Weather rapport SNOW is coming....

Weekend tip – Uniqlo indtager Skandinavien.

Inviteret til pressevent.

The Uniqlo store in Copenhagen was packed with guests and press at the pre-opening event last friday.

The Uniqlo store in Copenhagen was packed with guests and press at the pre-opening event last friday.

New shop in town.

I sidste uge åbnde Uniqlo butik på Strøget i København….Kender du ikke allerede Japanske Uniqlo, så vil du helt sikkert komme til det. Det er life-wear – ikke at forveksle med fashion. De laver hverdagstøj af høj kvalitet. Deres filosofi er netop, at det skal være simpelt og funktionelt. De er stærke på deres udvikling af materialet heattech, et materiale de anvender til underwear. Det er designet til koldt klima, materialet bliver bioopvarmet, afviser fugt, holder på varmen og forhindrer statisk elektricitet. Og lige nu i skrivende stund kan man vist godt kan sige, at have gavn af lige præcis det herhjemme.

LÆS OGSÅ om åbningen af den nye Paul Smith butik fashionweek-lifestyle

They have made some co-operations with danish brands such as Biomega bikes. Because bikes are such an integrated part of our urban lifestyle.

They have made some co-operations with danish brands such as Biomega bikes. Because bikes are such an integrated part of our urban lifestyle.

In the kidswear department they have made a co-lab with danish LEGO.

In the kidswear department they have made a co-lab with danish LEGO.

Knitwear that last.

Derudover har de en linie strik, der bliver strikket på specielle maskiner, der strikker bluser, kjoler og meget andet i ét stykke, det vil sige ingen sammensyninger. Som strikdesigner ved jeg, at Japan ALTID har været stærke på udviklingen af strikmaskiner, men dette er ret vildt. Og stylene er super fine, de har fokus på, at det er klassiske styles du kan bruge i til lang tid, så de ikke bliver umoderne.

The knitwear is in highquality yarns and the colours are carefully choosen by their designteam.

The knitwear is in highquality yarns and the colours are carefully choosen by their designteam.

Bæredygtigt på den enkle måde.

Deres måde at håndtere bæredygtighed på er måske den enkleste. De mener det handler om at skabe tøj af høj holdbarhed både i kvalitet, men også stil. De går hellere efter det underspillede look end et nyt fashion lune. Det skal være sådan, at du kan tage dine køb frem om 10 år, og stadig have lyst til at tage det på. Og hvis du foorbruger mindre er du naturligvis også mere bæredygtig, for så er DU ikke med til at forurene ved mer-produktion. Yuki Katsuta, Head of Research & Development for modekæden Uniqlo har udtalt til Politiken, at materialer og produktion selvfølgelig skal være iorden. Men at det handler mere om holdbarheden af produkterne. og fortæller »Min datter købte nogle kjoler fra Uniqlo, da hun var 12 år; hun gik med dem i folkeskolen og brugte dem også i gymnasiet og på universitetet. I dag er hun 29 og arbejder for et fancy fransk modemærke i New York. Hun tager stadig de kjoler på på arbejde, og folk spørger, hvor hun har købt dem. Det er holdbarhed og bæredygtighed, hvis man kan skabe tøj, der virker i alle aldre«.

The japanese accuracy seen in the piles of printed teeshirts

The japanese accuracy seen in the piles of printed teeshirts

læs også om det danske brand Carcel, der iøjeblikket har pop-up shop i Storm i København. carcel-new-danish-design

from the new Uniqlo store in Copenhagen.

Display from the new Uniqlo store ifrom the new Uniqlo store in Copenhagen.n Copenhagen.

The japanese and danish design similarities.

Generelt er Uniqlo kendt for deres Japanske minimalisme, og deres gode priser. Jeg har altid selv lige skulle forbi butikken, de åbnede i London i 2001, når jeg er derovre. Idag har de 11 butikker i England, 25 i Frankrig, 5 i Tyskland, 3 i Belgien, 2 i Spanien og 1 i Sverige. Og nu også København, som de har store forventninger til, fordi vores designtraditioner minder, så meget om hinanden. Og deres enkle design vil helt sikkert appellere til vores smag. Deres filosofi om at lave design, der holder mange sæsoner er helt rigtig i en tid, hvor vi har meget fokus på mindre forbrug, og istedet købe få ting af højere kvalitet. Her er den høje kvalitet bare ikke dyrere.

Så smut forbi butikken og lad dig inspirere.

The designs from Uniqlo are all simple and functional. Their focus is on the hightech qualities and the classic longlasting designs.

The designs from Uniqlo are all simple and functional. Their focus is on the hightech qualities and the classic longlasting designs.

Følg Peekaboodesign her 
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weather rapport SNOW is coming....