Design konkurrence- du kan designe din helt egen HÅG kontorstol

Luxaflex- når et gardin ikke bare er, et gardin !

Reklame for  Luxaflex.

Automized and costumemade blinds from Luxaflex.

Automized and costumemade blinds from Luxaflex in our livingroom, that used to be a shop, so you can from the rest of the apartement look down to this room.

Jeg har aldrig været en “gardin-pige”.

Jeg troede aldrig, at jeg skulle skrive eller sige dette, men nu kommer det….jeg er VILD med vores nye gardiner. Jeg har også altid sagt, at jeg ikke havde noget problem med, at folk kunne se direkte ind i vores hjem. Men hey, det giver nu alligevel en anden frihed, at kunne rende splitterravende kong Hans gennem lejligheden, eftersom badet er i kælderen og soveværelset i stueetagen…så hver morgen har jeg spejdet ud, om der var nogen ude på gaden eller bussen lige var på vej forbi….for ja, jeg har det fint med min krop, men alligevel er det jo ikke sikkert alle andre har det…lige fra morgenstunden. Så forestil jer hvordan jeg fra at snige mig langs væggen op ad trappen, nu løber lidt for ”glad hippie” agtigt gennem lejligeheden hver morgen efter bad ;-))). Okay, kan godt høre jeg blev meget personlig der…anyway, that’s my life !

the curtains covers most of the window and still let some light in.

The curtains covers most of the window and still let some light in.

Vores stue og dens smukke store vinduer.

Vores lejlighed er en gammel kolonialbutik på Østerbro. Dvs. at der er ligesom et butikslokale i næsten gadeplan (2 trin op). Det rum har store vinduer. På et tidspunkt skulle hele ejendommen have nye vinduer og vi skulle også skifte dør og vinduer i ”butikken”. Det var fint, for det oprindelige med træ i bunden og knap så isolerede glas foroven, var ikke helt optimalt i en stue. Den gamle butiksdør blev skippet, og der blev muret op til en højde på ca. 180 cm fra gadeplan. Og så blev der sat kæmpestore vinduer i, der passer til buerne på husets facade udenfor. Det giver et rum der er fyldt med naturligt lys, og helt klart det jeg faldt for, da jeg i sin tid købte lejligheden. Rummet har samme loftshøjde som resten af lejligheden, der ligger måske 100 cm højere. Så dernede er der nok næsten 4 meter til loftet…Og det jeg ELSKER allermest ved hele lejligheden, er klart det rum… det er lyset dernede, og derfor har jeg altid været meget bange for at hænge gardiner i vinduerne.

My cat jumps up every time the blinds go up or down, she can't seem to figure out how it works with the motorized movement.

My cat jumps up every time the blinds go up or down, she can’t seem to figure out how it works with the motorized movement.

For der skulle ikke være noget der skæmmede de store vinduespartier, og der skulle ikke være noget det holdt bare den mindste lille solstråle ude. Men så skete det uventede, jeg fik øjnene op for Luxaflex og deres Duette gardiner. Når de er rullet op fylder de så lidt, at de næsten bliver usynlige. Gardinerne kan blive skræddersyet til præcis dit vindue, så jeg behøvede ikke tænke standard mål og den slags. Og det meste bliver faktisk produceret i Nordjylland, hvilket jeg jo rigtig godt kan lide. Der er ikke noget som lokal produktion for bæredygtigheden.

When you only need to get a bit of shade you just bring the curtains a bit down.

When you only need to get a bit of shade you just bring the curtains a bit down.

Det du ikke vidste, at gardiner også kan.

Jeg havde jo en idé om at gardiner er noget vi trækker for og fra- alt efter behov og hvor meget vi gider. Og så har gardiner jo forskellige udtryk i en styling, men det var nok også det jeg havde af præferencer til gardiner. Men så var jeg til præsentationen af Duette gardiner fra Luxaflex, og de er som skrevet ikke BARE noget man trækker for. De kan SÅ meget mere. De kører op og ned af sig selv, du har en app og kan styre derfra eller via deres fjernbetjening Powerview. Vi taler motoriserede gardiner.

Luxaflex duette blinds with motorized function that can be controled by the Powerview remote or app.

Luxaflex duette blinds with motorized function that can be controled by the Powerview remote or app.

PowerView for any gadget-girl.

Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg er lidt en ”gadgetgirl”, og jeg PRISER alle hjælpemidler i hverdagen velkommen. Så jeg må indrømme, at der ikke har været nogen forbi her uden jeg liiiige skulle vise hvad mine gardiner kan….med en fjernbetjening. Så det med at du kan lave nogle favorit indstillinger, hvis du ved solen lige generere lidt, når den står på en bestemt måde, så laver du en ”scene” i app’en PowerView. Det vil sige, at du stiller gardinet, så det skygger perfekt, og opretter en scene. Når så du oplever solen igen står lige sådan, så er det bare at trykke på den scene i appen, og den husker præcist hvordan gardinet skal stå, og kører det i stilling. Det er super smart. Disse scener kan også indstilles til at gentage sig hver dag eller måske kun i weekenderne…alt efter lige præcis DIT behov.

the remote for the powerview is so easy to use. And if you can't find it you just use the powerview app on your phone or other device.

