Stuen har fået en make-over.

2017’s bedste 2-hand køb

Jeg gør mange gode køb i genbrugsbutikker, på loppemarkeder og faktisk også på DBA. Som den opmærksomme læser nok har bemærket, arbejder jeg også for DBA Guide. Her guider jeg jer og deres læsere til mere upcycling, og masser af sjove DIY projekter alt sammen med genbrug. Men ÅRETS bedste loppefund er fra et spejder loppemarked…et af dem der kun er én gang om året. Og jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke helt var klar over, hvad jeg stod med. Jeg havde bare den genkendelse glæde….sådan som man kan have ved nogen ting, der bare kalder på én. Så jeg skulle bare have stolen med hjem. Da jeg et par dage efter googlede “black leather chrome chair”….dukkede den op….WASSILY LOUNGE CHAIR….ohhh yes…

Designkup, jeg måske troede jeg genkendte fra 80’erne.

Wassily lounge chair designed in 1925 by Marcel Bauer who was at the Bauhaus at that time.

Wassily lounge chair designed in 1925 by Marcel Breuer who was at the Bauhaus at that time.

Om den er fra Knoll Studio, der idag producerer dem….ved jeg ikke helt, men kan ihverttilfælde konstaterer at den må være fra efter de begyndte at producere dem. Det er noget med at de helt gamle var i massive stålrør, så endeknopperne ikke var der, men røret istedet var ét stykket, der var pænt rundet af. Idag er rørene hule og de er med endeknopper i crome.

The ends of the tubes were in one piece on the first original chairs. But after the chair was massproduced in the 60'ies. they became with a end cap.

The ends of the tubes were in one piece on the first original chairs. But after the chair was massproduced in the 60’ies. they became with a end cap.

Historien bag designet.

Men historien er, at stolen blev designet i 1925 af Marcel Breuer. På daværende tidspunkt underviste han på Bauhaus skolen. Han lod sig inspirere af den måde man brugte rør til at lave cykler, og måden man kunne bøje disse rør. Så Marcel Breuer var den første der begyndte at bruge stålrør til møbler. I starten af 30’erne flytter han fra Tyskland og til London. Her overbevidste hans gode ven fra skolen, Wassily Kandinsky ham til at vise stolen til en producent, og den blev sat i produktion. Stolen blev opkaldt efter vennen og maleren Wassily Kandinsky. Det var først i 60’erne, at stolen blev masseproduceret, og flere forskellige producenter har været ind over f.eks. Thornet, Stendig og nu kan Knoll Studio. Sidstnævnte er idag de eneste, der må kalde stolen Wassily. Men finder du én fra de andre producenter, er de også originale…så det er bare de nyere, der skal være fra Knoll og det kan jeg ihverttilfælde konstatere at min ikke er. Men jeg er vild med den.

Wassily or not I love my fleahmarket find....

Wassily or not I love my fleahmarket find….

Ja, og jeg har set flere steder på nettet, hvor den forhandles f.eks. her. Og Casashop havde den også i vinduet før jul, men jeg kan ikke se den på deres website nu. Så er du forelsket så er den mulig at få fingre i hvis du har den store pengepung fremme. Det kan jeg godt røbe at jeg ikke havde, da jeg købte den på loppemarked.

Jeg har også gjort nogle rigtig gode fashion køb i løbet af sommeren, nogle af dem kan du læse om her. Og kunne du tænke dig at se, hvad min datter finder, når hun shopper på loppemarked, så har hun vist det her.

Og husk det er meget mere bæredygtigt at købe secondhand end altid at købe nyproduceret !

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stuen har fået en make-over.