DIY : Rocking chair

Om præcis en måned går det løs – IKEA X HAY

Jeg er helt sikkert ikke den eneste, der tæller ned…der er idag lige præcis én måned til, at Ikea og Hay‘s samarbejde bliver præsenteret i deres butikker. Ud af samarbejdet kom kollektionen YPPERLIG, en basis kollektion med “all you need in a modern home” syntes jeg. Der er plankebordet, hvor venner og familie kan samles om. Der er sovesofaen der i mindre boliger, både kan fungere som – ja, som ordet siger….sofa og seng. Og der er små fine spejle i metal med hylde under- praktisk og superpænt….og så er der den formstøbte spisebordsstol, som kan stables og derfor igen er velegnet i mindre boliger…eller på terressen. Og der er meget mere…men jeg går helt klart efter sovesofa, spejl og måske den lille formstøbte sofa. Jeg har nemlig en ret stor sofa, som jeg er lidt træt af, når der skal flyttes rundt. Og det er efterhånden sjældent, at vi ligger i den. Så en lille fin sofa, ville faktisk være oplagt.

The co-lab between IKEA and HAY. The "Yppelig" collection that will be in the store the 6. Oct. 2017. Photo by IKEA.

The co-lab between IKEA and HAY. The “Yppelig” collection that will be in the store the 6. Oct. 2017. Photo by IKEA.

HAY er grundlagt af Mette og Rolf Hay og er en dansk designvirksomhed, der arbejder med alt fra arkitektur til mode og er synonym med moderne design. Kort sagt: Et naturligt valg for IKEA.

– Vi følte med det samme, at IKEA havde en meget åben kultur, og at de ikke var bange for at dele. Set fra mit synspunkt var én af grundene til, at jeg følte mig fristet til at arbejde sammen med dem, at vi rent faktisk kunne lære noget af hinanden, siger Rolf.

Mette er enig:

– Jeg tror, at den tid, vi lever i, i høj grad handler om at udveksle erfaringer, og fremtiden handler meget om samarbejde. Jeg synes, at det er vigtigt at indgå i de rigtige samarbejdsrelationer, hvor begge parter har noget at byde ind med, og med IKEA og HAY følte jeg virkelig, at begge parter bidrog med en masse, og at vi gjorde arbejdet sammen.

At the pressevent Marcus Engman, the Design Manager at IKEA and Mette and Rolf Hay tells us about the co-orperation between the two companies.

At the pressevent Marcus Engman, the Design Manager at IKEA and Mette and Rolf Hay tells us about the co-orperation between the two companies.

Ikea var meget åbne overfor forslag og Mette fik endda lov at sætte nye farver på noget så ikonisk, som deres store poser – dem vi alle har skabet til dyner og des lige.

The new chair which is made in a mould that in 30 seconds is beeing filled with the plastic and out comes this stackable chair. Photo by IKEA.

The new chair which is made in a mould that in 30 seconds is beeing filled with the plastic and out comes this stackable chair. Photo by IKEA.

Passion for produktion

En anden ting, som HAY og IKEA har til fælles, er deres interesse for produktion, hvilket helt sikkert er en hjælp, når man tænker på, at mange beslutninger, som påvirker det endelige design, bliver lavet direkte på fabriksgulvet.

Hvilke produkter fra YPPERLIG kollektion holder I særligt meget af?

Rolf har primært fokus på de store møbler i kollektionen, og hans favorit er spisebordsstolen, der er støbt i ét stykke og lavet i en sprøjtestøbeform med et enkelt skud ydende plast. Det ta’r ca. 30 sekunder at fylde formen, og resultatet er en smuk, komfortabel, stærk og let stol, der også er velegnet til offentlig brug. Teamet var så begejstrede for den, at de både lavede en spisebordsstol og en lav lænestol.

This comfortable sofa is on the top of my wishlist. The design is simpel and functionalisme in focus. It is a winner, I think. Photo by IKEA.

This comfortable sofa is on the top of my wishlist. The design is simpel and functionalisme in focus. It is a winner, I think. Photo by IKEA.

This is just so pretty and easy to find a spot for both in the bathroom or the hall. Photo by IKEA.

This is just so pretty and easy to find a spot for both in the bathroom or the hall. Photo by IKEA.

This sofa could really make my livingroom more light and spice up the interior...I guess it is a "must-have" too. Photo by IKEA.

This sofa could really make my livingroom more light and spice up the interior…I guess it is a “must-have” too. Photo by IKEA.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY : Rocking chair