The remote for the powerview is so easy to use. And if you can’t find it you just use the powerview app on your phone or other device.

Min morgenscene.

Så hvis du, som jeg skal rende gennem stuen, og helst ikke vil ses, men godt ved, at det er de nederste 80 cm. folk ude på gaden kan se ind af. Ja, så laver du en ”scene” på app’en, og den kan du så indstille dine gardiner til at indtage hver morgen kl. 06,00 til 07,00  f.eks. Så har du i den time gardinerne nede, og du kan løbe rundt ”au natureal” uden at bekymre dig om naboer eller andet godtfolk, der kunne finde på at kaste et blik ind ad dine ruder. Jeg syntes det er genialt…jeg har indstillinger på alle mine gardiner…og du kan også indstille efter solopgang og solnedgang, så checker appen selv gardinets placering, og hvad tid solen står op og går ned der. Så i spisestuen ruller gardinet ned 1 time efter solnedgang, det er da smart.

When you need to cover just a part of the window, these blinds can go from the top down and only cover the middle part of the window.

When you need to cover just a part of the window, these blinds can go from the top down and only cover the middle part of the window.

Hvordan bruger jeg dem i hverdagen.

Jeg bruger stuen meget ofte til foto, da der netop er det gode lys. Men der kan faktisk også være tidspunkter på dagen, hvor der kommer for meget lys ind og det derfor skaber for mange skygger. Da de lige var blevet monteret tog jeg migselv i at stå og lave nogle foto, og tænke at jeg lige skulle hænge et tæppe op for at fjerne en skygge. Indtil det slog mig at jeg selvfølgelig bare skulle køre gardinet ned, så det stod og tog lige præcis den skygge. Og det er jo genialt, for jeg kan stadig få lys ind foroven og forneden, så rummet bliver ikke mørkelagt, men jeg kan fjerne den skarpe sol.

this curtain has a slightly olivegreen to it, that matches the raw walls perfectly.

This curtain has a slightly olivegreen colour to it, that matches the raw walls perfectly.

Isolering og mørklægning- er endnu et plus.

Ja, det lyder måske fjollet, men faktisk har Duette gardinerne også en isolerende effekt. Og det kan man tydeligt mærke, når man ruller op om morgenen. Her i vintermånederne kan de hjælpe med, at holde varmen inde. Det kan du læse mere om her. Derudover har det gardin vi har fået monteret i soveværelset også mørklægningseffekt, så der bliver kulsort, når det bliver rullet ned. Faktisk så mørkt, at min mand måtte tænde hans lommelygte, da han skulle i seng, da jeg var gået i seng inden ham. Det har vi aldrig været vant til ;-), vi har haft nogle tynde folde gardiner i en tynd hvid bomuld, så det var ikke meget lys de lukkede ude. Så pludselig kan man faktisk også i weekenderne sove meget længere…

It has been a bit of a challange to find out how to keep all my green plants in the windows even though there is these blinds that goes up and down. But I figured it out by scaling up in size and down in numbers.

It has been a bit of a challange to find out how to keep all my green plants in the windows even though there is these blinds that goes up and down. But I figured it out by scaling up in size and down in numbers.

Tip til blid vækning om morgenen.

I hverdagene har jeg lavet en scene, hvor gardinet kører 50 cm. ned fra oven, når vækkeuret ringer første gang om morgenen. Så bliver det automatisk lidt lysere i rummet, og kroppen kan stille og roligt vænne sig til, at det er ved at være tid til at vågne. Det er altså en perfekt måde at vågne på, så ligger jeg og ved at jeg må snooze 2 gange og øjnene er allerede indstillet på lyset.

The windowsill invites to make some clean stillebens.

The windowsill invites to make some clean stillebens.

Luxaflex kan meget mere end dette.

Er du mere til tunge velour gardiner fra gulv til loft, så kan du også få det fra Luxaflex, men det har bare ikke her været mit fokus. Det skal jo  næsten nævnes, fordi det er så markant en tendens i tiden, at bruge masser af tekstiler i boligen. Luxaflex har både de tynde transperante typer og de kraftige strukturerede tekstiler. Men der vil jeg også anbefale dig at smutte ind og kigge her.

Følg Peekaboodesign her 

Alle ord er egne, og teksten har ikke været gennem censur inden den er publiceret. Jeg skriver KUN om produkter, jeg mener har relevans og gavn for mine læsere.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Design konkurrence- du kan designe din helt egen HÅG kontorstol