Vind billetter til weekendens Finderskeepers

DIY – Lav selv maskulin opbevaring med kork

DIY lavet i samarbejde med Apcor.

Krea-ideer med kork til en forlænget weekend

Så er det krea fredag, og der er oveni købet en ekstra fridag, så masser af tid til kreaprojekter. Jeg har lavet kasser og boxe som passer perfekt til den maskuline bolig. Så hvis han mangler opbevaring er jeg ret sikker at han vil elske disse kasser.

Du kan lave dem af  skoæsker eller chokolade boxe, alt efter hvor store du ønsker dem og hvad du lige har gemt. Jeg gemmer altid den type kraftige æsker, fordi der er så mange måder man kan dekorerer dem på, og få fin opbevaring.

Vil du se hvordan du kan få lidt bedre akkustik med kork, så se med her skru-ned-naboen

Boxes covered with cork. An easy DIY project for the masculine storage.

Boxes covered with cork. An easy DIY project for the masculine storage. The vase is from Tchibo and the bouquet I made to a pressevent. The blinds are bamboo and from Jysk. The shoe tree and the litographie is vintage from my home.

Dette skal du bruge til projektet:

 • 2 mm kork i rulle (det forhandles hos din tæppehandler)
 • nogle kasser eller æsker
 • flydende lim
 • nogle træperler
 • et lille stykke rund lædersnøre
 • en syl
 • en rulleskærer
 • skæreunderlag
 • metal linial
 • et målebånd
 • rulleskærer
 • mindre pensel

materials for the DIY project.

Sådan gør du :

 • Start med at måle fladerne op på din æske. Jeg har her en æske med magnetlukning. Jeg har derfor valgt at ikke beklæde det stykke hvor magneterne sidder, da magneterne ikke vil virke, hvis jeg kommer kork ovenpå. Den er heller ikke er synlig når æsken er lukket. Og på den runde box, har jeg også valgt at skærer korken i højden op til låget, for ellers bliver den for tyk, og så vil låget ikke kunne glide ned over. Derudover kommer kork og låg til at ligge plan, så det giver et ret færdigt look.
 • Skær nu de stykker ud du skal bruge. Vær præcis ! Brug en rulleskærer – det gør arbejdet meget lettere ( hvis du ikke har en kan du bruge en almindelig hobbykniv) Og læg et skæreunderlag under så dit bord ikke tager skade. paint the glue on all surfaces
 • Kom korkstykkerne på et efter et, og tryk dem så godt fast du kan. Men det er bedst hvis du kan lægge noget tungt på eller sætte klemmer på så det bliver holdt på plads mens det tørre.
 • Skær nu overskydende kork langs kanten, hvis du som her har lavet det lidt for langt. Når du måler op, skal du huske at når du bukker om kanter tager det ekstra kork. Så dit mål skal tages når æsken er lukket. Og brug et målebånd til at måle hele vejen rundt.
 • Læg den i pres og lad den tørre helt.
 • Det er samme princip med den runde æske, dog skal du lige måle ud hvor midten af låget er. Stik din syl igennem der. Kom den store træperle på skindsnøren. Og en lille obvenpå og bind en knude. For at sikre den ikke går igennem skal du også have en lille perle på indersiden af låget, og bind herefter en knude. Så har du et fint greb på din æske.
 • På den runde æske kan det være svært at lægge det i pres, når limen skal tørre, men så kom istedet elastikker rundt om korken.The glue has to dry under preassure.
 • Det er samme princip med den runde æske, dog skal du lige måle ud hvor midten af låget er. Stik din syl igennem der. Kom den store træperle på skindsnøren. Og en lille ovenpå og bind en knude. For at sikre den ikke går igennem skal du også have en lille perle på indersiden af låget, og bind herefter en knude. Så har du et fint greb på din æske.dsc_8912-4-copy

dsc_8935-3-copy

Sådan kan du også bruge kork:

Bæredygtig lampe – du selv kan lave

diy-julen-er-hjerternes-fest

Håber du har fået lyst til at eksperimenterer med det helt igennem bæredygtige materiale.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind billetter til weekendens Finderskeepers