Blomstrende DIY bænk

Florlette gardiner- der holder myg ude.

Reklame for Jotex.dk og Stoff og Stil.

get the hotel look by adding two layer curtains

Get the hotel look by adding two layer curtains. The big velvet floor pillows are from Bolia, the plaid is from Silkeborg Uldspinderi and the fabric on the matress is from Stoff og Stil. The metal wall bar is vintage and found on a fleahmarket.

Tag nye midler i brug.

Hvilke midler bruger du mod sommerens myg ? Her har vi fundet den mest elegante og effektive metode til at holde dem ude. Dette var også én af de sidste ting vi manglede at få styr på i teenageannekset. Vi bruger gardiner, flere af dem.

Insektbekæmpelse på den elegante måde.

Åhhh…denne sommer er simpelthen helt fantastisk…det eneste minus, hvis man skal finde noget og kritisere er – myggene. Og så kan man måske sige, at det kunne vi jo godt regne ud, når man bygger i en skyggefuld skov. Men altså det teenage-anneks ligger perfekt på grunden, så det kunne ikke ligge andre steder- med eller uden myg. Og det skal siges at lige i øjeblikket er det ikke så slemt, men for 14 dage siden, hvor jeg egentlig satte gardinerne op, kunne man ikke sidde dernede uden at blive langsomt tappet for blod.

Vil du læse mere om vores teenageanneks, som det er 1 år siden vi begyndte på, så se med her vi-bygger-en-droem

The Jotex curtains seen from the inside.

The Jotex curtains seen from the inside.

Vælg lette gardiner.

De hvide lette gardiner fra Jotex hedder Cocoon, og kommer med en løbegang foroven. Men da vi gerne vil have gardinstænger monteret i loftet under pigernes hylder, valgte jeg at sy gardinbånd på foroven og lægge dem op, så de passer perfekt til rummene. Alt tilbehør som gardinstænger, sytråd, rynke gardinbånd og små gardinhægter er fra Stoff og stil, der har alt til et gardinprojekt som dette.

Close-up of the mix of curtains. The light version for keeping out the insects and the the heavy velvet version for keeping out the sunlight.

Close-up of the mix of curtains. The light version for keeping out the insects and the the heavy velvet version for keeping out the sunlight.

Hotellook med mørklægningsgardiner.

Det ser både super eksklusivt og lækkert ud med to lag med gardiner. Det ser man ofte på butique hotellerne rundt om i verden. Men det ikke bare ser godt ud, det virker også fantastisk her. Vi har de lette gardiner til at holde insekterne ude og lade en let brise komme ind. De tunge velour gardiner kan lukke mørket ude, og skabe et eksklusivt look til rummene. Vi har valgt velour gardiner i naturfarvet. De hedder Simone og findes i et hav af farver. Disse kommer med gardinbånd foroven, så de skal kun lægges op i perfekt længde til dine rum.

THe light curtains beeing taken by the summerwind...I really like this look.

The light curtains beeing taken by the summerwind…I really like this look.

Montering af gardinstænger.

Det er ikke svært at monterer gardinstængerne i loftet over vinduerne. Og vælger du som her at have to lag gardiner, så skal der være lidt plads imellem, så der er plads til at gardinerne kan folde pænt. Derfor lav 8 cm. imellem de to stænger. Og så har vi monteret den ene gardinstang længst ude mod vinduet 8 centimeter fra karm. På den måde får du plads til at de hænger pænt frit.

De bliver skruet op i loftet med de medfølgende skruer, og i hver ende sætter du en stopper. Hvis din gardinstang skal være længere end du kan få dem, så kan de let sættes sammen. Og hvis du skal skrue dem op i loft som her, så skal du ikke bruge samlestykker, for der støder du bare to gardinstænger sammen, så kører skyderne fint henover samlingen uden problemer.

LÆS også :

Hvis du gerne vil se hvordan du syr badeforhæng, så kig forbi her new-functional-changes-in-my-bathroom

Syning af gardiner:

Ved disse gardiner er det kun på de lette at jeg skal sy gardin rynkebånd, det er allerede på velourgardinerne. Så skal begge bare lægges op til at passe til rummet. Man kunne godt have lagt et blybånd i velourgardinets bund, men det tænkte jeg ikke lige over da jeg skulle igang, men det giver ligesom tyngde til gardinets bund, og får det til at falde endnu pænere….så det vil jeg forslå dig at gøre.

Men start med at sy rynkebåndet i toppen af dine lette gardiner. Det skal syes på 1,5 cm fra øverste kant. Sæt det fast med nåle først. Og stik herefter øverste og nederste kant af båndet fast. Når det sidder kan du trække i snorene på rynkebåndet så du får det rynket sammen som du gerne vil. Placerer herefter nogle gardinhægter med jævne mellemrum i båndet. Prøv at hænge gardinet op og mål op hvor meget der skal klippes af.

Læg Gardinet op.

Sørg for at du har samme opsømning som tidligere eller hvis du ønsker det større, så skal sømrummet lægges til inden du klipper overskydende længde af.  Fold sømrummet op og pres det med strygejernet. Sæt nåle i, og sy det fast.

Hæng gardinerne op, og nyd at du nu kan sove i fred for insekter og i mørke.

Sådan gør du:

Start by adding the wrinkle tape to the top of the curtain.

Start by adding the wrinkle tape to the top of the curtain.

Shorten the lenght of the curtains and sew the hem.

Shorten the lenght of the curtains and sew the hem.

The velvet curtains.

Cut off the extra length.

Cut off the extra length.

Add needles to keep the hold before sewing.

Add needles to keep the hold before sewing.

Sew the hem of the curtains in the right lenght.

Sew the hem of the curtains in the right lenght.

Hope you feel inspired to make your own room look more exclusive and “hotel-like”.

Vil du læse mere om vores teenageanneks, så læs med her teenageanneks-saadan-bygger-du-det

When you have made the first curtain, check the lenght and use the first as a pattern for the rest of your curtains.

When you have made the first curtain, check the lenght and use the first as a pattern for the rest of your curtains.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomstrende DIY bænk