Se mine DIY's til de kreative workshops

DIY til din kat – Så endte jeg alligevel som katte-dame.

Siden i sommers, hvor pigerne fandt den lille killing i vejkanten, som desværre ikke stod til at redde (du kan læse den sørgelige historie her.) er jeg jo endt som kattedame. Det var ikke planen med mit liv, men jeg blev helt solgt…og da de ringede fra det selvsamme dyrehospital, som vi havde indleveret den lille afkræftede killing til – kunne det jo ikke blive anderledes….og jeg fortryder det ikke et sekund…2017-10-04-11-00

Det var jo så sørgeligt med hende det lille pus, og vi håbede virkelig til det sidste, at hun ville klarer den, og komme ovenpå igen, men sådan skulle det ikke være. Men vi havde jo egentlig besluttet, at hvis hun overlevede, så måtte det være et tegn på, at vi skulle tage os af hende. Så da de ringede 4 dage efter, at vi havde fået meddelsen om at hun var død, og spurgte om vi kunne tænke os, at se en  anden killing, som de havde fået ind blev vi lidt paf. Hun var blevet fundet i motorrummet på en håndværkerbil….sikkert blevet væk fra sin mor og havde fundet et varmt sted og gemme sig…heldigvis havde ejeren af bilen hørt hende miave, og undret sig hvor det kom fra. Og der sad hun så lille fin mis på måske 7-8 uger i motorrummet. Dyrehospitalet havde eftersøgt hendes ejere på facebook og i lokal området, men ingen kendte til hende…Så vi tog derop og kiggede på hende, og det skal man jo kun gøre, hvis man er parat til at tage hende med hjem. Og hvem kan stå for en lille killing? vi kunne ihverttilfælde ikke, så sådan blev vi alligevel katteejere. Og hun er SÅ skøn….så ja, jeg har selvfølgelig også lavet et kradsetræ til hende, for jeg kunne ikke helt se de spøjse monstromer fra diverse dyrehandler i vores stue….så jeg har lavet èt der er lidt mere os….I ved naturlige materialer og lidt genbrug, så spiller det hjemme hos os. Du kan se “how to do” videoen sidst i indlægget. Jeg har lavet den for DBA guide hvor du kan finde masser af inspiration til genbrug.2017-10-02-12-56

Dette skal du bruge:

1 gren (højden bestemmer du selv)

En pose betonblanding (den fås hos Silvan)

En brødkurv fra gemmerne eller DBA

Sisal snor og sisal reb (begge dele kan du også købe hos Silvan)

Store træperler (find dem i din hobbybutik)

Nogle lange skruer til enden af din gren

3 skruer til at montere din kurv

En stor murerspand til at støbe i (fås i Silvan)

Lidt pels eller kunstpels

Rigeligt med limpatroner til din limpistol

Lidt madolie

Et par engangshandsker

Filtpuder

Værktøj:

En limpistol

En skruemaskine

En saksmaterialer-kattekradsetrae

Sådan gør du:

 1. Start med at skrue lange skruer på tværs i bunden af din gren. De skal helst stikke 5-6 cm. ud. Dette er for at danne modhager, når du sætter den i betonen.
 2. Nu skal du blande din betonblanding. Fyld en spand med pulveret og hæld under omrøring vand i. Det er vigtigt at massen ikke bliver for våd, så gå varsomt til værks med vandet.
 3. Rør grundigt med en maler rørepind el.lign.
 4. Kom nu lidt olie i bunden af din murerspand. Fordel det i bunden og lidt opad siderne med et stykke papir eller en klud.
 5. Hæld nu din betonblanding i formen/murerspanden.
 6. Hvis den mangler mere vand, kan du nu røre det i, og brug eventuelt fingrene for at sikre, at der ikke er klumper.
 7. Glat betonen og form eventuelt kanten rundt, så den bliver rundet.
 8. Sæt nu din gren ned i midten af betonen med enden med modhagerne/skruerne i.
 9. Lad den tørre et par dage. Du kan se på betonen, når den er blevet lys, er den tør.
 10. Kom filtpuder under bunden. Så ridser den ikke dit gulv.
 11. Kom store træperler på en sisalsnor. Den laver du i længden, så den hænger tilpas højt, så den er sjov at lege med for din kat. Vi har lavet snoren 1,2 m. og trukket perler på i begge ender. Når perlerne er på, binder du knuder i begge ender.
 12. Nu skal denne snor fæstnes på toppen af din gren. Lim den fast cirka midtpå snoren.
 13. Skru nu din brødkurv ovenpå på toppen af din gren. Det gør du med 3 skruer og placer den lidt ude ved kanten, så katten kan komme op.
 14. Beklæd kurven indvendig med din pels eller kunstpels. Du klipper det til i størrelsen og limer fast med limpistol.
 15. Nu skal du i gang med at sno reb om fod og lidt opad grenen. Du limer det løbende fast med din limpistol. Når dette er gjort kan du kalde på katten og se hvad den syntes….du kan jo lave flere platforme og finde på andre udfordringer, der kan være sjove for katten.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

6 comments

 • Sikke en sjov ide 🙂 Mon ikke min kat skulle have noget nyt at kradse i og hygge på.

  Mvh. Michell-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak…og ja, der er jo masser af muligheder, og det er ikke særlig svært. kunne være sjovt at se dit resultat…;-)
   Venligst Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Sikken en fin kurv og krassebræt.og noget smarter end det man kan købe i butikkerne. Jeg fatter ikke,at producenterne ikke kan designe noget der var lidt pænenere og smarter som man faktisk vil have stående i sit hjem. Og så sød en model du har 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er lige præcis de tanker jeg havde….men så må man jo designe noget man kan li’ 😉
   Tak, ja, Luna er en dejlig model…
   Knus Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Den er så fint lavet 😊❤👏

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se mine DIY's til de kreative workshops