Vind en masse pildskadder...

Læg et sødt æg

I denne uges Hendes Verden viser jeg hvordan du kan lave let påskepynt…En af tingene er servietfoldning…fold en lille kanin af servietterne…de er ret søde og lette at lave… og så tog det lige overhånd herhjemme…og jeg fik lyst til at lave andre versioner….Så med lidt hjælp fra Anthon Berg‘s påskeæg både de klassiske med marcipan indeni og de nye i kobber farvet har jeg leget lidt med tanken om at lægge et æg (eller flere) til hver gæst, når jeg får hele familien på besøg på fredag. De er hurtigt lavet og ser super cute ud.

Chocolate eggs in a birds nest made out of the napkin for the easter table setting.

Chocolate eggs in a birds nest made out of the napkin for the Easter table setting.

Det er virkelig en af de lette…men tilgengæld meget søde og effektfulde. Du tager en stofserviet (meget gerne i hør, som denne fra Broste Cph.) Og så folder du den over til en trekant, herefter ruller du den løst sammen til en lang pølse. Den ruller du rundt til en rund form som en rede med en fordybning i midten…Herefter placerer du en lille fugl, denne er fra Flying Tiger (de kommer i et glas æg til ophæng, så har jeg bare pillet den ud.) Og så kan du lægge et eller flere af disse små kobber chokolade æg fra Anthon Berg…det er da en skøn velkomst.

Nordic simplicity on your Easter table. The raw table is actually a bench from Ib Laursen, and the stoneware is secondhand but called Sonja from Søholm. The cutlery is also found on a fleahmarket and so is the glasses. But the goat skin is from Jysk.

Nordic simplicity on your Easter table. The raw table is actually a bench from Ib Laursen, and the stoneware is secondhand but called Sonja from Søholm. The cutlery is also found on a fleahmarket and so is the glasses. But the goat skin is from Jysk.

Har du mere lyst til lidt farve kan du eventuelt lave denne simple serviet og lægge på hver tallerken. Her har jeg bare rullet en damask stofserviet. Denne er fra Georg Jensen og du starter med at folde den helt ud. Herefter folder du to modsatrettede spidser ind mod midten. Rul nu hver side ind mod midten. Læg ægget, som i dette tilfælde er de større pastelfarvede marcipanæg også fra Anthon Berg, midt på og fold hver spids opad. Nu binder du et silkebånd lige over ægget, og placerer det fint på hver tallerken.

A simple kind of bunny napkin. With a chocolate egg as the face.

A simple kind of bunny napkin. With a chocolate egg as the face.

Har du fået mod på den lidt mere avancerede version af kanin servietten, så følg nøje denne instruktion, som du også kan finde i Hendes Verden denne uge, sammen med flere andre påske idéer jeg har lavet til dem. Disse kan stå på tallerknen.

The bunny napkin.

The bunny napkin.

Dette skal du bruge:

Servietter, vi har brugt papir servietter fra Ferm Living.

Lidt gul snor, vi har brugt murersnor fra Silvan.

Værktøj :

En lille klemme

En saks

Folding Bunny napkin tutorial step-1-3

Folding Bunny napkin tutorial step-1-3

 

 

 1. Start med at folde din serviet ud en gang, så du har den liggende som en rektangel med den foldede kant mod digselv.
 2. Fold nu hver ende ned mod digselv, så den danner en spids væk fra dig.
 3. Fold nu de nederste ender opad, så også de danner en spids og du har en kvadrat.

  Folding Bunny napkin tutorial step-4-6

  Folding Bunny napkin tutorial step-4-6

 4. Tag nu spidserne der ligger til siderne og fold ind mod midterfolden på begge sider.
 5. Vend nu servietten om så bagsiden kommer op.

  Folding Bunny napkin tutorial step-7-9

  Folding Bunny napkin tutorial step-7-9

 6. Fold nu den øverste trekant ned og fold servietten bagover, og saml den ved at sætte enderne ind i hinanden i nederste kant.
 7. Sæt en klemme i til at holde den sammen. Tag din snor og bind rundt om, og bind en sløjfe foran.
 8. Form ørerne ved at sætte en finger ind i spidserne.

Håber det giver mening og du har fået mod på at prøve en ny måde at folde dine servietter på påskebordet…

Rigtig god påske derude !

Anthon Berg har venligst sponsoreret chokoladeæggene.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind en masse pildskadder...