Kvinde-kend din kop.

Årets bedste film – Green Book.

Ja, vi har også kun start februar, så er det lidt nemt at skrive ÅRETS BEDSTE FILM, men faktisk vil jeg sige, at det er en af de bedste film, jeg har set i flere år. Jeg var underholdt fra start til slut og den tager alligevel 130 minutter, så det er faktisk ret godt. Filmen foregår i USA i 1962 hvor racekonflikten deler landet.

Movieposter for the film Green Book.

Movieposter for the film Green Book. Foto. Nordisk Film.

Den fortjener flere Oscars.

Hovedrollerne bliver spillet sublimt af Viggo Mortensen og Mahershala Ali. Viggo Mortensen spiller Tony Lip, der er italiensk/amerikansk dørmand på en natklub i New York. Da natklubben skal renoveres mangler han arbejde i et par måneder. En mulighed for at blive chauffør for den afroamerikanske klassiske pianist, Don Shirley (spillet af Mahershala Ali) dukker op,  og han slår til. Filmen er nomineret til hele 5 Oscars en for bedste skuespiller, en for mandlige birolle, en for bedste film, en for bedste klipning og en for bedste originale manuskript.

LÆs også om en anden oscar vindende instruktør her stanley-kubrick-filmkunst-du-boer-se

At the jobinterview at Don Shirley's apartment on top of Carnigie Hall.

At the jobinterview at Don Shirley’s apartment on top of Carnigie Hall. Foto. Nordisk Film.

Doktoren, der viste sig at være pianist.

Da Tony Lip går til jobsamtalen, tror han at det er en doktor han skal være chauffør for, men Don Shirley er en meget dekadent klassisk pianist. Don Shirley skal spille rundt i de sydlige stater i USA, hvor racismen overfor afroamerikanerne stadig er meget udbredt. Men med Tony Lip’s baggrund som udsmider (public relations) er han den perfekt til jobbet, der for pladeselskabet handler om at få Don Shirley sikkert frem til hvert job.

Dolores Vallelonga (Linda Cardellini, left) watches as her husband, Tony (Viggo Mortensen) says goodbye to their sons Frankie Vallelonga (Gavin Foley, left) and Nick Vallelonga (Hudson Galloway, right) in Green Book, directed by Peter Farrelly.

Dolores Vallelonga (Linda Cardellini, left) watches as her husband, Tony (Viggo Mortensen) says goodbye to their sons Frankie Vallelonga (Gavin Foley, left) and Nick Vallelonga (Hudson Galloway, right) in Green Book, directed by Peter Farrelly. Foto. Nordisk Film.

Filmens titel.

Henviser til en lille grøn bog, pladeselskabet giver Viggo Mortensen (i filmen Tony Lip) med da han får jobbet som chauffør for den afroamerikanske klassiske musiker der skal på en tourné i sydstaterne i USA. Bogen er en slags rejseguide til datidens afroamerikanere, så de vidste hvor de var velkomne, når de skulle på ferie. Her kunne de se hvilke hoteller og moteller, der var åbne for dem.  Og den kørte de så efter for at undgå ballade.

Venskab på tværs af hudfarve.

Filmen er stadig meget aktuel, for selv om man idag måske ikke oplever racismen så voldsomt, som det var i 1960’ernes USA, så er der stadig steder, hvor der er plads til forbedringer. I filmen skildrers både racismen mod afroamerikanerne, men også italienerne. Men de to mænd udvikler et tæt venskab på trods af deres forskelligeheder, og dialogen mellem dem gennem filmen er både hylende morsom og dybt alvorlig. Det er en film man går fra med et smil på læben på trods af det alvorlige emne som racisme jo er. Filmen er instrueret af  Peter Farrelly.

The conversations in the car driving through the south of America is fantastic.

The conversations in the car driving through the south of America is fantastic. Foto. Nordisk Film.

Den er et MUST-SEE.

Filmen har premiere i Nordisk films biografer d. 21 Februar, men i nogle Kino biografer allerede imorgen. Så check din lokale biograf ud og så må du bare afsted…den er virkelig virkelig god. Og kæresten vil også elske den…Så det er snart valentines dag, måske du skulle inviterer ham i biffen. I bliver glade for det. Og ellers er der jo også A star is born….men den er nok til den lidt tøsede side…men stadig en god film med masser af LOOOOVEE og god musik.Tony Lips wife Dolores, gets the best poetic love letters from her husband while he is away. Written him written with help from Don Shirley,

Tony Lips wife Dolores, gets the best poetic love letters from her husband while he is away. Written with help from Don Shirley,

Hvis du har lyst til en lidt smallere fil så læs eventuelt denne anbefaling aquarius-en-film-om-superpower-women/

Følg Peekaboodesign her: 
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

  • Den skal da ses! Jeg er omsider begyndt at gå i biografen igen, efter en årelang pause, og har nydt bl.a. A Start is Born og Bohemian Rhapsody – denne lyder som en værdig opfølger.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja…Jeg har det på samme måde…alt for længe imellem bif besøg…men så også a star is born og var helt solgt…man er vel lidt håbløs romantiker 😊😉 men denne er noget helt andet…Den er sjov og beskriver nogle typer helt fantastisk…Jeg er sikker på du vil elske den. God dag i det Italienske…kun lidt misundelig 😉 Kh Lene

      Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvinde-kend din kop.