Ved du, hvem der fandt på "pink ribbon"?

DIY – Så let skifter du look i køkkenet.

Jeg har fået materialerne til dette projekt sponsoreret fra Silvan. Tak for det…det gør at jeg har mulighed for at eksperimentere og prøve nye muligheder af, så jeg kan inspirerer jer læsere…

Handywoman in almost new kitchen. Handywoman in almost new kitchen. You can easily do these kitchen cabinets yourself.

Handywoman in almost new kitchen. You can easily do these kitchen cabinets yourself.

Køkken make-over.

I vores sommerhus har vi køkken i den ene ende af ét stort rum, det elsker jeg, men vi lavede dengang for længe siden lågerne, som sådan nogle sejl man spænder fast i alle hjørner. Det har fungeret fint, men indimellem kommer der folk forbi, der ikke helt kan finde ud af systemet, og så stikker en arm ind, for at komme i skabet…og så bliver de altså ikke særlig pæne…Det kan som regel klares med en vask, for så trækker stoffet sig sammen igen….men nu er der blevet trukket SÅ meget i det, at det er gået istykker ét sted, så det er tid til forandring.

The textile were not looking good anymore.

The textile were not looking good anymore.

I søndags tog jeg turen til Silvan fastbesluttet på, at jeg skulle fixe de låger med noget krydsfiner. Jeg er jo som person ret nysgerrig og meget åben for forslag, så jeg spørger mig lidt frem…og det gør at der i min kurv bliver skiftet beslag først én gang, så efter en snak med Tommy (køkkenchefen derhjemme) så skifter jeg igen…de er jo så superhjælpsomme, men desværre kunne den løsning som Silvan’s medarbejder foreslog ikke lade sig gøre, da køkkenet jo er et selvbygget af slagsen og kun har én og ikke to gavle mellem hvert skab…meget teknisk, men efter sådan et par timer, hvor jeg efterhånden er på fornavn med en del af Silvans medarbejdere, og jeg har vendt og drejet alle 15 mm krydsfiner plader, er jeg ved at være klar til at vende Citigo’en mod sommerhuset igen. Med plader skåret meget præcist i de størrelser jeg har målt op derhjemme…det kan ikke tage lang tid at skrue dem på…tænker jeg.

Ready steady Silvan Drive-in.

Ready steady Silvan Drive-in.

Så jeg begiver mig igang, rustet med rystepudser og skruemaskine….så kan man klarer ALT. Så her får du den….

Easy peacy køkkenlåger i krydsfiner.

These are the materials you'll need.

These are the materials you’ll need.

Dette skal du bruge: 

Materialerne er fra Silvan medmindre andet er angivet.

Plader skåret i 15 mm krydsfiner i nøjagtig dine mål

2 små messing hængsler pr. låge

Små skruer til at fastgøre dine hængsler

1 magnet lukning pr. låge (der er skruer med i pakningen)

1 stor træperle dia. ca. 30 mm (CC Hobby)

1 skrue på længden af skruen plus ca. 12 mm, så den ikke går helt igennem din låge.

haengsler-i-skabdsc_5549

Details of the fittings.

Details of the fittings.

Sådan gør du:

 • Start med at måle hullerne i dine skabe op, hvis du som jeg vil have lågerne til at lægge inde i “hullet”. Jeg har trukket 3 mm. fra hele vejen rundt altså det nøjagtige mål – 6 mm i højde og bredde. Det er for at der er plads til hængslet og lidt luft hele vejen rundt. Få disse plader skåret i butikken, det vil sparer dig for en masse bøvl. Og så er det trods alt noget nemmere at transporterer hjem ;-). Når du får lavet lågerne skal du tænke på årenes retning, så de vender ens. Og jeg har også at lagt dem så de sidevejs passer sammen. Så godt som det kunne lade sig gøre.
 • Slib dine låger med rystepudseren med fint sandpapir. Sørg for at dine kanter og hjørner blive “knækket”, så de ikke er skarpe.
 • Nu kan du eventuelt give dem en matlak, så er de mere modstandsdygtige overfor smuds…det er jo et køkken. Det har jeg endnu ikke gjort, men tror faktisk, at jeg vil gøre det.
 • Skru nu dine hængler på lågens bagkant 5 cm. fra øverste og nederste kant.
 • Nu kan du skrue den anden side af hængslerne fast inde i dine skabe, husk at holde dem de 3 mm fra kanterne. Prøv herefter at lukke dine låger, det kan være du skal tilpasse dem en lille smule.
 • Nu kan du sætte magnetdelen ind i skabet og magneten fast på lågen, så den lukker fint.
 • Og så skal du have greb på…Jeg har valgt at lave grebene i lyse træperler. Syntes de passer perfekt til det lyse træ…Du kan finde dem hos CC Hobby i alle mulige størrelser, mine er 30 mm dia. Og da jeg havde fået en lidt for lang skrue med til montering valgte jeg at sætte 3 spændskiver mellem låge og perle, men det er ikke nødvendigt hvis du har den rette skrue, dog har det den fordel at du lettere får fat om perlen, så det har en god funktion.
 • Mål 5 cm fra øverste kant og fra lågens yderste kant. Bor for med et lille bor. Og skru herefter perlen fast.

Så bliver det ikke lettere, at få et nyt nordisk look i dit køkken. Jeg er VILD med det…tror jeg kunne finde på at gøre det samme herhjemme i København. Det tog ikke lang tid, og forandring fryder nu engang.

The finished result af one day as a handywoman and with a little help from Silvan.

The finished result af one day as a handywoman and with a little help from Silvan.

BEFORE

The kitchen before the makeover.

The kitchen before the makeover.

AFTER

The finished kitchen after the cabinets got new doors.

The finished kitchen after the cabinets got new doors.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

4 comments

 • Hvor er du sej! Sikke en fin forandring.Det har virkelig løftet det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow.. det ser virkelig godt ud! Og ja, nogle gange skal der ikke så meget til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, Maria….
   Nej, jeg blev selv overrasket over hvor let det egentlig er at lave og tager ikke så lang tid….
   Venligst Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ved du, hvem der fandt på "pink ribbon"?