Årets bedste film - Green Book.

I lost my heart in Morocco-travel tip

Smørhullet midt i  en argan plantage.

Jeg er lige kommet hjem fra Marokko, og jeg er VILD med landet….og rigtig vild med at være “på landet” i landet. Det er mit første besøg i Marokko, og jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente.  Andet end en masse farverige tæpper, og så havde jeg naturligvis hørt rigtig godt om maden og deres gæstfrihed. I denne post vil jeg bare skrive om vores første bolig, som vi lejede via airbnb. Vi havde ledt efter en bolig med pool og lidt lækkerhed, så vi “bare” kunne nyde varmen i de 3 første dage. Det gjorde vi så her i dette smørhul midt i en argan plantage nær Atlanterhavet og en lille by der hedder Tidzi.

The entrance to the small heaven on earth in Tidzi, Morocco.

The entrance to the small heaven on earth in Tidzi, Morocco.

I’m wearing.

Jeg har en Bum bag eller hip pounch på fra Qwstions bananatex collection. Den har været min tro følgesvend på hele turen…enten sådan her som crossbody eller som bæltetaske….den har perfekt størrelse til det nødvendige og så er hænderne fri til alt muligt andet. Og ja, jeg ELSKER at den er lavet af bananfibre, den er total bæredygtig. Men den ret cool historie om det materiale kommer her på bloggen inden længe. Du kan finde tasken her. De røde sunnies fra Have a look bryder mit monokrome look. Du kan finde dem her. Flip flops er altid fra Havaianas og kan findes her. Plisseret nederdel kan du finde alle mulige steder, min er en gammel sag, og det samme gælder den gråmelange top fra basic apparel.

Har du ikke mod på at tage så langt væk, så læs her om en perle på Fanø. soenderho-kro-gourmet-og-historie-du-ikke-vil-hjem-fra

the simpel interior of the villa.

The simpel interior of the villa.

Nordisk enkelthed midt i ørknen.

Boligen har det hele, den ligger øde – i en dal midt i en argan plantage. Den er meget smagfuldt indrette med naturlige materialer. Møbler og interiør er hovedsagelig håndlavet fra området. De har solfangere til at lave energi, og en have fyldt med frugter og krydderier fra egnen. Haven både inde ved poolen, men også udenom huset er så umådelig smuk. Det hele bliver passet af en sød opsynsmand, der også sørger for at poolen er ren og lækker.  Denne bolig er helt unik og jeg er sikker på, at I også vil elske nogle dage her væk fra Marrakesh’s pulserende liv. Så jeg vil dele den med jer. Den ligger ca. 5 km. fra en MEGET lille by, der hedder Tidzi. Som ligger ca. 25 km. fra Essauria, der er en ret fin lille fæstningsby med en skøn medina. Her er udemærkede restauranter og alt godt fra markedet. Og der ligger også de bedste strande til surfing, hvis man er til det.

Læs også om portugals-first-eco-hotel

This is the view from the terrasse in front of one of the bedrooms.

This is the view from the terrasse in front of one of the bedrooms.

Tips til bilisten i Marokko.

For at komme til den lille oase, bliver I nødt til at leje en bil. Huset ligger ned ad nogle grus stier, så den skal være terrængående, altså en SUV. Jeg var faktisk blevet advaret om at deres færdselspoliti skulle være ret emsige….og det skal jeg love for, at de levede op til. Vi nåede lige at svinge ud fra Avis udlejningen i lufthavnen, før vi blev vinket ind af en venlig betjent. Og der sad vi uden cash og med et meget gebrokken fransk…så den stakkels betjent gav op og lod os køre efter at han vist forklarede, at vi havde kørt over for rødt…og det blev ikke sidste gang vi talte med deres ordensmagt….det er jo normalt ikke noget man praler med, så jeg skriver det KUN for at I er meget opmærksomme på fartgrænser, hvis I som os planlægger at køre rundt  dernede. For vi køre faktisk rigtig pænt, men om du så kører 5 km/t for meget, så koster det altså og der er foto fælder mange steder langs vejene.

even before you enter the gate, you sence the beauty of the place. Even before you enter the gate, you sence the beauty of the place.

Pool og grill på terrassen.

Pool området ligger lige ud for huset med stuen, køkken og spiseplads. Det er lavet så du kan tænde en gasgrill og lave mad udendørs. Det valgte vi at gøre den ene dag, hvor vi havde været inde i Essauria og shoppe i medinaen. Da vi kom hjem, trængte alle til en tur i poolen og en halv time i solsengen. Og så var det perfekt at tænde op i gasgrillen og smide lidt kylling og grønsager på og så var aftensmaden klaret på  terrassen. Det kan varmt anbefales, og faktisk kan de også sørge for en kok på stedet, men det gjorde vi ikke brug af.

the super relaxing poolarea.

The super relaxing poolarea.

We did some simple cooking with vegetables and chicken from the market in Essauria.

We did some simple cooking with vegetables and chicken from the market in Essauria.

Perfekt til afslapning med familie og venner.

Skal du afsted med familien eller er i nogle venner der skal afsted sammen, er huset i Tidzi perfekt. Værelserne ligger ligesom rundt om gårdhaven / pooloområdet og huset med køkken og opholdsstue.  De er store og rummelige og har dobbeltsenge, så der kan på nuværende tidspunkt sagtens være 6 voksne og et par mindre børn der også. Og det ser ud til at de er ved at bygge mere plads til, så kigger du om et år kan det være der er endnu mere plads.

The heaven on earth in Morocco.

The heaven on earth in Morocco.

Følg Peekaboodesign her 

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets bedste film - Green Book.