DIY - Halloween candybag

Masser af inspiration på Kreative dage 2018.

Indlægget er lavet i samarbejde med Kreative dage.

Kreative dage er skudt igang.

Yes, yes og meget mere YEEEESSS….jeg kan ikke få nok…der er så megen inspiration at hente på de kreative dage i Fredericia idag og lørdag og søndag…Så pak bilen og kom afsted, jeg tør næsten love at du kommer ikke derfra uden nogle nye krea projekter i posen. Og der er noget for enhver, både til dem der helst vil den lette version og dem der godt vil dykke helt ned i en teknik eller et håndværk.

Skønne julekugler fra Tante Grøn.

Skønne julekugler fra Tante Grøn.

Sjove julekugler fra Tante Grøn der har butik i Odense og på Frederiksberg, København, men man kan også købe deres produkter online.

En stærk tendens.

Det lader til, at vi er blevet lidt dovne, eller måske er det bare fordi vi ikke vil have overskudsprodukter. I hvert tilfælde ser jeg mange flere færdige kits. Og det er alt fra “flette kurve” til “strikke julepynt” kits. Og det er jo rigtig godt, hvis man ser på det, som at så får man lige præcis det man har behov for, og ikke mere end det. På den måde kan man minimere spild. Men på den anden side gør det jo, at alle kommer til at lave præcis den samme striktrøje med samme knapper og samme detaljer. Bliver det en lille smule kedeligt ? På den anden side får man måske nogle flere med på krea bølgen, da det med et kit er dejlig nemt og overskueligt…Ja, så måske er det overvejende godt med alle de kits…og de der gerne vil gøre det mere personligt, skal jo nok finde en måde at gøre det på…Men de er her altså nu…Masser af forskellige kits, hvor du kan lave alverdens ting og sager…meget let tilgængeligt for alle !.

Hos Tempa kan du få alt til flet og trædrejning.

Hos Tempa kan du få alt til flet og trædrejning.

Hos Tempa finder du også alle mulige kits til at flette kurve eller julestjerner i spåner. Og så faldt jeg pladask for denne bøjle med bambusflet om…

Strikkepindene gløder.

Der er stadig rigtig meget strik, både garn du selv kan strikke af, men også færdigstrikkede ting.  Jeg er som i kan læse af et tidligere indlæg ikke sådan én der strikker vildt meget…selvom jeg virkelig godt kan lide at strikke. Men jeg er nok bare ikke så tålmodig, så det skal helst være store pinde, så jeg kan se der sker noget på en aften ;-). Men der var virkelig mange strik jeg godt kunne tænke mig at gå i gang med efter idag. F.eks. den grønne og lyserøde strik herunder fra Bettekun. Eller den smukke stribede sag fra Wadils…den måtte også meget gerne finde vej til mit klædeskab….så jeg må vist hellere få gang i strikkepindene. Her kan du se hvordan jeg har givet min seneste strik masser af personlighed kreativ-perle-strik-for-begyndere 

bettekun viste disse skønne strik med min yndlingsfarve kombi lige nu nemlig grøn og lyserød...den strik er super skøn.

Bettekun viste disse skønne strik med min yndlingsfarve kombi lige nu nemlig grøn og lyserød…den strik er super skøn.

Wadils mohair knitwear. Den er mere klassisk , og vil helt sikkert blive en favorite i vintermånederne.

Wadils mohair knitwear. Den er mere klassisk , og vil helt sikkert blive en favorite i vintermånederne.

Broderi med kant.

Når man siger broderi, er der nok nogen der tænker “mormor”, men det behøver det slet ikke være. Der er kommet rigtig meget fokus på alternative broderi motiver og teknikker. Jeg er selv vild med både Karen Marie Dehn‘s skønne insekt broderier og Trine Wessels korsstings broderier. Men idag blev jeg så også opmærksom på Platwerk, og se nu nogle fine broderier de laver, og her kan du købe kits så det er lige til at gå til.

