Vind chokolade til Halloween

Tips og tricks til at skærer græskarhoveder til Halloween.

Det er nu vi skal igang med at lave græskarhoveder til Halloween…brug de sidste dage af efterårsferien på, at få skåret nogle fine græskarhoveder sammen med ungerne. Det er et af de hyggeligste krea projekter, og det ser så skønt ud på terrassen eller på fortrappen.

Halloween pumpkin head.

Halloween pumpkin head.

DIY blogger 2018

Hov….jeg er nomineret til årets DIY blogger, der er få dage igen og stemme, så hvis du har lyst vil jeg bliver max glad for din stemme, det foregår lige her.

Dette skal du bruge til et halloween græskar :

-Gode knive, jeg bruger en klassisk Victorinox “schweitzer” kniv. Min datter bruger vores lille Global grønsagskniv. Det er et spørgsmål om hvad du syntes ligger bedst i hånden, så længe du arbejder med en god skarp kniv.

-et stort græskar

-lidt papir til skabeloner

-en tusch til at tegne mønsteret op

-knappenåle eller tape til at sætte skabelonerne fast med

-en metal ske til at grave græskarkødet ud

-hvis du har værktøjet til linoliumstryk, så er de ret gode hvis du bare vil fjerne det yderste orange skal og lave mønstre. De kan købes her

dette skal du bruge

dette skal du bruge

Sådan laver du et græskarhoved :

Det er ret simpelt at skære et græskarhovede, men der er et par tricks der giver et bedre resultat, som jeg kommer ind på undervejs.

-Start med at vælge en skabelon eller tegne direkte på dit græskar. Du kan finde nogle skabeloner til øjne, mund og næse her.

-Tegn dem op på papir og klip dem ud, herefter kan du placere dem på dit grækar. TIP: du kan tænke over hvor langt nede ved bunden du laver din mund, for så vil dit lys blive synligt, og ønsker du ikke det, skal du sørge for at placere lidt højere end højden på et fyrfadslys.

-Placér dine skabeloner direkte på græskarret, det kan du enten gøre med tape eller knappenåle.

Sæt skabelonerne fast på græskarret.

Sæt skabelonerne fast på græskarret.

-Tegn nu rundt om dine skabeloner med en tusch.

tegn op med tusch direkte på græskarret

Tegn op med tusch direkte på græskarret

-Når du har tegnet alle skabelonerne af, skal du lave et låg. Det kan være et zigzag mønster eller bare et rundt låg alt efter smag og behag. Det bliver det første du skærer, for at kunne komme ned i græskarret.

Sart med at skære et låg

Start med at skære et låg

-Nu skal du have gravet al græskar kød og kerner ud. TIP du kan bruge kødet til pandekager, morgenboller og suppe. Jeg har tidligere vist min opskrift på pandekager med græskar halloween-pumpkin-carving-and-cookingDen kan varmt anbefales og så undgår vi også for meget madspild.

Sorter kerner og kød hver for sig, når du skraber ud.

Sorter kerner og kød hver for sig, når du skraber ud.

-Nu skal du skrabe al kød og kerner godt ud. TIP Jeg skraber lidt ekstra der hvor ansigtet skal skæres. Det gør det lidt lettere for børnene, der skal sidde og skærer, at væggen ikke er for tyk.

Skær ud efter dine streger på græskarret

Skær ud efter dine streger på græskarret

TIP Alt afhængeligt af hvor store huller du skærer til øjne og mund. Skal du være opmærksom på, at der skal være luft til, at du ikke ender med at koge græskarret indefra med dit lys. Så hvis du har skåret små øjne, næse og mund skal du lave flere huller i toppen, hvor varmen kan komme ud.

her ses tydeligt mønster skåret i græskarrets skal.

Her ses tydeligt mønster skåret i græskarrets skal.

-Ønsker du yderligere mønster på græskarret, kan du skærer det med et af den type værktøjer man bruger til at skærer i linoliumsplader. Du kan finde dem her.

skær mønster og eventuelt huller i låget

Skær mønster og eventuelt huller i låget

Læs også hvordan du kan lave lækre snacks af kernerne fra dit græskar. halloween-med-snacks

Rigtig god fornøjelse…Jeg kommer til at lægge flere ideer til Halloween her på bloggen. Vil du være sikker på at få nye indlæg i din indbox, så gå ind og følg med på Facebook eller på bloglovin’ eller på instagram. Og så pinner jeg også masser af sjove ting på Pinterest, så følg med overalt, eller bare et af de steder, hvor du også er ofte.

Sæt lys i din lygte og nu kan den pynte både ude og inde.

Sæt lys i din lygte og nu kan den pynte både ude og inde.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind chokolade til Halloween