where he make catering for companies that needs a good healthy lunch.

You can find the restaurants here :

Aamanns Airport

Københavns Lufthavn, Terminal 3
2770 Kastrup
info@aamanns.dk

+45 32483146

Aamanns Etablissement 

Øster Farimagsgade 12
2100 Kbh Ø
Booking@aamanns.dk

+45 35553310 (tast 2)

Aamanns Deli & Take away
Øster Farimagsgade 10
DK-2100 Kbh Ø
info@aamanns.dk

+45 35553344 (tast 1)

 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags sysler : DIY 70'er RYA