Masser af inspiration på Kreative dage 2018.

I seng med….kunsten

Reklame, da indlægget er lavet i samarbejde med kunstneren.

Dont look down – se op og opdag nyt.

Jeg har fået øjnene op for en kunstner, der hedder Vibeke Lerfeldt Bjerker. Vibeke arbejder i lyse pasteller, der får et dramatisk udtryk med penselstrøg af mørkere farver. Hendes billeder er en blanding af sprudlende energi og en poetisk drøm. Hendes farve “splashes” er både mættede og transperante i et livligt farveunivers. Billederne emmer af  liv og leg på en måde der tiltaler mig rigtig meget. Jeg ser SÅ mange forskellige udtryk, og det vil du helt sikkert også gøre, hvis du går på opdagelse i hendes smukke univers. Tag et kig med her.

Og så har Vibeke Lerfeldt Bjerker gjort op med opfattelsen af, at kunst er noget der “kun” hænger på væggen, hun har nemlig fået hendes maleri ” Dont look down” printet på sengetøj. Så nu har du på skønneste vis mulighed for at svøbe dig i kunst, selv i dine drømme. Sengetøjet er syet i økologisk bomuldssatin, og det koster 700 kr. for et enkelt sæt. Så det er faktisk en billig måde at få kunst ind i soveværelset.

Vil du se en anden kunstner, der også har bragt tekstiler ind i hendes kunst, så læs med her malene-landgreen-paa-gl-strand-og-i-noergaard-paa-stroeget/

Vibeke Lerfeldt Bjerkers sengetøj med maleriet "Dont look down" printet på det 100% økologiske bomuldssatin.

Vibeke Lerfeldt Bjerkers sengetøj med maleriet “Dont look down” printet på det 100% økologiske bomuldssatin.

Q & A med Vibeke Lerfeldt Bjerker om hendes kunst.

LN : Hvad er din baggrund for at arbejde med kunst ?

VLB : Jeg er autodidakt kunstner, men jeg har altid haft brug for at bruge min kreativitet. Jeg har arbejdet som grafisk designer i mange år og har malet i min fritid. Jeg har været på enkelte småkurser, bla hos Thomas Lindvig. Jeg har dog altid forsøgt at finde ind til mit eget formsprog og ikke læne mig op af andre.

LN : Hvordan kom du igang med at male?

VLB : Som barn tegnede og malede jeg meget, så det er svært at sige hvornår jeg gik igang med at male  – det har altid været en stor del af mig. Når jeg maler giver jeg slip på omverdenen og bliver ført af processen med at skabe. Den gode energi det giver mig at male, er jeg blevet mere opmærksom på som voksen. Som person går jeg efter det, der gør mig mest glad, og det gør arbejdet med kunsten. Over en årrække gik det op for mig, at det er arbejdet med kunsten, der giver allermest mening for mig, og derfor har jeg valgt at lægge al min energi der idag.

LN : Hvad inspirer dig?

VLB : Alt inspirerer mig, især hverdagen. Naturen, blomsterne, farver og former som jeg møder på min vej. Følelser og begivenheder kan også være indgangsvinklen til et maleri.

LN : Hvad er den specielle teknik du bruger, som giver dine billeder det akvarel-agtige look?

VLB : Akrylfarver, pensel og sukkerspray er mine primære værktøjer. Jeg bruger de farver der taler til mig og det gør lyse pasteller ofte. Jeg bruger dog også en mørkere farvepaletter for at skabe kontrast og balance.

LN : Laver du også litografier eller print af malerierne?

VLB : Jeg har trykt plakater af udvalgte malerier og er netop igang med at få produceret mit første litografi – det er jeg meget spændt på.

LN : Har du udstillinger planlagt i 2019, hvor man kan møde dig og dine værker ?

VLB : På MAD DESIGN & BOLIGMESSEN i Bellacenteret den 15- 17 marts kan man møde mig og mine værker.

Du er også altid velkommen til besøge mig i mit galleri på Jernbane Alle 95 i Vanløse og se mit udvalg af malerier.

Det smukke sengetøj er en fin måde at bringe kunst ind i soveværelset.

Det smukke sengetøj er en fin måde at bringe kunst ind i soveværelset.

Lad dig føre af processen med at skabe.

De hvide vægge er ikke længere indbegrebet af nordisk interiør stil. Vi er blevet modigere med farver, tapeter og heldigvis også original kunst. Billedevægge med posters med smukke foto, citater og tegninger har de senere år prydet væggene i hjemmene. Men der er en positiv tendens til, at vi bliver endnu modigere og går efter original kunst. Og her vælger vi kunst der “taler” til os. Så vores hjem får et mere unikt udtryk. Jeg elsker denne udvikling, i en tid hvor man fjerner flere og flere af de kreative fag i skolerne, og vi desværre alt for tidligt forlader formningslokalet og istedet dykker ned i de boglige fag. Der vil jeg gerne, at vi hylder kunsten endnu mere og bakker den op, så vidt det er os muligt og husker, som Vibeke siger “at lade os fører af processen med at skabe”.

Her kan du se hvordan jeg har lavet en billedevæg i sommerhuset

Tæt på de smukke farver og energiske mønstre.

Tæt på de smukke farver og energiske mønstre, her får du også indtryk at spray effekten, der gør Vibeke Lerfeldt Bjerkers værker så unikke.

Her finder du hende.

Er du blevet nysgerrige efter mere af Vibeke’s kunst, så skal du slå et smut forbi hendes galleri i Vanløse. Her står hendes store udvalg af malerier, og du kan få en snak om tilblivelsen med kunstneren selv. Du kan også låne et maleri med hjem for at se om det passer i dit hjem…eller måske oveni købet få dit helt eget maleri lavet efter dine ønsker. (Så længe ønskerne matcher Vibeke’s univers). Vibeke mener nemlig ikke, at kunst behøver være så højtidligt endda. Faktisk siger hun at det er op til beskueren at vende maleriet, som det passer dem bedst.

Galleriet ligger i Vanløse , Jernbane Allé 95, 2720 Vanløse

Online shoppen finder du her www.bjerker.com

Maleriet "dont look down" på 100 % Økologisk bomuldssatin. Et sæt koster 700 kr.

Maleriet “dont look down” på 100 % Økologisk bomuldssatin. Et sæt koster 700 kr.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Masser af inspiration på Kreative dage 2018.