Haveglæder....ny bog !

3 dages juicekur- der virker…

Starter juicekuren med en god blanding af æble og gulerod.

Starter juicekuren med en god blanding af æble og gulerod.

Så er det fredag igen, og jeg burde jo poste en drink….men denne gang bliver det den sunde slags…faktisk en hel 3 dages juicekur. For jeg syntes faktisk, at en juicekur gør noget rigtig godt for min krop, og ikke mindst min lettere overdrevne trang til chokolade fra jeg står op til jeg går i seng igen…det er altså et skråplan…

Det skal lige siges, at jeg jo ikke er ernæringsekspert, så denne kur skal betragtes, som hvis en veninde fortæller dig, hvordan hun har gjort…

get your juicer started and make your best mixes. Juicekur.

Get your juicer started and make your best mixes. I use this Novis Vita Juicer because it can do both slowjuicing and citrus press. Juicekur.

5 fordele ved en juicekur

-du får renset ud i kroppen

-du kan tabe dig

-kroppen bliver fyldt med gode vitaminer

-du kan mærke at kroppen, specielt her i vintermånederne, bliver ladet op af ny energi

-Du får langt over hvad sundhedsstyrelsen anbefaler af daglig dosis af frugt og grønt.

The organic oils from Maybritt Krewald makes your skin look younger and helps moisturizing the dry winterskin.

The organic oils from Maybritt Krewald makes your skin look younger and helps moisturizing the dry winterskin.

Olien, der hjælper den tørre vinterhud

Jeg tænkte, at denne gang ville jeg pifte kuren op med ekstra olie fra en Maybritt Krewald. Det er en økologisk olie, der giver kroppen olie indefra. Så på denne årstid, hvor man kan have tendens til tør hud, går den ind og giver huden fugt indefra. (Og det siges jo skønhed kommer indefra, ikk’?)  Olien er en sammensætning af en masse gode naturlige olier, du skal tage 2 skefulde dagligt….og den er ret fed, så det kan være en god idé enten at blande den i din juice eller tage den sammen med aroniajuice fra samme sted. Begge skal du have 2 skefulde hver dag og du vil opleve at huden bliver fugtet og mere elastisk. Hvis du vælger den af olierne der hedder W der henvender sig til kvinder over 20 år……Og af aroniajuicerne findes også 2 en der hedder N som er neautral og en der hedder A fordi fordi den er sødet med æble. Jeg kører med den søde.

Jeg har pt. været på olien i 14 dage og syntes faktisk allerede, at jeg kan mærke mine hænder er knap så tørre, som de plejer at være. Jeg er typen der vinteren igennem smører håndcreme på mine hænder flere gange dagligt ellers er de næsten som sandpapir. Men lige nu er det faktisk meget bedre….jeg har ikke lagt håndcremen på hylden, men bruger lige nu en del mindre end jeg tidligere har brugt.

Recommended dosage for adults 2 tablespoons daily of both the oil and the aroniajuice from Maybritt Krewald.

Recommended dosage for adults 2 tablespoons daily of both the oil and the aroniajuice from Maybritt Krewald.

5 ting du skal huske, når du er på juicekur?

-Det er vigtigt når du går på juicekur, at du får de proteiner og vitaminer, du skal have dagligt. Så du kan passe på ikke at falde i fælden med en masse søde juicer, for de giver dig slet ikke nok næringen og alt for meget frugtsukker.

-Derfor som hovedregel skal juicen bestå af 80 % grønsager og 20 % frugt. Altså vigtigt med rodfrugterne som rødbede og gulerødder. Og af de grønne kan anbefales spinat, bladselleri og agurk. se eventuelt denne grønne juice : juice-er-det-nye-grønt

-Og en anden god regel, kan være at hvis du blander lidt citrus i en juice, bliver den næsten altid god. Så har du en juice der ikke helt falder i smag, så pres et par citrus frugter, og det kan være lime, citroner, grape eller appelsiner…det kan redde næsten alt.

