Vind billetter til det hotteste designmarked i Kbh.

Malene Landgreen på Gl. Strand og i Nørgaard på strøget.

My yellow Kildemoes bike matching the colourful textile made by Malene Landgreen in Nørgaard på Strøget.

My yellow Kildemoes bike matching the colourful textile made by Malene Landgreen in Nørgaard på Strøget.

Har du en halv eller hel time en dag du er inde i byen, så skal du unde digselv en tur ind på Kunstforeningen Gl. Strand.  Lige nu og indtil d. 28 Maj 2017, kan du se nogle af Malene Landgreen‘s smukke værker.

Jeg er helt forelsket i rummet der er delt op i farvefelter overalt på gulv, vægge og loft….og det er ikke bare hvilke som helst farver, de er smagfuldt sammensat efter hvilke farver der spiller godt op mod den ved siden af. Det er tydeligt at selvom hun har et af hendes værker hængende i vinduet hos Nørgaard på strøget, så er det ikke mode, der diktere hendes farveholdning, men helt og aldeles hvilke farver der komplimentere hinanden godt.

This room with the beautiful colour combinations really make me want to paint all my rooms at home...It is so inspiring.

This room with the beautiful colour combinations really make me want to paint all my rooms at home…It is so inspiring.

I got a bit carried away by the beaty of this room and made a happy selfie wearing my Bessie dress and Aluminium glasses from Louis Nielsen.

I got a bit carried away by the beauty of this room and made a happy selfie wearing my Bessie dress and Aluminium glasses from Louis Nielsen.

Men det er ikke kun på vægge Malene Landgreen arbejder, hun har som i Nørgaard også arbejdet med gaze i farvefelter både som en slags gardiner, hvor lyset gennem vinduerne danner flere felter, da sposserne tegner linjer på stoffet. Jeg er vild med måden hun har valgt at arbejde med lys og rum, og den måde det forandre hendes kunstværker i forhold til tid på dagen, og hvor meget lyset kommer igennem…det vil helt sikkert være en anden oplevelse senere på dagen…

Malene Landgreens textile art piece in bright colours where the light gets to change the expierence for the viewer.

Malene Landgreens textile art piece in bright colours where the light gets to change the experince for the viewer.

A white version of the gaze squares sewn together to make a beautiful art piece.

A white version of the gaze squares sewn together to make a beautiful art piece.

I udstillingen arbejder Landgreen med maleriet i mange udtryk og formater, og lærredsmaleriet udgør udstillingens omdrejningspunkt.

Herover ses et af Malenes tidligere værker på lærred, også her arbejdede hun med farvefelter.

Malene Landgreen in front of one of her paintings explaining about her work with this exhibition. Most of the paintings and textile works have been made for the specific rooms where they now are hanging untill the 28 of May 2017.

Malene Landgreen in front of one of her paintings explaining about her work with this exhibition. Most of the paintings and textile works have been made for the specific rooms where they now are hanging until the 28 of May 2017.

OM KUNSTNEREN
Malene Landgreens (f. 1962) kunsthistoriske baggrund er formet af det konkrete maleri, og med tiden er det udvidede maleri blevet en rød tråd i hendes virke. Igennem maleriets grundsubstanser arbejder Malene Landgreen med rummet, lyset og farvens potentiale. Landgreen bor og arbejder i Berlin og København og er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og Academy of Fine Arts i Budapest. Med enkle virkemidler og sin markante farvepalet har Malene Landgreen bevæget sig langt ud over maleriets traditionelle rammer og har med sine store udsmykninger sat sit kunstneriske præg på blandt andet Aalborg Lufthavn (2001), Novo Nordisk (2002), Frederiksberg Gymnasium (2004), DR-Byen (2006-08), Ny Postterminal i Oslo (2009), Aarhus Universitet, iNANO Fakultetet (2013) og Psykiatrisk Hospital i Slagelse (2015).
Malene Landgreen har derudover udstillet på en lang række danske og udenlandske udstillingssteder. Et udpluk af disse er Kunsthal Charlottenborg med udstillingen COLOR STATE (2009), Staatlische Kunsthalle i Baden-Baden med udstillingen Auf Zeit (2013) og AROS med udstillingen Formen – Farven – Fladen (2015). Hun er lige nu aktuel på udstillingen IDEALER. Konkret kunst dengang og nu på Fuglsang Kunstmuseum. Malene Landgreen modtog Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 2010.

 

Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthal beliggende i centrum af København. GL STRAND danner årligt ramme om 6-8 udstillinger, et varierende filmprogram i Kunstbiografen, en møderumsinstallation i Montanasalen og et levende arrangementsprogram i tilknytning til de skiftende udstillinger.

De har også åbent i weekenden, så måske en oplagt mulighed hvis du ikke har nogen planer.

Tir – søn: kl. 11-17

Ons: kl. 11-20

Mandag lukket

Helligdage: 11-17

 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind billetter til det hotteste designmarked i Kbh.