Det oversete naturmateriale - kork

Trænger du til et kompliment ?

Reklame

Jeg ved det lyder helt skørt, men det er hvad jeg får nærmest hver gang jeg går ud, og har på mine Monkeyglasses på. Så til alle single piger (og mænd, deres kollektion til herrerne er også super cool) derude…go get them…det er et sikkert kort til masser af komplimenter. Ikke nok med det, så kan du have god samvittighed, når du tager dem på for de er lavet så bæredygtigt, som det overhovedet er muligt….Så det er en win-win.

Me wearing my Monkeyglasses from the Balance collection. Frames made of stainless steel which is a 100% recyclable material.any stainless steel. Any of Monkeyglasses metal object has an approximate recycled content of 60 %.

Me wearing my Monkeyglasses from the Balance collection. Frames made of stainless steel which is a 100% recyclable material. All of Monkeyglasses metal object has an approximate recycled content of 60 %.

Bæredygtige briller

Det er ikke kun, fordi det er et virkelig godt design, at jeg er faldet for dem. Stifterne bag Monkeyglasses har også helt igennem den rette indstilling til bæredygtighed og verden omkring os. Det mærkede jeg allerede første gang jeg stiftede bekendtskab med dem for flere år siden. Dengang var Mai-Britt og Morten Seaton’s (grundlæggerne af Monkeyglasses) fokus på deres indsats iforhold til Orangutanger.  De er truede i Borneo, fordi regnskovene støt forsvinder. Deraf også navnet Monkeyglasses. Dengang var det noget med hvert par briller man købte gik en del til savetheOrangutan.org. Dette arbejde har de fortsat. Og løbende er de blevet bedre og bedre til at finde de rette producenter der kan leve op til deres høje krav indenfor både bæredygtig produktion, materialer og mindst mulig spild. De har vundet priser for deres bæredygtige og grønne produkter.

The frame of my glasses are made from stainless steel encases in italian sustainable leather.

The frame of my glasses are made from stainless steel encases in italian sustainable leather.

Vaske-kit til brillerne

En af de mest bæredygtige ting du selv kan gøre, er at passe ordentlig på de ting du har, så holder de meget længere. Her har Monkeyglasses tænkt den helt ud, så man kan købe et vaske-kit til dine briller. Den indeholder en blød børste, der er lavet af blindes arbejde, en speciel økologisk brille shampoo, der er udviklet af Pureday, og en klud til at tørre briller af efter vask.

The eyewear polish kit from Monkeyglasses. And my glasses from the Balance -2 Collection.

The eyewear polish kit from Monkeyglasses. And my glasses from the Balance -2 Collection.

Zero waste

Hos Monkeyglasses har de også tænkt over at anvende spild fra produktionen af stel i deres bionedbrydelige acetat, der er lavet på 95 % bomuldsblomster og træ. Så det er der kommet en smykke kollektion ud af. Her kan du finde alt fra armbånd, halskæder, øreringe, keyhangers og ringe. Jeg har et af deres armbånd, som matcher mine andre armbånd så fint.

The bracelet made from left-over materials from the production of the acetate frames.

The bracelet made from left-over materials from the production of the acetate frames.

Cirkulær bæredygtighed

Der er lavet en cirkel, der beskriver deres tanker bag måden, Monkeyglasses arbejder bevidst på at tingene skal gå i ring.closedloopny

Den viser ret fint, hvordan det hele er tænkt “cradle to cradle”, på dansk fra vugge til vugge. Det er visionen om en verden, hvor forbrug og produktion har en positiv effekt på både økonomi, miljø og mennesker. Hvor det er til gavn for planeten, uden at vi behøver at skrue ned for forbrug og velfærd. Jeg kan kun sige, at det er min opfattelse, at ALT bliver tænkt ned til mindste detalje. Hvordan det bliver produceret, og når det ikke længere er anvendeligt for forbrugeren, hvordan det enten kan nedbrydes i naturen eller genanvendes. Du kan læse meget mere om det her.

The leather on the frames from Monkeyglasses are sustainable made in Italy

Even the leather on the frames from Monkeyglasses are sustainable made in Italy

Håber du også vil tænke bæredygtighed med ind næste gang du skal købe nye briller, og så er Monkeyglasses et godt bud på lækkert design med god samvittighed.2018-03-13-14-49

Vil du læse om mit første møde med læsebriller så kig med her briller-et-nyt-accessorie

Og da jeg så opgraderede til dem med glidende overgang og fuldtids briller i-can-see-clearly-now

Og så har jeg lige opdaget et brillebrand der kan lave briller til ret billige penge, dem kan du læse om her children-graceland-en-fotoudstilling

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

  • Pia

    De er godt nok fine – og jeg skal snart til at have nye briller 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du skal helt klart se deres kollektion, og der er lige kommet nye til mener jeg….De gør det virkelig godt både på design og bæredygtigheden…Kan kun komme med rosende ord herfra knus Lene

      Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det oversete naturmateriale - kork