-Jeg kommer også næsten ALTID ingefær i….både fordi det simpelthen har så mange gode virkninger på kroppen, men også fordi det smager himmelsk, hvis ikke man overdriver brugen. En anden juice jeg laver ofte er denne sund-livsstil

-Du skal drikke 3 liter juice om dagen for at får den mængde næringsstoffer du har behov for.

One of my juices to-go.

One of my juices to-go.

Sådan gjorde jeg

Det hele startede med at min datter på 14 år, gerne ville på juicekur, og så ville den yngste på 12 år også…og så kunne jeg jo ligeså godt hoppe med. Vi startede med at juice lidt frugt og grønt søndag, så vi var klar til mandag morgen. Så vores første morgenjuice bestod af en blanding af appelsin og gulerod plus lidt ingefær. Ret basic, men altid en god juice, der giver dig en god gang flydende råkost.

The perfect mix of carrot, apple a little bit of beetroot and orange.

The perfect mix of carrot, apple a little bit of beetroot and orange.

Jeg vil hermed dele nogle af de juicer, jeg drikker. Det skal siges at pigerne holdt kuren 1½ dag, så blev de fristet til almindelig kost. Jeg vil sige at 2. dagen måske også er dagen, der kræver mest viljestyrke. Men når det er sagt, så syntes jeg stadig ikke at det er hårdt. Vi gjorde også det at vi fra 2. dagen blev enige om at grønsagssuppe til aftensmad var ok. Så til aftensmad i 3 dage kørte jeg en udemærket kartoffel/porre suppe. Det kunne måske godt have været varieret, men der blev jeg lidt doven.

The dinner is green.

The dinner is green.

Juice og lav dine egne blandinger

Jeg gjorde det at vi købte stort ind…alt fra ananas til ingefær. Den første dag lavede vi en plan for de kombinationer, vi godt kunne tænke os, så der både var søde morgenjuicer og mindre søde til frokost. Jeg havde læst, at man skulle regne med, at når man juicer frugt og grønt, så ender du med at skulle have en bærepose fyldt med frugt per dag. Så vi kom hjem med 3 store bæreposer med grønsager og frugt…og fandt juiceren frem. For nu skulle der juices på fuld skrue. Det kan jeg ikke anbefale. Ikke med ALT ihverttilfælde. Jeg mener stadig hvis din juicekur kun er 3 dage, bør det meste kunne holde sig, men man skal jo regne med at nogen frugter begynder at gære og andre danner kraftigt bundfald…Så jeg vil mene det bedste er klart at juice undervejs….Så har vi lært det.

Flora is juicing to the max. The novis Vita juicer is really beeing tested with the huge amount of fruit and veggies that has to become part of my juicing detox.

Flora is juicing to the max. The novis Vita juicer is really beeing tested with the huge amount of fruit and veggies that has to become part of my juicing detox.

Det du IKKE skal gøre

Rødbede ikke kan holde sig mere end en eller max to dage i juice tilstand….derefter bliver det sådan en underlig tykflydende masse, man bestemt ikke har lyst til at drikke.

Beetroot is beautiful in the juices, and very healthy.

Beetroot is beautiful in the juices, and very healthy.

VORES JUICE MIXES

1.dag

Morgenmadsjuicen bestod af gulerod og appelsin og lidt ingefær

Til frokost fik vi rødbede, gulerod, appelsin og ingefær

Og til aftensmad citron, appelsin, spinat, broccoli og æble

 2. dag

Morgenmadsjuicen bestod af gulerod, appelsin, ananas og ingefær

Frokostjuicen blev til gulerod, agurk, æble, citron og ingefær

Aftensmaden blev til kartoffel/porre suppe

3, dag

Morgenmadsjuicen bestod af æble, appelsin, ananas og ingefær

Til frokost lavede jeg en broccoli, rødbede, æble og ingefær (den var ikke så fotogen ;-))

Aftensmaden blev til kartoffel/porre suppe

HUSK at du skal drikke 3 liter juice pr. dag for at du får nok.

Even the cat became curious....and now she is the cat who eats cucumber....No she is not affraid of cucumbers...she eats them.

Even the cat became curious….and now she is the cat who eats cucumber….No she is not affraid of cucumbers…she eats them.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Haveglæder....ny bog !