Platwerk laver moderne broderi kits.

Platwerk laver moderne broderi kits.

Upcycling.

Whoopcycle laver små kuverter med papir fra gamle bøger til at folde små huse, i kuverten ligger en vejledning til hvordan man folder dem, på den måde får siderne fra gamle bøger et nyt liv. Du kan også købe kuverter med udstandsede hjerter og stjerner lavet af glanspapir fra kulørte blade, disse kan bruges som pynt på gaver eller et bord. En anderledes måde at genbruge papir. Du kan finde whoopcycle her.

Woopcycle upcycler papir til små DIY projekter.

Woopcycle upcycler papir til små DIY projekter.

Hjemmestrik af egen avl.

Hos Monte Home kan du købe de fineste hjemmestrikkede strømper i garn fra egne får. Det hele er fra Montenego, hvor Zana Labovic har en gruppe ældre kvinder der sidder og strikker strømper, sweatre og huer til hende, hun sælger dem videre her i Danmark til nogle få udvalgte designbutikker. Fårene er kvindernes egne eller faktisk er det mændene der tager sig af dem, og så står kvinderne for at karte, spinde og til sidst strikke de unikke produkter.

Disse skønne strømper er nogle af dem du kan finde hos Monte Home.

Disse skønne strømper er nogle af dem du kan finde hos Monte Home.

De gamle håndværk.

Jeg bliver så glad, når jeg ser nogle af de gamle håndværk, som f.eks. børstenbindere og idag sad Heine Daubjerg og bandt opvaskebørster på livet løs…jeg er vild med dem og endte også med at tage en træbørste med hjem til min kære mand. (måske vi kommer til at deles om den.)

Hd børster bandt opvaskebørster på messen.

Hd børster bandt opvaskebørster på messen.

Det tager cirka en rutineret børstenbinder 15 minutter at binde en opvaskebørste. Jeg købte en træbørste med en smily, så kan det kun blive en fornøjelse at vaske op…;-)

Sjov med ungerne.

Og det med at være kreativ er noget de fleste børn er helt naturligt….desværre er der bare ikke altid så meget tid til det i skolen eller fritiden, så da jeg så Line Hvid’s workshop, hvor der sad masser af børn og lavede smukke store papirsblomster blev jeg rigtig glad. Kreativ med ungerne er Line Hvid der tager ud til virksomheder, børnefødselsdage og på biblioteker og laver workshops for børn.

Kreativ med ungerne er kreative workshops for børn.

Kreativ med ungerne er kreative workshops for børn.

Skriften på væggen.

Udover alle de bløde hobbyvarer, viste Nørgaard I Nørgaard grafiske kort med søde ord på. Jeg må sige at kombinationen af de fine budskaber og det stramme grafiske udtryk passer perfekt til hvad jeg kan lide. Og er jeg heldig at modtage et af deres kort vil det helt klart ende i glas og ramme på min væg. Men som I kan se laver de også små plakater. Nørgaard I Nørgaard bliver allerede forhandlet i 50 butikker herhjemme og via deres webshop.

norgaard I norgaard laver enkle grafiske kort med tekster der rammer plet.

norgaard I norgaard laver enkle grafiske kort med tekster der rammer plet.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

 • Anette

  Hej 🙂 Jeg kan simpelthen ikke finde opskriften på julekuglen på Tante Grøns hjemmeside. Kan du hjælpe med et link eller lignende?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anette
   Jeg har ikke noget samarbejde med Tante Grøn, og kender dem ikke andet end det jeg så på messen….så jeg tror det bedste vil være at finde deres telefon nummer og ringe dertil, så kan de helt sikkert hjælpe. Jeg blev bare helt betaget af deres sjove julekugler….så jeg håber virkelig du får fingre i opskriften, så er julen vist reddet hos jer ;-)….
   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY - Halloween candybag