2017's bedste 2-hand køb

Bæredygtig giveaway med DIY undertoner…

Reklame, præmien er venligst sponsoreret af Åbenlys.

Så er 2018 i fuld gang, og jeg sprang ind i det med et dækket bord med hjemmelavede bæredygtige soyalys. For lys skal der jo på bordet, og når det nu er muligt at lave kreative løsninger, der oveni købet er bæredygtige og ikke soder så meget i stuen, så er jeg frisk. Se med her hvordan du nemt kan lave dine egne soyalys.  Længere nede i indlægget kan du også se hvordan du kan vinde tingene til projektet, plus en bæredygtig t-shirt.

Candle melted in a ceramic jar.

Candle melted in a ceramic jar.

Det lys jeg viser ovenfor er lavet i en keramik krukke med låg fra Jysk, du kan finde den her. T-shirten er fra Åbenlys og lavet i 100% økologisk bomuld produceret med vind- og vandkraft…fri for kemi. Skind overalls er fra Ganni, og de bæredygtige briller er fra Monkeyglasses.

Sådan laver du selv dine soyalys.

Det er ret let at lave disse soyalys, og der er mange fordele ved selv at lave dem….du ved, når du køber denne soya voks, at den er produceret på bedst mulige måde for miljøet, og at den ikke efterlader ligeså meget sod som vanlige lys…..dog skal du være opmærksom på, at hvis du begynder at blande andre ting i lysene som duft, farve eller komme dem i nye beholdere, der kan afgive nogle kemikalier, så kan det ikke garanteres. Så find nogle gamle fine glas, kopper, krukker eller dåser, og fyld dem med den flydende voks.

The materials you need for making the soya candlelights.

The materials you need for making the soya candlelights.

Dette skal du bruge:

-soyavoks, ( Jeg har lavet en deal med Åbenlys, at I kan købe det hos dem 1 kg. voks koster 99 kr. inkl. fragt i hele DK og 2 kg. voks koster 175 kr. inkl fragt i hele DK, I skal bare skrive, at I har set tilbuddet her hos Peekaboodesign, og sende en mail med navn og adresse til hej@aabenlys.dk så fikser de det for jer…)

-væger

-gamle (eller nye) beholdere i glas, keramik eller metal.

Sådan gør du:

-Start med at rengøre dine beholdere.

-Kom nu en gryde med lidt vand i bunden på et blus, og sæt en metal skål oveni, så du laver et vandbad. Hæld lidt af din voks op i vandbadet.

-Lad voksen langsomt smelte

-Når den kommer op på en temperatur på 50 grader, kan du hælde den op i dine beholdere, men sørg for at det hele er smeltet og flydende.

-Sæt en væge ned midt i din beholder, og hvis den ikke vil stå selv, må du enten holde den lidt til voksen begynder at stivne, eller du kan sætte den fast til en lille pind, der kan placeres på tværs over beholderen. Se billede.

-Lad nu dit lys tørre minimum 18 timer før du tænder det.

-Klip vægen så den er maximum 2 cm. lang.

heat the soyawax so it melts

heat the soyawax so it melts

Melt the wax in a water bath

Melt the wax in a water bath

At around 50 degrees it is becomes liquid

At around 50 degrees it is becomes liquid

You can now pour it into your containers in either glass, ceramics or metal

You can now pour it into your containers in either glass, ceramics or metal

you must make sure that the length of your wicks to suit the height of your containers

you must make sure that the length of your wicks suit the height of your containers

Cut the wick to be around maximum 2 cm long.

Cut the wick to be around maximum 2 cm long.

Jeg har lavet en del forskellige lys af det kilo voks jeg fik, så du skal have en del beholdere klar.  De små lys jeg lavede i snapseglassene, skulle bruges til Nytårsbordet og skulle ligne små champagneglas…da de var lidt dybere end længden på vægen, valgte jeg at komme lidt voks i bunden, lade det tørre og sætte vægen i og hælde resten af voksen i.

Jeg lavede også nogle små fydfads-agtige lys i gamle linse-bageforme, de kunne stå fordelt rundt på bordet…de er ret søde til ethvert bord, også selv om det ikke er Nytår.

Så har jeg valgt et gammelt krystal vandglas…som er superfint, men helt alene, så det kunne fint bruges til dette projekt. Og de klassiske sylteglas er jo oplagte, nogle gamle indiske skåle blev også fundet frem….og det er som om det hele får lov at “shine” igen, når der kommer lys i.  Det er en oplagt måde at upcycle nogle gamle beholdere af den ene eller anden slags.

Men er du blevet fristet til selv at prøve, kan du springe ind på min instagram profil og finde opslaget, hvor jeg har en giveaway…alt du skal gøre er at følge åbenlys og jeg på insta…og så skriv i kommentaren hvillken bæredygtig t-shirt fra Åbenlys, du drømmer om, husk at checke at den er på deres hjemmeside…altså på lager ;-).

Jeg finder en vinder mandag d. 15/1 – 2018 kl. 12

Her eksempler på hvordan jeg har brugt voksen, som du også kan købe via åbenlys lige nu til en rigtig god pris.

The New Years table before we lit the candles.

The New Years table before we lit the candles.

The New Years tablesetting after the lights were lit.

The New Years tablesetting after the lights were lit.

Instead of tealights I made these small light in small 2-hand bakeware.

Instead of tealights I made these small light in small 2-hand bakeware.

Upcycle vintage crystal glasses as candle light with the sustainable soya wax, an easy DIY for a cold day.

Upcycle vintage crystal glasses as candle light with the sustainable soya wax, an easy DIY for a cold day.

New Year = new beginings, so this year calls for more hygge...The t-shirt is from the eco freindly brand aabenlys.

New Year = new beginings, so this year calls for more hygge…The t-shirt is from the eco freindly brand aabenlys.

My old Lassi cup and indian bowl, now works as light containers in a very decorative way...I love their new function.

My old Lassi cup and indian bowl, now works as light containers in a very decorative way…I love their new function.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2017's bedste 2-hand køb