Tips og tricks til at skærer græskarhoveder til Halloween.

Kreativ perle strik for begyndere.

Indlægget er lavet i samarbejde med Smyks.dk der har leveret perlerne til denne strik.

Pimp din strik med en gang blandede perler.

Perler er ikke forbeholdt at skulle trækkes på snor, de kan også gøre sig rigtig godt, som cool pynt på vinterens favorit strik.  Se med hvordan jeg har fortolket farmors perlebesatte cardigan til en cool chunky mohair strik med et fyrværkeri af sjove farverige perler på skulderene. Perlerne er fra perlebutikken Smyks, som har et kæmpe udvalg af perler, og du kan bestille dem online, hvis du ikke lige er i nærheden af Islands brygge, hvor deres fysiske butik ligger. Og check også deres blog ud, der viser masser af skønne ideer med perler.De blandede perler fra Smyks.dk

De blandede perler fra Smyks.dk

Jeg har længe kigget langt efter sådan nogle chunky strik…og i sensommeren faldt jeg over dette garn i en restekasse hos ”Vig garnlager” . Det er helt perfekt, for jeg er vild med laksefarvet og så oveni købet med lidt guld glimmer…det bliver ikke bedre. Derudover elsker jeg kontraster, så en vamset strik overhældt med fine perler er perfekt kombi for mig.

Dette skal du bruge:

Dette skal du bruge:

Dette skal du bruge:

En blandet pose perler (fra Smyks.dk har de en lignende pose med forskellige perler, eller du kan selv blande hvad du syntes vil passe perfekt på din bluse.)

Jeg brugte pinde nr. 5,5 og 6 og en rundpind no. 5,5

8 nøgler af 100 g Mohair Linate flame (hvis du ikke kan finde den samme så svarer 100 g. til ca. 120 m. og tykkelsen er 1,2 NM)

3 trykknapper 18 mm i sølv fra Panduro Hobby

3 store turkise plastknapper (de er købt 2-hand og jeg tænker du sikkert finder eller har nogle sjove knapper liggende der vil være perfekte til et lignende projekt)

Læs også hvordan du med store træperler kan skabe unikke ophæng til dine lamper 4-nemme-og-billige-maader-at-skabe-forandring-i-dit-hjem

strikken efter den er blevet syet sammen, men stadig mangler at få hæftet ender.

strikken efter den er blevet syet sammen, men stadig mangler at få hæftet ender.

Sådan gør du:

Jeg har strikket en super simpel cardigan. Mit mønster blev lavet sådan lidt på slump, dvs. at jeg lavede en strikprøve og kunne på den måde regne ud, hvor mange masker jeg skulle have til bagstykket, og så lavede jeg forstykkerne halve osv. Men hvis man kan sy og kender til at konstruere mønstre, så er det ikke så svært at strikke, så den ender nogenlunde som du ønsker dig.

sy strikstykkerne sammen og hæft enderne.

sy strikstykkerne sammen og hæft enderne.

Når du står med alle stykker færdige, skal du sy dem sammen på samme måde, som hvis du ville sy en bluse. Først syr du skuldersømme sammen ret mod ret. Så syr du ærmerne på, og til sidst syr du sømmen under ærmerne og sidesømmene. Derefter skal du sikre dig at alle ender er blevet hæftet.

Hæft og klip de overskydende ender af.

Hæft og klip de overskydende ender af.

Nu mangler du bare at sætte knapper i. Jeg har valgt nogle kæmpe 80’er knapper jeg har fundet 2-hand. Og under dem sidder store trykknapper fra Panduro Hobby.

sy perlerne på i tilfældig orden.

sy perlerne på i tilfældig orden.

Nu skal du så begynde at sy perlerne på skulderen og lidt ned på forstykket. TIP: Dette kan du jo faktisk også gøre på en strik du har liggende i skabet, men som trænger til et nyt look…det vil være en nem måde at opgraderer en ellers lidt kedelig strik. Men jeg har bare ladet nålen nappe en perle i skålen, så det blev ret tilfældigt. TIP: Pas på ikke at stramme tråden, for så bliver stykket fast og det er strikken jo ikke. Og sørg for at din tråd ligger inde i garnet, så der ikke på bagsiden er en spindelvæv af tråde.

Er du mere til et færdig kit, så kig lige over forbi Wadils som har en skøn stribet cardigan som kit…så bliver det ikke lettere. wadils.dk/shop/tilda-cardigan-strikkekit

Perler syet på skulderstykket.

Perler syet på skulderstykket.

Giv den dit personlige touch

Perler kan gøre din strik lidt sjovere…Jeg syntes personligt at det lidt tilfældige look, som dette, hvor du strør en bunke perler ud over skulderen gør at trøjen får et meget afslappet, men stadig virkelig personligt look. Og er du til endnu mere bling kan du jo fortsætte og sætte endnu flere perler på. Jeg er ret sikker på, at den vil blive super skøn, hvis du fortsætter og syr perler på all-over…det er nok bare din tålmodighed der sætter grænsen. Jeg tænker, at jeg vil gøre det løbende og bruge den undervejs, så den bliver en cardigan i konstant udvikling…. Jeg lader perle-skålen stå på sofabordet, og så kan jeg jo altid lige sætte lidt flere på,. når jeg sidder om aftenen og ser TV.

Min personlige udgave, men du kan lave din helt egen version af en perlestrik.

Min personlige udgave, men du kan lave din helt egen version af en perlestrik.

Hvis du er blevet fristet til at få mere krea inspiration, så husk at der i den kommende weekend er Kreative dage i Fredericia, og jeg står på scene 3 fredag kl. 14,00 og fortæller om tendenserne indenfor genbrug og upcycling.

Kom forbi...det bliver sjovt...

Kom forbi Kreative dage i Fredericia …det bliver sjovt…

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips og tricks til at skærer græskarhoveder til Halloween.