Nytårsforsæt og status på året der gik…

Nyt år = nyt bling til sommerhuset

Reklame, da jeg har vundet armaturet, men jeg skriver jo egentlig kun om det, fordi jeg ikke ka’ la’ være.  Og fordi når jeg opdager noget godt, funktionelt design, så føler jeg mig da næsten forpligtet til at dele, ikk’?

Her d. 2 januar, vil jeg også lige sende et GODT NYTÅR ud til alle jer søde læsere, der følger, liker, kommenterer og gør mig SÅ glad….TAK for det…håber I har lyst til at blive hængende, så skal jeg gøre mit yderste for at inspirere så godt jeg har lært ;-).

The new luminaire from danish brand Damixa. The line is called Silhouet, and I choosen colour brass for an exclusive look.

The new luminaire from danish brand Damixa. The line is called Silhouet, and I choosen colour brass for an exclusive look.

Damixa er dansk design i særklasse.

Vi har fået nyt armatur til køkkenet i sommerhuset. Og vi har flottet os og valgt ét i messing, for det behøver jo ikke altid at være “rustik countrystyle”, bare fordi det er et sommerhus. Jeg havde simpelthen lyst til lidt luksus deroppe. Det er her vi er, når vi slapper af. Så hvorfor ikke nyde et lækkert nyt look omkring vasken, hvor vi tilbringer en del tid. Det er jo her vi har den ekstra tid til at lave mad, og da vi jo ikke har opvaskemaskine står vi også og vasker en del op….så NU bliver det REN LUKSUS….og jeg vil nyde hvert øjeblik med synet af dette top lækre armatur. Det er fra Damixa og fra deres serie Silhouet. Den er designet af design duoen Halskov & Dalsgaard. Christina Halskov udtaler “Med Silhouet har vi forsøgt at skabe en moderne, enkel og indbydende serie af armaturer, som er en glæde at bruge i hverdagen. Ideen var at designe et gedigent “no-nonsense” produkt i et design og en kvalitet, som holder i mange, mange år” Det syntes jeg de er lykkedes rigtig godt med ! Det er toplækkert og på sigt kunne jeg godt tænke mig at skifte på badet også…men der har jeg også planer om nye klinker og en lidt større renovereing….såååå….det kræver et større tilløb.

Vil du se hvordan jeg lavede de nye køkkenlåger til sommerhuset, så kig med her.

before with the old luminaire and see the big difference it does with the new brass one from Damixa.

before with the old luminaire and see the big difference it does with the new brass one from Damixa.

Monteringen af armaturet.

Okay, jeg ved godt at min mand har hænderne  godt skruet på, men hey, det tog ham max. 10 minutter at monterer dette armatur…det var nok det at tømme skabet under vasken, der tog længst tid ;-). Nej, det skal bare lige siges, at det virkelig er noget af det letteste at gøre.

The coulor here is brass, but it comes in crome and black aswell.

The coulor here is brass, but it comes in crome and black aswell.

Tænk miljø og bæredygtighed- i al hvad du køber.

Og så er en af fordelene ved at vælge et dansk armatur fra Damixa…..det er lokalt produceret i Odense…Det i sig selv er bæredygtigt, og det skaber arbejdspladser. Der er så mange fordele ved at tænke i lokalt producerede varer, som jeg godt kunne tænke mig, at man bliver mere opmærksom på. Ja, jeg ved godt at det ikke er sikkert produktionen er 100 % miljøvenlig. Men vi ved alle at herhjemme er kravene til miljøvenlig produktion højere end i mange andre lande.  Vi ved også at en af de store syndere er fragten af varer, der udleder alt for megen CO2. Jeg syntes hele problematikken, med at man flytter så mange arbejdspladser ud af landet er virkelig vigtig – også at tænke ind i hele regnskabet med en bæredygtig produktion. For det gavner ikke, at vi om nogen år ikke har en eneste dygtig håndværker herhjemme, fordi vi har flyttet al den type produktion ud af landet, til lande med en lavere løn. Og har haft fokus på at uddanne de unge til boglige fag. Jeg stemmer for, at prøve at bevare nogle af de ekspertiser vi har indenfor de gamle håndværk. Det var lige mit lille politiske opråb…

Et andet brand, der tænker vandbesparelse ind er Oras, det kan du læse om her 

The luminaire has a rub off function at the tab so calcium can be rubbed off with your fingertip.

The luminaire has a rub off function at the tab so calcium can be rubbed off with your fingertip.

Gode grunde til at vælge Silhouet fra Damixa.

Antiskoldning: Denne funktion begrænser grebets bevægelse, så der ikke åbnes for det allervarmeste vand ved et uheld. Funktionen er valgfri under installation af armaturet.

Rub clean: På Silhouets brusesystem er det nemt at fjerne kalk på brusehovedet. Man skal blot gnubbe med en finger på den fleksible gummioverflade for at fjerne kalkaflejringerne.

Kold start: Denne funktion giver kun koldt vand, når grebet er i midterposition. Det nedsætter unødigt forbrug af varmt vand og sparer på energien.

Eco save: Man kan selv vælge, hvor meget vand, der skal løbe gennem armaturet. En lille skrue inde i armaturet på kartuschen gør det nemt at finde lige netop det flow, der sparer på vandet, uden at gå ud over komforten.

Fakta om Damixa.

Damixa blev grundlagt i 1932 under navnet Smith & Co. denne virksomhed producerede reservedele til motorcykler. 20 år senere begyndte de også at lave fittings til VVS branchen. Her blev grunden lagt til det vi idag kender som Damixa. De er siden blevet kendt for deres innovative løsninger og danske design.

Damixa har stor fokus på en bæredygtig produktion og et højt kvalitetsniveau. De har en lang tradition for at lave armaturer og derigennem tilegnet sig stor ekspertise.

Følg Peekaboodesign her  
Youtube
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsforsæt og status på året der gik…