Luxaflex- når et gardin ikke bare er, et gardin !

Kunst er mere end plakater på væggene.

Skab personlighed i din indretning med kunst.

Der findes mange tendenser i boligindretningen, men en af de stærkeste er dog stadig, at vi skal skabe PERSONLIGE hjem. Hjem med unika ting, og her kommer kunst ind i billedet, so to speak !. Det kan være arvestykker, genbrugsfund eller kunst af den ene eller anden slags. Husk når vi taler kunst kan det være alle typer for kunst og kunsthåndværk.

My gallerywall in the bedroom. From top left a small watercolor painting by Louise Dorph, next to that a small round ceramic artwork by Klejn & Strup, the textile wallhanger is made by me long time ago under that there is the poster Gradient by Vissevasse beside that to the right you see a blueish ceramic wallhanger, this is found secondhand and I have no clue who the artist is. And beside that there is a gold tassel, just because I like it. And beside that a vintage flowervase in art nouveau look this is a fleamarket find and below that you see a textile wallhanger from Klejn & Strup. The metal frame with double layer of glass is from Ib Laursen and I added the palm leaf myself, and in the middle you see the beautiful golden metal flower from Eden Outcast.

My gallerywall in the bedroom. From top left a small watercolor painting by Louise Dorph, next to that a small round ceramic artwork by Klejn & Strup, the textile wallhanger is made by me long time ago under that there is the poster Gradient by Vissevasse beside that to the right you see a blueish ceramic wallhanger, this is found secondhand and I have no clue who the artist is. And beside that there is a gold tassel, just because I like it. And beside that a vintage flowervase in art nouveau look this is a fleamarket find and below that you see a textile wallhanger from Klejn & Strup. The metal frame with double layer of glass is from Ib Laursen and I added the palm leaf myself, and in the middle you see the beautiful golden metal flower from Eden Outcast.

Genbrug eller arvegods.

Jeg har alle faktorer i spil…jeg elsker genbrugsfund. Lykkerusen når jeg har fundet en vase, et ophæng eller en sjov figur, jeg længe har ledt efter, eller falder over en dims jeg slet ikke vidste, at jeg manglede. Det kan altsammen bidrage til et personligt stilleben i mit hjem eller i mit arbejde. Jeg går på jagt alle steder efter den slags. Men selvfølgelig er sommerens mange loppemarkeder en guldgrube til at finde det. Men husk også at tage et smut forbi de lokale genbrugsbutikker. Det er ofte her, at jeg finder ting, som andre er blevet trætte af, men i sammenhæng med mine ting får de lov at “shine” på ny.

Jo, jeg har før skrevet om Styling med loppefund, det kan du gense her guide-til-styling-med-loppefund

In my window sill right now I have flowers and fleamarket finds. THe vase is from the danish ceramic Michael Andersen and the tray is from Søholm both lived and worked on the island of Bornholm which is known for it's ceramics.

In my window sill right now I have flowers and fleamarket finds. The vase is from the danish ceramic Michael Andersen and the tray is from Søholm both lived and worked on the island of Bornholm which is known for it’s ceramics.

Over the sofa I have shelfs with all kind of colorful vintage finds and heirlooms mixed with sculptures the girls made in artclass and more vintage finds. All pieces carefully selected and things I like.

Over the sofa I have shelfs with all kind of colorful vintage finds and heirlooms mixed with sculptures the girls made in artclass and more vintage finds. All pieces carefully selected and things I like. I have a huge collection of the danish glass vases from the 70’ies. It is called Carnaby and designed by Per Lütken for Holmegaard, I love the shapes and colours. Then I have a selection of red iconic 70’ies items such as the cobra ericson phone, a radio from National Panasonic, the hoptimist and red apple shaped bowls. Beside that is a car made by my  father when he was a kid in the 1940’ies. Under that is a white glass bowl made by my mother in law. And the black and white photo is found in a fleamarket like the flowerpot with the cactus. The black vase and bowl are from Lyngby.

Kunsten skal tale til dig.

Hvis du, som jeg, er nysgerrig på kunst, så er det også en skøn måde at skabe mere personlighed i dit hjem. Og er du god til at finde nye upcoming kunstnere kan du også erhverve det til priser der endnu ikke er tårnhøje. Og måske kan du ovenikøbet blive så god til at opkøbe ny kunst at det kan give et godt afkast, hvis du senere vælger at sælge det igen. Men det er en videnskab, som jeg ikke er nået til. Jeg køber ren og skær hvad jeg kan lide. Det tror jeg er en vigtig faktor, når du skal købe kunst. Jeg har købt på kunstakademiets julemarkeder og på Finders keepers markederne. Flere kunstnere, som f.eks. Vibeke Lerfeldt Bjerker vælger også at lave litografiske tryk af deres malerier, hvilket gør dem mere overkommelige at købe for flere.

Læs her om hvordan Vibeke Lerfeldt Bjerker tænker kunst ind i vores hjem på mere utraditionelle måder i-seng-med-kunsten

On this shelf under my window I have a selection of small artworks from friends and upcoming artists.

On this shelf under my window I have a selection of small artworks from friends and upcoming artists. From left you see a lithograph by Julie Bidstrup next to that a photo by Peer Lindgreen and then another lithograph by Vibeke Lerfeldt Bjerker called winter flowers and next to that a watercolor painting by Anna Bülow.

Kunsthåndværk – er det også kunst ?

Husk, at det ikke kun er det du hænger på væggen, der er kunst. Noget bliver kaldt kunsthåndværk, men i bund og grund er meget af det også kunst i mine øjne. Der er i øjeblikket så mange keramikere, der gør det rigtig godt. De drejer, modellere og støber de fineste objekter, og ikke to er ens, hver ting har været gennem kunstnerens hænder mange gange, før de står med et færdigt resultat. Ofte er det brændingen, der afgør hvordan glasuren ender ud. Inden det når dertil, har leret været igennem keramikerens hænder på drejebænken flere gange. Det er ikke bare lige at lave en helt perfekt kop, skål eller hvad det måtte være. Men det der ofte gør kunsthåndværk til håndværk, er at det er brugsgenstande der bliver lavet. Men derfor ikke mindre KUNST. Under kategorien kunsthåndværk ligger f.eks. skrædderfaget, modist (dem der laver hatte), vævere/ tekstilere, sølvsmede, glaspustere og keramikere og sikkert en masse andre, men dette er bare lige et udpluk. Jeg er selv uddannet på Kunsthåndværkerskolen, det hedder den ikke længere fordi kunsthåndværk ikke klinger så ”fint” i dag. Men Jeg vil gerne slå et slag for det GODE kunsthåndværk.

Læs eventuelt her om en fantastisk keramiker Lars Rank keramisk-giveaway-julegaven-til-digselv

Bedlinen with art from the Danish artist Vibeke Lerfeldt Bjerker, this is a perfect way of adding art to your bedroom. She make different paintings and with different background colours.

Bedlinen with art from the Danish artist Vibeke Lerfeldt Bjerker, this is a perfect way of adding art to your bedroom. She make different paintings and with different background colours. The vase is from the danish interior brand Broste Copenhagen and the longlasting flowers are from Queen flowers. On the floor you see the softest sheepskin slippers from Shepherd of Sweden.

Læs mere om dansk kunst her: design-gaver-med-omtanke-klejnogstrup

Wake up happy wrapped in art by Lerfeldt Bjerker, this is the painting heartbeat.

Wake up happy wrapped in art by Lerfeldt Bjerker, this is the painting heartbeat.

Du kan følge Peekaboo design her:

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luxaflex- når et gardin ikke bare er, et gardin !