Vinderen af de smukke smykker er fundet !

Ikea pop-up shop på strøget.

Ikea åbnede igår en pop-up shop i Birger Christensens tidligere lokaler på Østergade 36…og der var dømt rå urban baggårds stemning. Der var hentet inspiration fra næsten alle verdens dele…Og lokalet ligner noget helt andet end Birger Christensen…og giver strøget et frisk interiør pust…men det er kun i 4 dage…så du skal skynde dig forbi i weekenden…der er gratis kanelboller til alle og er du IKEA medlem får du også kaffen fra kaffevognen derinde for free.

Der er fyldt overalt med grønne planter og ved indgangen har blomsterskuret fået en plads, så alle kan købe friske blomster derinde.

Der er fyldt overalt med grønne planter og ved indgangen har blomsterskuret fået en plads, så alle kan købe friske blomster derinde.

De har valgt at vise en bredt udsnit af Ikea’s varer, men fokus ligger på Piet Hein Eek kollektion Jassa, som kom i Ikea butikkerne tidligere på måneden.

Særkollektion JASSA emmer af toner fra varmere himmelstrøg. Kollektionen er inspireret af gamle håndværkstraditioner fra Sydøstasien, hvilket man hurtigt fornemmer i både tekstilerne og de mange smukke rattan-møbler og boligtilbehør.

”Vores ambition med kollektionen JASSA, var at rette opmærksomheden på de naturlige materialer, som er en stor del af kollektionen. Men hvad der måske er endnu vigtigere, er det håndværk, som den indebærer og består af. Hvis vi ikke skaber et marked for disse former for produkter, der er lavet ud fra gamle håndværkstraditioner, så vil de måske ikke bestå,” fortæller Piet Hein Eek.

JASSA er det første samarbejde mellem Piet Hein Eek og IKEA

Det hele startede for flere år siden, da Piet Hein Eek mødte IKEAs kreative manager Karin Gustavsson. De fandt hurtigt ud af, at der var god kemi, og at de havde mange fælles holdninger i forhold til bæredygtigt design og gamle håndværkstraditioner.

”Det var særligt Piets fokus på materialer, produktionsmetoder og håndværkstraditioner, der fik mig til at indse, hvor meget vi rent faktisk havde til fælles,” fortæller Karin Gustavsson, kreativ manager hos IKEA.

Der skulle dog gå et par år, før de mødtes igen, og her blev de enige om, at nu måtte det være på tide, at starte et samarbejde op. Dette samarbejde er blevet til den smukke særkollektion JASSA.

Nogle af mine favoritter blandt hans designs er disse:

My favorits from Piet Hein Eek's collection Jassa for Ikea.

My favorits from Piet Hein Eek’s collection Jassa for Ikea.

Tekstilerne er bare vanvittig smukke, og dejlig befriende med farver. Den lille bambus bænk kan jeg se for mig både ude og inde…den er virkelig fin, og nem at placere fordi den ikke er større…en sikker vinder. Og stolen med sort lærred spændt ud på bambus pinde, er bare super fin i dens stramme og simple formsprog…lidt retro og meget cool.

Coffee for the people...First thing you meet is this small coffee truck in the pop-up shop.

Coffee for the people…First thing you meet is this small coffee truck in the pop-up shop.

Og så er der dj, der sørger god musikalsk baggrundslyd, når du går rundt og lader dig inspirere…du kan ikke købe tingene i butikken, men du kan købe blomster og kaffe…og så ellers lade dig inspirere til et indretningsprojekt derhjemme…

Behind the green plants you will notice the DJ.

Behind the green plants you will notice the DJ.

Og ellers vil jeg bare lige spamme med billeder derinde fra, og dette er kun et lille udsnit, men billederne taler for sig selv, så det er vist bare go…go…go…inden den ikke længere er på strøget.

The flowershop at the entrance...and the wooden tree in the middle is so cool....

The flowershop at the entrance…and the wooden tree in the middle is so cool….

The flowers always makes me happy....and these from blomsterskuret are absolutly fantastic.

The flowers always makes me happy….and these from blomsterskuret are absolutly fantastic.

One of my favorites from the Ikea collection is this rocking chair. the mix of the modern design and the traditional handcraft is really unique.

One of my favorites GRÖNADAL is this rocking chair. the mix of the modern design and the traditional handcraft is really unique.

On my way...wearing blue and yellow...it is IKEA, right ?

On my way…wearing blue and yellow…it is IKEA, right ?

The denim dress is from Bessie, boots from Dune and checked jacket from 2nd day.

2017-03-30-08-56-59

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

4 comments

 • Må jeg spørge hvor du har købt din 2ndday jakke? Kan ikke rigtig finde den nogen steder….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Helle
   Jeg har købt jakken hos 2nd Day i Pilestræde, men da det var i efteråret og fra deres AW16 kollektion er det ikke sikkert at de har den mere, men du kunne jo prøve at ringe derind og spørge, den er virkelig lækker og super farver…har ikke haft den på en eneste gang uden jeg har fået komplimenter på den…;-)
   Venligst Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja den er da fantastes! Mange tak for hjælpen. Må x’e for at den findes derude endnu…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg krydser fingre for dig…;-)
   X Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af de smukke smykker er fundet !