Få de nyeste 2019-2020 interiør tendenser her - part 5.

Blue light cut shades til skærmbrug.

Reklame, dog skrevet af egen fri vilje, og uden økonomisk honorar…det er simpelthen fordi jeg syntes det er vigtig info til alle jer, der ligesom jeg sidder mange timer dagligt foran en skærm.

Blue light cut, beskytter dine øjne.

Det viser sig, at de blå stråler /det blå/violette lys, som både computerskærme, tablets og telefoner udsender er skadeligt for vores øjne…Og ja, jeg vidste det faktisk godt, men jeg troede ikke der var så meget at gøre. Andet end at skære ned på skærmforbruget. Men jeg har fundet den nemme og billige løsning hos Monkeyglasses. De har lige nu skærmbriller, der tager det skadelige lys fra skærmene til kun 375 kr..Det blå lys fra diverse skærme har en høj frekvens og er derfor meget hårdt for dine øjne, du bør derfor bruge skærmbriller med “Blue light cut”. Dette gør at dine øjne ikke udsættes i så høj grad for strålerne, som hvis du sidder med en almindelig skærmbrille. Faktisk burde man sidde med solbriller på foran skærmen….altså hvis ikke du har dette Blue light cut på dine skærmbriller.

My new eyewear from Monkeyglasses, with the the Blue light cut to avoid the high frekvens rays from the screens.

My new eyewear from Monkeyglasses, with the the Blue light cut to avoid the high frekvens rays from the screens.

Fordele og ulemper ved skærm lys.

Løsningen for mig er blevet dette par briller, med både anti refleks og Blue light cut. For så tager jeg mine forholdsregler i forhold til for meget af det blå lys. Dog skal det siges, at hvis vi går udenfor en dag med overskyet vejr, og IKKE har solbriller med UV beskyttelse på i bare en time, så belaster det øjnene ligeså meget, som 30 timer foran en skærm med blåt lys. Og man laver jo også lysterapi for folk med tendens til vinterdepression. Dette lys hjælper dem til at se lysere på tingene (so to speak ;-)) Men det virker altså også lidt på samme måde som UV stråler, som vi jo altid beskytter os mod, dog ikke lige så kraftigt. Men jo ældre man bliver, jo vigtigere er det at passe på øjnene. Det er nemlig en kendsgerning, at de bliver svagere med årene. Musklerne i pupil, hud og de andre dele af øjet bliver løbende slappere. Da vores skærmforbrug de senere år er steget markant vil bivirkningerne først blive tydelige sikkert indenfor de kommende år.

The glasses I choose have a classic look, and suits almost any personality.

The glasses I choose have a classic look, and suits almost any personality. I use the huge metal bug from Broste Copenhagen as a eyewear holder.

Here you can see that the bars on the glasses looks like wood.

Here you can see that the bars on the glasses looks like wood or horn.

Tip til din telefon.

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der findes en indstilling, som gør at din telefon og tablet automatisk trækker det blå lys ud. (Tak til kloge mine læsere;-)) På den måde bliver det meget mere behageligt for dine øjne, når natten falder på. Jeg fandt frem til på min telefon at indstille “blåt lys-filter”. Det er ret simpelt og på en Samsung ligger det i kontrolpanelet. På en Samsung går du i indstillinger > skærm > Blåt lys-filter slår du til. Min gør nu det, at den ved solnedgang til solopgang reducerer den det blå lys på skærmen, hvilket gør at det ikke belaster dine øjne så meget. Det skal dog siges at skærmen bliver meget gulig. Så hvis du arbejder med billeder på din skærm er det ikke så smart; så skal du have på briller med Blue light cut. Jeg er ret sikker på, at du kan gøre det samme på en Iphone og diverse tablets.

I also bought shades to click on, so now I can drive without pinching my eyes together.

I also bought shades to click on, so now I can drive without pinching my eyes together. My boots are from Tamaris, you can find them here and jacket from H &M found 2-hand and the lightknitted scarf is from Part Two.

Click-on – når jeg skal udenfor.

Og ja, det er faktisk sådan en lille click-on solbrille, og jeg syntes det er top smart….for jeg sidder altid i bilen, når solen skinner, og tænker “ok…jeg kan se, men jeg bliver blændet totalt” for det har jo været umuligt at lave “lag på lag” metoden med briller og solbriller…(er sikker på det kunne se ret sjovt ud, og jeg ville helt sikkert møde en del undrende blikke, når jeg holdt i lyskryds ;-)) Så nu er løsningen disse click-on solbrille glas….og ja, kald mig bare morfar…men jeg er VILD med dem…og hvis først du prøver dem, er jeg ret sikker på, at du også bliver det.

The glasses and the click-on shades...all a cheap and fashionable solution to a problem that might not seem relevante now, but maybe in 5 years times after many hours in front of the laptop, you will be happy that you spend a few pennies on these glasses.

The glasses and the click-on shades…all a cheap and fashionable solution to a problem that might not seem relevante now, but maybe in 5 years times after many hours in front of the laptop, you will be happy that you spend a few pennies on these glasses.

The new “wauv”collection from Monkeyglasses.

Og ja, jeg måtte også lige se den nye kollektion…og jeg er har det som et barn i en slikbutik….jeg har lyst til dem alle. En af de nye ting de viser er farvede glas i almindelige briller….uhhh…de er så cool, jeg faldt pladask for disse med kantet pudder farvet metal stel, og med let tonet glas….men de åbenbart også en stor succes…

Læs også Trænger du til et kompliment, hvor jeg fortæller meget mere om Monkeyglasses og deres bæredygtige tankegang bag brandet.

This style is called Pili and has coloured glasses....I love the 70'ies style and find it super elegant with the coloured glass.

This style is called Pili and has coloured glasses….I love the 70’ies style and find it super elegant with the coloured glass. You can find them here.

Men jeg endte med at stå med disse to par….A er tynde og med denimblåt metal stel. De er lidt store, men meget feminine…B er over i lidt retro cateyes, lavet af sort genbrugs acetat og en elegant guldkant rundt om rammen og guld stænger…super skønne lidt mere markante…

Hjælp mig !

Hvilken syntes du jeg skal vælge, hvis jeg skal have nye briller ?

I tried the new collection, and fell in love with these two frames...which one do you prefere?

I tried the new collection, and fell in love with these two frames…which one do you prefere?

Følg Peekaboodesign her: 
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få de nyeste 2019-2020 interiør tendenser her - part 5.